181

Odp: Koronawirus z Wuhan.

ja d o pogorzelicy w srode lece ale ceny z kosmosu i brak miejsc wszedzie

mdw

182

Będę nie daleko od 14. 06. Dziwnowek. Znajomy miał wolne okienko w apartamentowcu z widokiem.

Leszek   dla kolegów'

183

fajnych miejscówek jest od groma ale wszystko zajęte. Koniec końców stanęło na Pustkowo, 2 domy na krzyż i mam nadzieję że żywego nie spotkam wink

gg 5118068

184

Krzysiek napisał/a:

Ja od pewnego czasu myslę że ten wirus to przedewszytkim atakuje mózgi a nie  płuca....

Na szczęście uspokaja się powoli ta panika cała tongue

Krzysiek napisał/a:

Lecenie z materiałem przy takiej frekwencji???

Właśnie w tym tkwi też problem, że ciężko ruszyć z programem nauczania, skoro taka niska frekwencja jest.. no ale zobaczymy big_smile Tematy póki co, trudne nie są i da się samemu w razie czego też wytłumaczyć, jak ma się czas.

185

Syn w liceum połowę ocen na koniec roku ma już wystawione. Drugi na polibudę ma jechać w przyszłym tygodniu. Jednodniowe zajęcia w laboratorium, reszta zdalnie.

186

fajnych miejscówek jest od groma ale wszystko zajęte. Koniec końców stanęło na Pustkowo

Kiedyś byłem dla wiesniaka pipidówa  lubimy tłum ale Pobierowo rzut beretem.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

187 Ostatnio edytowany przez androl (2020-06-10 14:14:00)

Wczoraj byłem u dentysty bo dzień wcześniej wyleciała mi plomba z ósemki lewy dół. Przez telefon  powiedziano mi że ósemki to raczej usuwamy. Odpowiedziałem że wolałbym leczyć, no dobra pan przyjedzie zobaczymy. Dentysta jak i jego pomoc w skafandrach niczym z filmów katastroficznych. W drzwiach mierzenie temperatury, dezynfekcja rąk, podpis dwóch oświadczeń związanych z "koroną 19" zdjęcie maseczki dopiero na fotelu. Obejrzał, nie no plombujemy, podkład ładnie siedzi, próchnicy brak. Słyszałem wcześniej że ceny obecnie kosmiczne, a tu 150 zł.

188

Rok szkolny się zaczął i w szkole gdzie pracuję (szkoła 700 uczniów, 50 nauczycieli, administracja, obsługa - ogólnie duża szkoła) po pierwszym dniu a raczej jego połowie nie wiemy czy śmiać się czy płakać. Mamy pewne wytyczne, ustawy, regulaminy których musimy się trzymać i nie możemy zrobić inaczej.
Absurd goni absurd:
- w pierwszym dniu kilkoro rodziców wykłócało się że ich dzieci nie będą chodziły w maskach i nie będą odkażać rąk. Taki typ ludzi "nie bo nie"
- uczniowie na korytarzu w masce a w klasie gdzie siedzą jeden na drugim już bez maski
- skarga rodziców do sanepidu, godzina 10:00 sanepid na szkole,
- dostaliśmy od ministerstwa edukacji maski i płyny do dezynfekcji. Sanepid stwierdził że maski nie mają certyfikatu i się nie nadają, a są to te same maski które minister zdrowia kupił za duże miliony. Płyny się nie nadają ponieważ nie mają certyfikaty a są to płyny które dostaliśmy do dezynfekcji rąk.
- na korytarzach ciąg koszy na śmieci z czego każdy na co innego,
- w całej szkole śmierdzi spirytusem jak po jakiejś libacji tygodniowej.
- oplakatowani informacjami jesteśmy jak przy jakimś strajku
A to dopiero pierwszy dzień wink

gg 5118068

189

No cóż powiedzieć. Moje na szczęście chodzą do małej szkoły z obsługą 120 os.
Wróciły dziś i tematem przewodnim był nowy pan od matematyki i kartkówka na dzień dobry wink i kaszojad  który przyszedł do szkoły z gorączką i czekał w klasie z resztą kaszojadów na madke Polkę 2 godziny.....
Generalnie chore dzieci do szkoły chodzić nie powinny popieram takie działania czy z okazji pier**l czy z innej.

190 Ostatnio edytowany przez Massey (2020-09-05 13:54:13)

A tak nawiasem mówiąc to Sławek się na nas na dobre obraził?:( od wiosny chyba go tu nie było 🤔

191

Wesele  tydzień temu przeszło bez objawowo. A dziś 18 córki na 40 osób i na dzień dobry sanepid z kontrola w restauracji i lista gości i nr. Tel. Obowiązkowo. O 19 jest zabawa i resztę mam w tyle. Pozd

Leszek   dla kolegów'

192

Przekaż wszystkiego najlepszego. Dobra impreza i nie ma prawa być coś nie tak 😁

E 516 na części
Telefon 695 076 269

193 Ostatnio edytowany przez Andrew89 (2020-10-20 01:50:08)

https://youtu.be/f2Zrw3vGN_c pomimo tego że to kaplica i ogólnie zamieszania w związku z próbą eksmisji księdza , to jednak postawa funkcjonariuszy godzi w godność miejsca . Mogli poczekać i aresztować ludzi po mszy lub nabożeństwa.  Cała otoczka sytuacji tu : https://wobroniemszy.pl/walka-o-msze-sw/

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

194

Mimo że za księdzem żadnym nie przepadam to nie zasługuje  na takie traktowanie, normalnie jak UBecja...

195

Bezbronnego człowieka to wleką a jak w nocy na mieście huliganeria napada na zwykłych ludzi to siedzą cicho jak mysz pod miotłą , z pełnymi gaciami... polucja k**a ich mać , bohatery...

196 Ostatnio edytowany przez zorak (2020-10-20 18:27:46)

u mnie w szkole wirus strzela jak do kaczek, co dzień ktoś potwierdzony pozytywny.

gg 5118068

197

Ja już po pierwszej kwarantannie, syna nauczycielce wyszedł pozytywny. Póki co szkoła zdalnie, od następnego tygodnia rotacyjnie.

198

To jest nauka, nie jakaś tam zdalna, kto ma dzieci uczące się chyba się zgodzi. https://www.youtube.com/watch?v=47_SOihuJ1c

199

nauka zdalna nie jedno ma oblicze
https://www.youtube.com/watch?v=Xx-dqE4GRDo
w szkole w mojej gminie na lekcji chemii. Łepek niech się cieszy że to było zdalnie bo jak sobie przypomnę jak mnie uczyła (25 lat temu) to za takie zachowanie dostałem po łbie od niej i jeszcze bałem się w domu powiedzieć.
Sprawa jest mega rozdmuchana: kuratorium, telewizja.

gg 5118068

200

Ja swoich chlopakow do traktorów i szufli przyuczam od małego smile

mdw