Odp: GG FORUMOWE
Całkiem sporo jest nowych lub prawie nowych w ogłoszeniach. Aż mnie zdziwiłeś, że jest coś takiego
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 558 559 560 561 562 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Całkiem sporo jest nowych lub prawie nowych w ogłoszeniach. Aż mnie zdziwiłeś, że jest coś takiego
Czym myjecie opryskiwacz w środku żeby zneutralizować pozostałości po np herbicydach? Stosował ktoś do płukania podchloryn sodu?
Ja płukałem wodĄ i na pole w uprawe A potem czymś w stylu ACE
Ja cały czas stosuję podchloryn sodu i jest ok. Jeszcze niczego nie spaliłem.
Dobry do mycia ale pozostałości palą wszystko na co poleci.
No tak, ace też zawiera podchloryn.
Ale powiedzcie w jakiej postaci podchloryn (czysty, czy jakieś ace, środek na grzyba na ścianach czy tabletki do basenu)? I ile tego do płukania?
A stosuje ktoś węgiel aktywny do płukania?
Czym myjecie opryskiwacz w środku żeby zneutralizować pozostałości po np herbicydach? Stosował ktoś do płukania podchloryn sodu?
podchlorynem to ja pryskam brokuł na choroby bakteryjne
Wlewam po środkach chwastobójczych bor i w rzepak albo buraki zależy co pryskałem. Po zbożach jakąś tanią odżywkę np. florowit i w zboże i nic nie przypaliłem.
kupiłem przyczepę thk5 tą z krótszą paką z wywrotem na 3 strony
pytanie kto taką posiada i by mi podesłał zdjęcie tabliczki znamionowej bo muszę dorobić a nie wiem co ma na niej być podane i jak nr. ramy mnie nie interesuje
Ja kupowałem na allegro gość miał do wyboru do koloru. Ja brałem HL i Mf
taj tez uczyniłem zamówiłem co prawda jeszcze jej gosć nie wysyła ale czort przyjdzie chodzi mi bardziej co tam na niej ma być wybite
Jak się rozpogodzi myślę o pryśnięciu pola pod ziemniaki (pokazała się bylica) . Nadają jednak ochłodzenie. Nie wiecie czy w takich warunkach rundup działa wolniej lub gorzej?? Nie stosowałem dotychczas poniżej 12 stopni.
Stosowałem przy +8 i widzę że chwasty bierze
Jak się rozpogodzi myślę o pryśnięciu pola pod ziemniaki (pokazała się bylica) . Nadają jednak ochłodzenie. Nie wiecie czy w takich warunkach rundup działa wolniej lub gorzej?? Nie stosowałem dotychczas poniżej 12 stopni.
z tego co w mądrych książkach piszą to temp. nie ma znaczenia dla glifosatu.
Mi glifosat przepuścił odtrożeń. to jest masakra dopiero...
Glifosat byle nie zamarzł w opryskiwaczu i nie spłynął z liścia.
Pryskałem w grudniu, styczniu. Nawet na szron możesz wchłonie się. Efekty będą później ale będą...
Byle sąsiadowi przez miedzę oziminy nie przypalić, u mnie jeden już zdążył poprzypalać. Ma szczęście że nie mi Zdziwiony bo mówi że nawet listki nie drgały jak pryskał.
Ja wczoraj i przedwczoraj, chwasta pryskałem, w oziminach.
Dziś mimo zapewnień meteorologów był ładny i ciepły dzień więc wypryskałem piątkę rundupu na 1.3ha i czekam czy będzie ochłodzenie i można porównać czas działania czy nie pogodynki znowu oszukają. Chociaż rosa dziś jeszcze o 13 była taka że buty pomoczyłem.
A jeśli chodzi o przypalenie sąsiadowi to po żniwach też robiłem glifosatem piątkę kupiłem i tak jeździłem to przy bagnie to przy między troszkę i jakoś niby nie było wiatru a spaliło trawę a koniczyna została a pole od tego na którym był zabieg oddzielone drogą o szerokości 6 metrów. Na nieszczęście to drugie też moje
Jak pryskam opryskiwaczem plecakowym jakieś chaszcze to czasem tylko wtedy kiedy mam chwilę czasu. Często było na mokre rośliny po deszczu, z rana na rosę, kiedy zimno, gorąco i jeszcze się nie zdarzyło żeby glifosat nie zadziałał. Jeśli zimno, z przymrozkami to wolniej, nawet bardzo wolno, ale uschnie zielsko.
to dlaczego mi ostroznia przepuścił?
pytanie - ten który pryskałeś przeżył, czy nowe wyrosły i wylazły szybko na wierzch?
Strony Poprzednia 1 … 558 559 560 561 562 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo