Odp: 303 - Podnośnik
Dzięki serdeczne za pomoc Przems91 .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » 303 - Podnośnik
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dzięki serdeczne za pomoc Przems91 .
podnosnik z tylu ciagnika - uklad hydrauliczny
dzien dobry
Jestem nowy na forum , czy mam ktos moze schemat ukladu hydralicznego do fortschritt zt 300 .
Na tyle ciagnika mam zalozony wozek widlowy , czasami gdy opuszcze pod opciazeniem podnosnik , moge go podniesc ale nie blokuje lub zostaje w podniesionej pozycji , opada .Zauwazylem , gdy podniose obroty sinika do okolo 9000 obrotow zaczyna dzialac .
Jakies wskazowki ?
dzieki
Trochę nie jasno piszesz. Ale skoro podniesienie obrotów rozwiązuje problem to pewnie masz za małe ciśnienie. Słaba pompa bądź puszczając rozdzielacz. Podłącz manometr pod szybkozlacza sprawdź ciśnienie
dzieki
Sprawdze po swietach jak kupie manometr .
Jeszcze jedno pytanie, czy sprzeglo w Fortschritt zt 300 jest tez wspomaganie hydraulicznie ?
Sprzęgło jest wspomagane pneumatycznie
Panowie jak powinny być założone uszczelniacze na siłowniku podnośnika [[ czy ][. U mnie było założone [[ i po skręceniu nie ma możliwości ruszyć tłoczyska nawet młotkiem. W katalogu są tam trzy metalowe podkładki u mnie jest jedna , może w tym jest problem , że za bardzo je ściska.
Nikt mi nie pomoże?
Zmieniałem to parę lat temu ale kurde nie pamiętam, postaram sobie przypomnieć
Dwustronny to każdy plecami do siebie więc chyba i ten
Część panowie. Mam pytanko jak zamontować te siłowniki pomocnicze. Kupiłem do mojego 303 pług dlutowy, ale waży 2 tony i jest w dodatku bardzo długi. Przód musiałem dociążać bo się unosił . Generalnie podnosi go, ale tylko kilka centymetrów nad ziemię,jak się jedzie,to trochę szoruje. Przy ciśnieniu nie chce grzebać żeby go w środku nie porozrywać. Potrzebuje info jakie siłowniki,i jak podłączyć hydraulikę ,oraz czy starczy jeden ,czy muszą być 2 dla równowagi
Jeśli masz otwory przełóż wieszaki do tyłu bliżej mocowania maszyny.Powinno to bardzo pomóc.
Ja wstawiłem siłownik z Posejdona od podnoszenia kombajnu na osi. Kupiłem nową pompę i ustawiłem ciśnienie na 190 ale i tak szału nie było , ten typ tak ma. (Mam 323 )
Dzięki panowie. Znalazłem cały wątek na ten temat. Chyba będę musiał się przemęczać ten sezon. A na przyszły muszą być zrobione. Przydało by mu się jeszcze że 30 km i szersze łącze. U mnie iły i gliny,całą wiocha w szoku i tak co ten Niemiec potrafi. Nowy case kumpla 140 km się zakopał a nie ruszył z tym sprzętem. A Niemiec idzie- co prawda za wolno ale idzie. Wszystko co daje radę to druga dwójka,czasa pierwsza,a nawet jedynka...
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » 303 - Podnośnik
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo