Temat: cieknie olej z szybkozłącza gdy podnoszę...
Panowie taka sprawa jak w temacie, gdy podnoszę maszynę następuje wyciek oleju z szybkozłącza taki sam efekt jest gdy dźwignią od kipowania puszcze na te szybkozłącze olej, tylko że w tedy mocniej cieknie. czy taka sytuacja że podczas podnoszenia pojawia się ciśnienie na szybkozłączu jest normalne? może szybkozłącze jest walnięte a jakieś ciśnienie ma prawo tam być i przepuszcza...
moj ciągnik chodził wcześniej z turem i mam ograbioną hydraulikę. tylko jedna para złączy z tylu. dodaje fotki może u mnie jest coś pokręcone.
a może to jest kwestia tych pokrętęł przy podnośniku. bo zdaje się ze jedno z położeń daje dodatkowo 10l\na minutę oleju, ja po prostu jestem zielony w tym temacie. czy ktoś wie co jest grane ze cieknie?
a może na tym pulpicie mam coś w takim położeniu że tak ma olej ciec?
dodam że jak pchnę zaworek w szybkozłączu gdy zadna dzwignia nie jest w ruchu to w żadnym z 2 szybkozłączy nie cieknie olej no jedynie śladowe ilości bo dostaje się powietrze wiadomo.
co jest grane?
1 pulpit podnośnika kręcąc tymi pokrętłami na środku pulpitu nie zauważyłem różnicy:|
2 przemycam jeszcze jedno pytanie gdzie powinna prowadzić ta rurka?
3 ktoś pytał o biegi to daje zdjęcie z kabiny jeszcze
4jeszcze jedno pytanie gdzie ustawia się sprzęgło tą srubą rzymską przy zbiorniku czy już przy tym siłowniku na dole?
dodam jeszcze że cieknie zawsze niezależnie czy coś wisi na podnośniku czy nie. zawsze
nie jest to wielki wyciek ale mam świerzy olej i żal na wycieki patrzeć
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]