Odp: wszystko o ursus 912
Nafta były cylindry zalane przy ostatnim zdjęciu glowicy a progów na tuleja h było brak
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » wszystko o ursus 912
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nafta były cylindry zalane przy ostatnim zdjęciu glowicy a progów na tuleja h było brak
Panowie, może mi ktoś zmierzyć na jakiej wysokości od korka znajdują się kreski od poziomu oleju w skrzyni przy 912?
U mnie jest jedną kreska na 37.5 cm
Bagnet ma aż 40 cm? Dość długi to na pewno (chociaż w porównaniu do John Deere gdzie wsuwamy ok 120cm to krótki).
Mój 904 też miał bagnet bez kresek (prawdopodobnie oryginalny) wlanie 40 litrów do suchej skrzyni powodowało pokazanie się na końcu z 2 cm mokrego. Instrukcja obsługi podaje pojemność oleju 45 jako normalny poziom (zanurzony bagnet na jakieś 6-7 cm) a można jeszcze go przelać o 5 litrów gdyby pracował z maszynami wymagającymi więcej oleju.
U mnie ten bagnet się wydaję krótszy i nie ma kresek po jest przytarty na końcu ale pomierzę dopiero jak to wygląda.
Patrzyłem i faktycznie bagnet ma koło 40 cm i mam tak z 6cm zanużony
Panowie mam takie pytanie, czy górny zaczep wraz z płytą mocującą od 912 będzie bez problemu pasował do osiemdziesiątki ? Nabyłem lepszą prasę, ona jest na górny zaczep i ten oryginalny krótki od 385 nijak mi się nie widzi do tej maszyny. A jednak bądź co bądź mam nadzieję , że osiemdziesiątka sobie poradzi i nie będę musiał zwijać forszem .
tak jak zmienisz całą płytę na te nowszego typu będzie pasować nie wiem tylko co sie stanie z dolnym zaczepem bo było ich kilka rodzai
Dopasować zawsze się da najwyżej palnik i spawarką będą potrzebne widziałem już nawet c 360 z zaczepem automatycznym na szynie
Plyta pasuje. Dolny ten ze zdjęcia będzie pasował. Hitch nie wiem.
Co to za prasa ? Nie da się jej na dolny przestawić??
Vicon rv157 , da się ale na dolny bym nie chciał ,biorę sporo słomy od ludzi którzy sieją głównie żyto i koszą głównie bizonami... Słoma gruba, pokos szeroki i do tego wysoki bo ściernisko nieraz w kolano... Hesstonke mam na dolny, po moim kombajnie zwijanie szło jak wiatr a u ludzi to często gęsto męczarnia.
Panowie czy próbował ktoś założyć szersze opony do 912/c385 na przód? Czy takie opony jak od zt300 10.0 by weszły na tą felge?
Wąskie są te oryginalne felgi. Ja przerobiłam felgi od 303 do MTZ żeby założyć szersze opony, mianowicie 320/70/20.
Gdzieś widziałem 80 na oponach 9.00-20 i chyba większa się już nie zmieści. Jak chcesz większe koła to może 12-18 od stara tylko flansze dorobić
no ja mam te 7.50-20 przy zetorze 7211 tyle że już opony się mocno kończą. od zt 300 mam kompletne przednie koła więc chyba warto było by przerobić felgi
Od prasy jd odkręcić będzie taniej i bez roboty
Od prasy jd odkręcić będzie taniej i bez roboty
I bez wyglądu... Z tyłu mam wąskie od forsza 13.6-38 i jak z przodu ma właśnie 20' to wtedy ładnie prosto stoi. Jak bym założył takie małe od prasy to bym cały czas z górki jechał a poza tym prasa teraz do siana potrzebna
tomek koseś miał w 80 założone od stara a ja mam takie w białorusce koparce
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » wszystko o ursus 912
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo