Odp: Uprawa bezorkowa
Właśnie, jest ktoś z opolskiego żeby to potwierdził?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Uprawa bezorkowa
Strony Poprzednia 1 … 122 123 124 125 126 127 128 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jestem z dolnoślaskiego. U mnie nie ma takiej tragedii ale pare kilometrów dalej jest plaga. nawet na qq się wspinają i kolby wyjadają
To jest mądry artykuł, natura ma swoje zależności. https://opowiecie.info/inwazja-plaga-my … c-zbiorow/
Kiedyś oglądałem film o sowie śnieżnej i lemingach które są jej głównym pożywieniem. Lemingi mają średnio 4-ro letni cykl gwałtownego wzrostu populacji, wtedy i sowy mają się dobrze i wychowują dużo młodych. Natomiast w latach niskiej populacji lemingów potrafią wszystkie młode z gniazda wyrzucić.
W tym artykule zwrócono uwagę m.in na obrodzenie w ubiegłym dębów i buków, mysz się namnożyło.
Dolnośląskie u nas tyle mysz że się po nich depta ... wszędzie na trawnikach polach polnych drogach wszędzie nory i myszy ... orka czy bezorka nie robi różnicy wszędzie nory
nie ma tam myszołowów lisów, psów czy kotów?
Ja jestem z opolskiego i mysz jest strasznie dużo. Jadąc ciągnikiem po drodze polnej przyjeżdża się myszy
Ktoś z Kruszwicy mógłby ocenić czy już jest się czego bać czy jednak niekoniecznie
róbcie po stodołach i wiatach domki dla sowy, po lasach budki i podesty na gniazda dla ptactwa łownego. Niech gniazdują i wyłapują gryzonie.
Pytanie z innej beczki. jak prysnę samosiewy glifosatem to za ile mogę to wymieszać gruberem i bezpiecznie posiać ??
Ja po trzech dniach już ruszałem i nic nie odbijało.
bardziej chodzi mi czy glifosat nie zaszkodzi roślinie następnej
Raczej nie bałbym się tego, wiele razy robiłem pogłównie a przed wschodami.
https://www.youtube.com/watch?v=RM5gf3lWD3A
ciekaw jestem ceny.
Pewnie jak wszyscy inni producenci .
Z tego co pytałem to stówę ta wcześniejsza wersja i bez zabezpieczeń.
naprawde nie wiedzą ile brac kasy za trochę żelastwa. Marek popis uspawałby taki bez problemu, a i koseś tez dałby rade, a mysle że w duzo mniejszych pieniądzach zmieściliby się
właśnie będę robił znajomemu gruber 2m do 100 koników z opcją nabudowania siewnika do podsiewu nawozów...
do tyłu jeszcze dopiąć siewnik zbozowy, lub do kuku i mamy fajny zestaw.
ile cos takiego u Ciebie kosztowałoby? tylko u mnie jak cos to 2,25m, albo 2,45 (2,5) żeby do 27m opryskiwacza ścieżki jako tako pasowały tylko czy 130km wtedy uciagnie???
Jak zrobię ten dwumetrowy to będzie wiadomo ile rzeczywiście potrzeba do ciągania, a cena.... Będzie pan zadowolony...
No to sam jestem ciekaw
Strony Poprzednia 1 … 122 123 124 125 126 127 128 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Uprawa bezorkowa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo