11,221

Odp: GG FORUMOWE

Ja w tym roku dawałem mocznika do glifo bo nie miałem siarczanu. Gdzie więcej mocznika to efekt szybszy.

11,222

Pajej napisał/a:
Andrew89 napisał/a:

Za wysokie . Syp siarczanu żeby było koło 4. Przy takim pH, jak u Ciebie, masz niecałe pół godziny  na wykonanie zabiegu ale to i tak przy wysokim rozkładzie SA .

Pisałem że dawałem siarczan

A ja pisałem że za mało.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

11,223

taka sytuacja z dzisiaj, a sumie znajomego https://www.eluban.pl/wiadomosci/26252, … rolniczego

mdw

11,224

Zawsze powtarzam na maszynie uprawowej światła przenośne i włączony kogut. Osobiście jadąc samym ciągnikiem zawsze mam włączonego koguta. Widziałem podobne akcje. Nie bronie tu kierowcy TIRa ale sami tez musimy uważać. Ot moje skromne zdanie.

11,225

w tym rzecz, powiem tak potrafił orać w nocy na postojówkach bo szkoda lamp... a reszte sami sobie dodajcie

mdw

11,226

Nawet do talerzówki dorobiłem światła,bo przy pierwszej próbie w polu miałem prawie kolizję. Maszyny często zasłaniają światła w ciągniku.

11,227

niemcy często mają drugi komplet świateł na dachu kabiny, zimą muszę sobie też tak założyć

11,228

Ja w mtz-cie lata temu założyłem przy dachu dodatkowe. Do reni też już kupiłem.

11,229

Moj ares tez ma drugi komplet pod dachem

11,230 Ostatnio edytowany przez Rur3k (2020-11-05 19:25:02)

Równowaga w przyrodzie musi być zachowana wy macie po dwa komplety dlatego też moich dwóch sąsiadów nie ma lamp w ogóle wink
Dobrze że u nas ruchu nie ma bo do asfaltu daleko to jeszcze nic się nie wydarzyło

Mi wszyscy mówią po co podpinasz świata przecież jedziesz tylko swoją drogą albo na pole a ja od czasu wypadku znajomego ( https://lipno.naszemiasto.pl/wypadek-na … 16-4136367 ) nigdzie nie ruszam się jak kable nie podpięte.

11,231

Okazała sie wina kierowcy tira, chcial wyprzedzać a z naprzeciwka auto, a w sumie na prostej drodze.

mdw

11,232

Ja tak samo nawet w rozsiewaczu mam światła

11,233

a ja wychodze z założenia że jak kierowca widzi lampe błyskową to powinien zachować ostrożność, ale prawda jest taka że nie jeżdze po głównych drogach

Rolnik z powołania:-)

11,234

Jak nie chcesz płacić mandatu za lampy błyskowe to nie zawsze możesz je włączyć.

11,235

u nas policja patrzy przez palce nie raz mijali mnie jak jechałem z przyczepami "na kogucie" i nic nie robili, a odkąd go włączam to widze że kierowcy sa ostrożniejsi

Rolnik z powołania:-)

11,236

20 lat temu Henryk Gulbinowicz stracił w moich oczach resztki szacunku jako duszpasterz. Teraz próbują mu wywlekać, że jest gejem. Zawsze nim był i się z tym nie krył i nagle ktoś odkrył Amerykę. Ciekawe o co chodzi?

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

11,237 Ostatnio edytowany przez Andrew89 (2020-11-07 14:31:57)

Akcja niszczenia Kościoła Katolickiego pełną parą. Są organizacje i osoby które mają za cel rozwalić KK od środka. Akcja toczy się od czasu Lutra i powstania protestantyzmu. Obecnie po przez sobór watykański i odejście od mszy w rycie rzymskim ludzie przestają chodzić do kościoła . To jest tzw protestantyzacja KK . Komunia na rękę itp itd . Takie sprawy jak z Gulbinowiczem  kiedyś załatwili by w miesiąc, a że teraz  wśród biskupów jest masa komunistów i każdy ma na każdego teczke to bawią się w podchody , a traci na tym kościół.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

11,238

wracając do tematu oświetlenia to ja jeżdżę składem zrywkowym do lasu i sporo muszę jeździć po głównych asfaltach i często składamy drewno na drogach z ruchem samochodowym i nie tylko to powiem tak ze jeżeli bym nie miał zapalonych obrysówek i nie stał na dwóch kogutach nieraz by samochody oberwały wałkami drewna bo oni nie wiedzą co się dzieje a ja odwrócony widzę samochód dopiero pod chwytakiem wiec ja osobiście bez pełnego oświetlenia nie wyjeżdżam na metr na drogi

dwa koguty pełne oświetlenie przyczepy pełne oświetlenie ciągnika dopiero jest widoczny pojazd na drodze

Nie ma to jak FORTSCHRITT

11,239

W żniwa miałem sytuację, że skręcałem samym kombajnem na pole w prawo, wrzuciłem kierunkowskaz i wyjechałem na środek, a mimo to wyprzedzał mnie jakiś ciul osobówką. Następnego dnia wjeżdżałem ciągnikiem z przyczepą do znajomych w lewo, a jakiś szeryf mnie zaczął wyprzedzać, nie patrząc że kierunkowskaz włączony.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

11,240

szukam w miarę blisko siebie pszenicę Tybalt i Ethos. Potrzebuję ok tony.