Odp: Jaka jutro pogoda?
No nie będę się spierał i sprawdzał bo już niestety jestem w domu. Pozd.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaka jutro pogoda?
Strony Poprzednia 1 … 59 60 61 62 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No nie będę się spierał i sprawdzał bo już niestety jestem w domu. Pozd.
Na Helu też ciepła
Burza ostro napierdala,na razie bez strat.W sierpniu jadę do Władka wygrzać kości.
Chyba schłodzić https://memy.pl/mem_951921_co_polaczki_
Nic panowie u was nie burzowało? U mnie zerwało 3 płyty eternitu i dwa rzewa powaliło. Sąsiadów dwóch straciło dachy drzew co na łamało wszędzie ciężko pojechać na 12 okolicznych transformatorów tylko mój i jeszcze jeden mają całe linie reszta druty na ziemi lub tuż ponad. Prądu jednak bym nie miał gdyby nie własny agregat. Od rana udałem się na poszukiwania to w promieniu 50 już mało co zostało a takich na wom w promieniu 75 nie ma (jeśli chodzi o nowe bo stare zwlaszcza chińczyki są)
u mnie sucho sie robi czekam na deszczyk, strasza burzami cały tydzień a sucho...
Brakowało wam mojego narzekania?
u mnie w tydzień 120 litrów
Raz zmierzyłem 50 raz 60 litrów pomniejszych już nie ale sumę mam z 150 spokojnie. Prąd mi wrócił po dwóch dobach. Chociaż i tak po parę razy na dobę wyłączają. Pół wioski jednak dalej nie ma. Naprawiają wciąż średnie napięcie. Jak na niskim zerwane druty tak jak na mojej dzierżawie to tylko odłączają transformator i będą później wracać i naprawiać.
Ekstremalne burze moją okolicę omijają, dla rolników w tym czasie to często katastrofa. Od 10 dni gdy zaczęło padać też mam już 100 l wszystko ziemia przyjęła, na zboża o 3 tyg. za późno na moich glebach. QQ rośnie zaś jak w tropikach. W ubiegłą niedzielę nie było jeszcze wiechy ni kolb, dziś po 2 kolby się już wywijają.
U nas bez extremy i wody nie wiele. Pewno zaleje nas wodą z gór i Czech. Na razie spoko. Pozd
W maju porządnie popadało tylko raz, robi się sucho a w prognozach cały czas bezchmurne niebo... Zaczynam się obawiać powtórki z 2019...
Raczej będzie powtórka, mogłaby objąć całą UE.
Wypluj te słowa
Kwiecień maj chyba 18 l może ciut więcej bo nie pamiętam początku kwietnia
U mnie kwiecień jeszcze w miarę ale maj dwa deszcze łącznie 12,5l na piachu pszenżyto i pszenica siada, gdzie lepsza ziemia to jeszcze się trzyma.
Wypluć ? ugory im się mażą. Może coś by przemyśleli.
Przy hodowli bydła susza= deficyt paszy...
Podobno Hiszpania i Portugalia likwidują masowo bydło bo sucho i brak paszy...
Wypluć ? ugory im się mażą. Może coś by przemyśleli.
W UE będą ugory ale z Ukrainy przywiozą
Bydło też wprawia w troskę wierchuszkę UE, gazy cieplarniane.
Strony Poprzednia 1 … 59 60 61 62 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaka jutro pogoda?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo