Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Stacja zapomniała podnieść. U mnie dziś widziałem na orlenie 5.14 na BP 5.18 na wasbruku 5.09
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 129 130 131 132 133 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Stacja zapomniała podnieść. U mnie dziś widziałem na orlenie 5.14 na BP 5.18 na wasbruku 5.09
paliwo na stacji 4,85 a w hurcie 4,92 - niezły paradoks
tzn. że za tydzień na stacji będzie min. 5.20
Ich poje...o z tymi cenami, saletra styczeń 980zł/t, dwa dni temu 1320, dziś 1380, mocznik styczeń 1300, dziś 1780 :stu:
rzepak 2500 ale nikt nie ma, a może sie okazało ze susza faktycznie byla sie zapasy pokończyły i bańka pekła..
Ich poje...o z tymi cenami, saletra styczeń 980zł/t, dwa dni temu 1320, dziś 1380, mocznik styczeń 1300, dziś 1780 :stu:
u mnie saletra 1200 mocznik już 2000 :stu::stu::stu::gun:
Oto jest rząd dobrej zmiany socjal dla wszystkich i zomo na ulicach:D
sulfan yara 1100 brutto kuku polska 191 brutto 50000 jednostek świnia 4,70 netto zapisane 400 sztuk niema gdzie sprzedać chyba że termin 30 dni :brawo: karawana jedzie dalej.
A u nas płaczą że świń nie ma....
Jutro jadę zbierać kierdy cena nadal 4,70 netto załaduje 170 sztuk i hejka na rzeżnie.Byłem dzisiaj orać pole na dołkach bagno na górkach beton i kurz spod pługa.
tak to jest jak ludziska się w szkole nie uczyli.... świń ci u nas pod dostatkiem , problemy z trzodą natomiast są... U mnie dziki i trzodę wytrzebił asf , tych pierwszych nie żal ale chlewnie puste to duży problem dla wszystkich
Świnia to szersze pojęcie niż trzoda chlewna. Świnie mogą być też wśród ludzi.
Świnia to szersze pojęcie niż trzoda chlewna. Świnie mogą być też wśród ludzi.
Teraz to już głównie wśród ludzi, bo gdzie znaleźć świnię?
Co się dziej z cenami nawozów? Miałem wcześniej kupić, ale pomyślałem, że w nieskończoność nie będzie drożeć. Okazuje się że chyba dalej będzie drożej. czekanie z zakupem azotowych do zimy czy może już robicie zapasy na wiosnę?
Za saletrę dziś chcieli 1700 za polifoski 2240-2270 to chyba już drożej nie będzie. A jak będzie to chyba obornikiem posypie po wierzchu a z jarych zasieję tylko łubin i seradere
Końca podwyżek zbóż też nie widać, dziś fakturowałem żyto 800 + vat na pszenżyto z paszarni wspólnie z kolegami mamy ofertę 920 + vat.
Co się dziej z cenami nawozów? Miałem wcześniej kupić, ale pomyślałem, że w nieskończoność nie będzie drożeć. Okazuje się że chyba dalej będzie drożej. czekanie z zakupem azotowych do zimy czy może już robicie zapasy na wiosnę?
Kilka dni temu kupiłem. Ładnych parę lat zaopatrywałem się jeszcze przed żniwami, no ale przecież w tym roku były zbyt drogie. No to się wstrzymałem Dziś rano zadzwonił kolega z informacją o cenach wczorajszych, to co się dzieje to jakiś koszmar.
możemy przekopywać neta w poszukiwaniu informacji, no ale te kluczowe są chyba dla gawiedzi niedostępne. Wiec możemy jedynie z fusów wróżyć.
Na af lub którejś grupie na facebooku pisali , że saletra już podchodzi pod 2 tys , obłęd. Coś mi się wydaje, że na wiosnę w kraju więcej będzie upraw eko niż konwencjonalnych...
Po ile kupiłeś? Ja się wstrzymuje do wiosny co będzie to będzie.
Tam gdzie się zaopatrzyłem, przykładowo, za saletrę płaciłem 1750 dziś 2100
Strony Poprzednia 1 … 129 130 131 132 133 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo