Odp: GG FORUMOWE
Za mała dawka 😉
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 559 560 561 562 563 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Za mała dawka 😉
Albo twarda woda.
dawka 4l/ha dodany siarczan amonu dla zmiękczenia, ostrożeń przypaliło ale przeżył
Opisz metodę wlewania środka do wody. Najprawdopodobniej przyczyną nie zadziałania była neutralizacja glifosatu przez jony wapnia.
Ostrożen bardzo głęboko się korzeni, więc i dawka powinna być ***, albo kilkukrotna 😉
Opisz metodę wlewania środka do wody. Najprawdopodobniej przyczyną nie zadziałania była neutralizacja glifosatu przez jony wapnia.
woda, siarczan jak 2/3 zbiornika zalane dodaje glifosat
woda? skąd bierzesz ?
glifosat - oryginał czy zamiennik -jaki?
Laszek kojarzysz Budnika z Nakła co handluje sprzętem? Nie jakiś kombinator itd? Bo mam oglądać ciągnik u niego.
woda? skąd bierzesz ?
glifosat - oryginał czy zamiennik -jaki?
woda z wodociągu, glifosat zamiennik
Laszek kojarzysz Budnika z Nakła co handluje sprzętem? Nie jakiś kombinator itd? Bo mam oglądać ciągnik u niego.
Ja nie znam ale mam kuzynów koło Nakła to mogę ich podpytać
Znajomy kupił w Nakle ciągnik. Bardzo zadowolony - jeśli mowa o tym co ma w większości JD
Pawel21990 napisał/a:Laszek kojarzysz Budnika z Nakła co handluje sprzętem? Nie jakiś kombinator itd? Bo mam oglądać ciągnik u niego.
Odezwij się do mnie to pogadamy. To jest ten co ma tego 7930 i 7920 i 7820?
mpopis napisał/a:woda? skąd bierzesz ?
glifosat - oryginał czy zamiennik -jaki?woda z wodociągu, glifosat zamiennik
zobacz jakie ph masz wody - papierek lakmusowy lub jakiś inny test , najprawdopodobniej wysokie ph i twardość + kiepsko sformułowany zamiennik.
przy dobrej wodzie 1,5 litra 360-tka załatwiała u mnie bez problemy większość chwastów z rzepakiem dosuszanym
Nie bede wymieniał nazw ale w tym roku robiłem dwoma róznymi zamiennikami i jeden miał gorsze działanie a w tych samych dawkach
Laszek napisał/a:Pawel21990 napisał/a:Laszek kojarzysz Budnika z Nakła co handluje sprzętem? Nie jakiś kombinator itd? Bo mam oglądać ciągnik u niego.
Odezwij się do mnie to pogadamy. To jest ten co ma tego 7930 i 7920 i 7820?
Tak. Oglądałem i spoko
Napisz dokładnie o którego Ci chodzi bo kuzyn robi temu gościowi jak coś trzeba zrobić żeby było wszystko sprawne
Pajej napisał/a:mpopis napisał/a:woda? skąd bierzesz ?
glifosat - oryginał czy zamiennik -jaki?woda z wodociągu, glifosat zamiennik
zobacz jakie ph masz wody - papierek lakmusowy lub jakiś inny test , najprawdopodobniej wysokie ph i twardość + kiepsko sformułowany zamiennik.
przy dobrej wodzie 1,5 litra 360-tka załatwiała u mnie bez problemy większość chwastów z rzepakiem dosuszanym
ph ok 6
Za wysokie . Syp siarczanu żeby było koło 4. Przy takim pH, jak u Ciebie, masz niecałe pół godziny na wykonanie zabiegu ale to i tak przy wysokim rozkładzie SA .
Ostrożen bardzo głęboko się korzeni, więc i dawka powinna być ***, albo kilkukrotna 😉
Ostrożeń czy perz jedna cholera te rośliny muszą być w odpowiednim stadium rozwoju tzn muszą być duże mają dużą masę korzenia i by go skasować muszą pobrać dużo chemi... Więc albo *** dawka albo duża część zielona.
Co do zamienników glifosatu dostałem jakieś cudo i mi kopara opadła jak po trzech dniach zielsko zbladło przy dawce 2l x 450.... po 7 dniach praktycznie było pozamiatane.... Jutro napiszę co to. Pierwszy raz mam z tym do czynienia
Za wysokie . Syp siarczanu żeby było koło 4. Przy takim pH, jak u Ciebie, masz niecałe pół godziny na wykonanie zabiegu ale to i tak przy wysokim rozkładzie SA .
Pisałem że dawałem siarczan
Strony Poprzednia 1 … 559 560 561 562 563 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo