Odp: Wiosna 2020
7l od soboty
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2020
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
7l od soboty
Sobota niedziela 12 l. Panu dziękować. 😃😃
Jako że jesteś chyba z nas najbardziej wyschnięty cieszy mnie Twoja radość.....
U mnie wody od cholery. 60 litrów w 3 dni ale dziękować Bogu bez nawałnic. Lekkie wymokliny już są
U mnie już tyle wody to dawno nie było. Leje codziennie, dziś cała noc tyle że spokojnie bez szkód.
Ja się cieszę że prognozy na ostatnie 3 dni nie sprawdziły się i popadało niewiele. No cóż, albo za sucho, albo za mokro..........;)
U mnie czerwiec przekroczył 200 litrów, pytabie czy to pada na zaś czy oddaje to co di tej pory nie padało :nie_wiem:
Nie wiem czy pisałem to tu ale jakieś 2 miesiące temu wszyscy wieszczyli suszę stulecia.... i tam takie. A ja przypominałem jak wyglądała wiosna 2017..... a jak w czerwcu zaczęło lać co niektórzy zboża z pola sprzątnęli wiosną przy pomocy talerzówki......
Właśnie też się zastanawiam czy tak mocno nie przekręci się wszystko.
Ja tam mam susze dalej. Taki mamy klimat
Rzepak normalnie dziś opryskałem. Koła troszkę oblepione
U mnie podobnie. Żeby nie było suszy to co drugi dzień musiałoby padać. Nie żebym narzekał bo puki co nie jest źle z wodą.
Kolego ile deszczu masz za kwiecień maj i czerwiec? Ja kwiecień 8, maj 38, powiat Sulęcin to całkiem blisko Ciebie
Buraczki na polu schną deszczu nie widać ,dziś rano 6 stopni popada na pewno na żniwa
sarast napisał/a:Ja tam mam susze dalej. Taki mamy klimat
Kolego ile deszczu masz za kwiecień maj i czerwiec? Ja kwiecień 8, maj 38, powiat Sulęcin to całkiem blisko Ciebie
Podobna bieda. To co pokropi po 2 l/na metr to szkoda notować.
A ja myslałem ze juz wszędzie popadało. u mnie w maju i czerwcu spadło ok 260l Miejscami na polach stoi woda ale lepsze to niz susza
W lubuskim trzeci rok z rzędu jest sucho.u Ciebie pajej tyle wody spadło w dwa miesiące co u mnie od grudnia. Pszenżyta na 5 klasie powypalane, łubiny na 20cm i 3 strąki,no jest lipa
25 l dzisiaj w nocy
Mi wylazła przytulia w pszenżycie po tych deszczach. Siadała i odbiła. Jaką dawkę w takiej fazie dać? Bo jest tego dużo niestety...
starane lub generyk w pełnej dawce i będzie pan zadowolony
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2020
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo