Odp: Dopłaty 2015-2020
Czy ktoś z Was składał wniosek o dopłatę do wapnowania? Były jakiś problemy? Ktoś już kase dostał?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dopłaty 2015-2020
Strony Poprzednia 1 … 29 30 31 32 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy ktoś z Was składał wniosek o dopłatę do wapnowania? Były jakiś problemy? Ktoś już kase dostał?
Ja jeszcze nie ale z chęcią dołączę się do pytania
Ja słyszałem że jest pier**l...... a że mam tylko jakiś 1 ha łapiący się na tą dopłatę to se dałem spokój.... no chyba że zrobię "lepsze" "dokładnejsze" badanie gleby...... w przyszłym roku zobaczę
Złożyłem wniosek 16.10, coś tam jeszcze wysłałem na maila do poprawki i do teraz cisza. Ponoć pieniążki z de minimis się kończą A to jest z tego finansowane... dziś się przejazd do Oschr zobaczymy co tam zamykają, bo dodzwonić się nie można A na maila baba też nie odpowiada 😕
Ale dlaczego z programu wyłączone są gospodarstwa powyżej 75 ha ??
Pieniążków z de minimis nie ma od połowy października więc wypłat jest możliwa dopiero w przyszłym roku
Pewnie wychodzą z założenia, że na powyżej 75 ha to gospodarują sami bogacze i ich stac. Albo, że z reguły tacy obszarowcy mają i tak ziemię utrzymane w dobrej kulturze rolnej A program ma w założeniu regenerację (odkwaszenie) gleb A nie podtrzymanie pH. Tak to sobie tłumaczę 😁
Chłopaki dostał ktoś w ostatnich dniach dopłaty?
Dostałem śmieszną zaliczkę, protokół z kontroli foto, decyzję że 3tyg temu i kilka dni przed decyzją pismo że się będą babrać z tym do końca czerwca.
Ja dostałem. A to co masz przechodziłem ostatnie 3 lata rok w rok i kasa w czerwcu
Zaliczki nie było, nie dostałem kasy ani decyzji, jedynie pismo ze do konca kwietnia załatwią sprawę.
Jakieś wybory są niedługo? Bo znalazła się kasa z de minimis na zaległe suszowe. Wczoraj decyzja dziś wypłata.
Byłem w agencji i na razie tylko do 2 tys płacą..
No ja dostałem gdzieś z 2 m-ce temu zaliczkę 2 tyś, w ubiegłym tygodniu dostałem decyzję, wieczorem kobita patrzy na konto a tam kasa. Kraj mlekiem i miodem płynący. Wybory normalnie mogę być co pół roku 😁
Pan dupa z jarkiem przed wyborami da wam wszystko a po wyborach maski na ryj włóż zesraj się w gacie i tak chodz :gun:.Co do wapna mi przywożą na pole wywrotkę za 50 zł ,tak że nie warto odpalać mi DAFA i się babrać samemu.
Pan dupa z jarkiem przed wyborami da wam wszystko a po wyborach maski na ryj włóż zesraj się w gacie i tak chodz :gun:.Co do wapna mi przywożą na pole wywrotkę za 50 zł ,tak że nie warto odpalać mi DAFA i się babrać samemu.
No chyba nie czytałeś mojego posta na poważnie...
sfera napisał/a:Pan dupa z jarkiem przed wyborami da wam wszystko a po wyborach maski na ryj włóż zesraj się w gacie i tak chodz :gun:.Co do wapna mi przywożą na pole wywrotkę za 50 zł ,tak że nie warto odpalać mi DAFA i się babrać samemu.
No chyba nie czytałeś mojego posta na poważnie...
Przed wyborami wszystko jest możliwe ,a tak na poważnie u nas na wsi w większości wszyscy do 5000zł posuszy dostali kasę reszta 2000zł zaliczki i po 2 miesiącach pisma że reszty kasy nima bo poszła na koronaświrusa. O tarczy anty i betonowym kole dla przedsiębiorców nie wspomnę bo mnie ch..j strzeli od tej propagandy.
Ogólnie to jak zaczęło się to całe wariactwo z wirusem to byłem przekonany że kasy za suszowe nie dostanę. Pewnie wezmą na walkę z wirusem. Jeśli faktycznie poszło by na ten cel to nie miał bym żalu. Ale widać głosy wyborców ważniejsze...
dopłaty - zaliczki zaczęły wpływać na konto
Na początku ubiegłego tyg. wpłynęło coś około 70 %
Cisza
Strony Poprzednia 1 … 29 30 31 32 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dopłaty 2015-2020
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo