11,181

Odp: GG FORUMOWE

Całkiem sporo jest nowych lub prawie nowych w ogłoszeniach. Aż mnie zdziwiłeś,  że jest coś takiego tongue

Siły na zamiary zmierz....

11,182

Czym myjecie opryskiwacz w środku żeby zneutralizować pozostałości po np herbicydach? Stosował ktoś do płukania podchloryn sodu?

Kompletny noob w temacie Fortschitt

11,183

Ja płukałem wodĄ i na pole w uprawe A potem czymś w stylu ACE big_smile

Siły na zamiary zmierz....

11,184

Ja cały czas stosuję podchloryn sodu i jest ok. Jeszcze niczego nie spaliłem.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

11,185

Dobry do mycia ale pozostałości palą wszystko na co poleci.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

11,186 Ostatnio edytowany przez szs (2020-10-16 11:46:38)

No tak, ace też zawiera podchloryn.
Ale powiedzcie w jakiej postaci podchloryn (czysty, czy jakieś ace, środek na grzyba na ścianach czy tabletki do basenu)? I ile tego do płukania?
A stosuje ktoś węgiel aktywny do płukania?

11,187

szs napisał/a:

Czym myjecie opryskiwacz w środku żeby zneutralizować pozostałości po np herbicydach? Stosował ktoś do płukania podchloryn sodu?

podchlorynem to ja pryskam brokuł na choroby bakteryjne

Rolnik z powołania:-)

11,188

Wlewam po środkach chwastobójczych  bor i w rzepak albo buraki zależy co pryskałem. Po zbożach jakąś tanią odżywkę np. florowit i w zboże i nic nie przypaliłem.

11,189

kupiłem przyczepę thk5 tą z krótszą paką z wywrotem na 3 strony
pytanie kto taką posiada i by mi podesłał zdjęcie tabliczki znamionowej bo muszę dorobić a nie wiem co ma na niej być podane i jak nr. ramy mnie nie interesuje

Nie ma to jak FORTSCHRITT

11,190

Ja kupowałem na allegro gość miał do wyboru do koloru.  Ja brałem HL i Mf

11,191

taj tez uczyniłem zamówiłem co prawda jeszcze jej gosć nie wysyła ale czort przyjdzie chodzi mi bardziej co tam na niej ma być wybite

Nie ma to jak FORTSCHRITT

11,192

Jak się rozpogodzi myślę o pryśnięciu pola pod ziemniaki (pokazała się bylica) . Nadają jednak ochłodzenie. Nie wiecie czy w  takich warunkach rundup działa wolniej lub gorzej?? Nie stosowałem dotychczas poniżej 12 stopni.

11,193

Stosowałem przy +8 i widzę że chwasty bierze

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

11,194

Rur3k napisał/a:

Jak się rozpogodzi myślę o pryśnięciu pola pod ziemniaki (pokazała się bylica) . Nadają jednak ochłodzenie. Nie wiecie czy w  takich warunkach rundup działa wolniej lub gorzej?? Nie stosowałem dotychczas poniżej 12 stopni.

z tego co w mądrych książkach piszą to temp. nie ma znaczenia dla glifosatu.
Mi glifosat przepuścił odtrożeń. to jest masakra dopiero...

11,195

Glifosat  byle nie zamarzł w opryskiwaczu i nie spłynął z liścia.
Pryskałem w grudniu, styczniu. Nawet na szron możesz wchłonie się. Efekty będą  później ale będą...

11,196

Byle sąsiadowi przez miedzę oziminy nie przypalić, u mnie jeden już zdążył poprzypalać. Ma szczęście że nie mi wink Zdziwiony bo mówi że nawet listki nie drgały jak pryskał.
Ja wczoraj i przedwczoraj, chwasta pryskałem, w oziminach.

11,197

Dziś mimo zapewnień meteorologów był ładny i ciepły dzień więc wypryskałem piątkę rundupu na 1.3ha i czekam czy będzie ochłodzenie i można porównać czas działania czy nie pogodynki znowu oszukają. Chociaż rosa dziś jeszcze o 13 była taka że buty pomoczyłem.

A jeśli chodzi o przypalenie sąsiadowi to po żniwach też robiłem glifosatem piątkę kupiłem i tak jeździłem to przy bagnie to przy między troszkę i jakoś niby nie było wiatru a spaliło trawę a koniczyna została a pole od tego na którym był zabieg oddzielone drogą o szerokości 6 metrów. Na nieszczęście to drugie też moje sad

11,198

Jak pryskam opryskiwaczem plecakowym jakieś chaszcze to czasem tylko wtedy kiedy mam chwilę czasu. Często było na mokre rośliny po deszczu, z rana na rosę, kiedy zimno, gorąco i jeszcze się nie zdarzyło żeby glifosat nie zadziałał. Jeśli zimno, z przymrozkami to wolniej, nawet bardzo wolno, ale uschnie zielsko.

11,199

to dlaczego mi ostroznia przepuścił?

11,200

pytanie - ten który pryskałeś przeżył, czy nowe wyrosły i wylazły szybko na wierzch?