Odp: GG FORUMOWE
Ja w tym roku dawałem mocznika do glifo bo nie miałem siarczanu. Gdzie więcej mocznika to efekt szybszy.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 560 561 562 563 564 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja w tym roku dawałem mocznika do glifo bo nie miałem siarczanu. Gdzie więcej mocznika to efekt szybszy.
Andrew89 napisał/a:Za wysokie . Syp siarczanu żeby było koło 4. Przy takim pH, jak u Ciebie, masz niecałe pół godziny na wykonanie zabiegu ale to i tak przy wysokim rozkładzie SA .
Pisałem że dawałem siarczan
A ja pisałem że za mało.
taka sytuacja z dzisiaj, a sumie znajomego https://www.eluban.pl/wiadomosci/26252, … rolniczego
Zawsze powtarzam na maszynie uprawowej światła przenośne i włączony kogut. Osobiście jadąc samym ciągnikiem zawsze mam włączonego koguta. Widziałem podobne akcje. Nie bronie tu kierowcy TIRa ale sami tez musimy uważać. Ot moje skromne zdanie.
w tym rzecz, powiem tak potrafił orać w nocy na postojówkach bo szkoda lamp... a reszte sami sobie dodajcie
Nawet do talerzówki dorobiłem światła,bo przy pierwszej próbie w polu miałem prawie kolizję. Maszyny często zasłaniają światła w ciągniku.
niemcy często mają drugi komplet świateł na dachu kabiny, zimą muszę sobie też tak założyć
Ja w mtz-cie lata temu założyłem przy dachu dodatkowe. Do reni też już kupiłem.
Moj ares tez ma drugi komplet pod dachem
Równowaga w przyrodzie musi być zachowana wy macie po dwa komplety dlatego też moich dwóch sąsiadów nie ma lamp w ogóle
Dobrze że u nas ruchu nie ma bo do asfaltu daleko to jeszcze nic się nie wydarzyło
Mi wszyscy mówią po co podpinasz świata przecież jedziesz tylko swoją drogą albo na pole a ja od czasu wypadku znajomego ( https://lipno.naszemiasto.pl/wypadek-na … 16-4136367 ) nigdzie nie ruszam się jak kable nie podpięte.
Okazała sie wina kierowcy tira, chcial wyprzedzać a z naprzeciwka auto, a w sumie na prostej drodze.
Ja tak samo nawet w rozsiewaczu mam światła
a ja wychodze z założenia że jak kierowca widzi lampe błyskową to powinien zachować ostrożność, ale prawda jest taka że nie jeżdze po głównych drogach
Jak nie chcesz płacić mandatu za lampy błyskowe to nie zawsze możesz je włączyć.
u nas policja patrzy przez palce nie raz mijali mnie jak jechałem z przyczepami "na kogucie" i nic nie robili, a odkąd go włączam to widze że kierowcy sa ostrożniejsi
20 lat temu Henryk Gulbinowicz stracił w moich oczach resztki szacunku jako duszpasterz. Teraz próbują mu wywlekać, że jest gejem. Zawsze nim był i się z tym nie krył i nagle ktoś odkrył Amerykę. Ciekawe o co chodzi?
Akcja niszczenia Kościoła Katolickiego pełną parą. Są organizacje i osoby które mają za cel rozwalić KK od środka. Akcja toczy się od czasu Lutra i powstania protestantyzmu. Obecnie po przez sobór watykański i odejście od mszy w rycie rzymskim ludzie przestają chodzić do kościoła . To jest tzw protestantyzacja KK . Komunia na rękę itp itd . Takie sprawy jak z Gulbinowiczem kiedyś załatwili by w miesiąc, a że teraz wśród biskupów jest masa komunistów i każdy ma na każdego teczke to bawią się w podchody , a traci na tym kościół.
wracając do tematu oświetlenia to ja jeżdżę składem zrywkowym do lasu i sporo muszę jeździć po głównych asfaltach i często składamy drewno na drogach z ruchem samochodowym i nie tylko to powiem tak ze jeżeli bym nie miał zapalonych obrysówek i nie stał na dwóch kogutach nieraz by samochody oberwały wałkami drewna bo oni nie wiedzą co się dzieje a ja odwrócony widzę samochód dopiero pod chwytakiem wiec ja osobiście bez pełnego oświetlenia nie wyjeżdżam na metr na drogi
dwa koguty pełne oświetlenie przyczepy pełne oświetlenie ciągnika dopiero jest widoczny pojazd na drodze
W żniwa miałem sytuację, że skręcałem samym kombajnem na pole w prawo, wrzuciłem kierunkowskaz i wyjechałem na środek, a mimo to wyprzedzał mnie jakiś ciul osobówką. Następnego dnia wjeżdżałem ciągnikiem z przyczepą do znajomych w lewo, a jakiś szeryf mnie zaczął wyprzedzać, nie patrząc że kierunkowskaz włączony.
szukam w miarę blisko siebie pszenicę Tybalt i Ethos. Potrzebuję ok tony.
Strony Poprzednia 1 … 560 561 562 563 564 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo