Odp: ZAGROŻENIA
Oj tam.
Byle zdrowie było. Aczkolwiek tak jak było, już nie będzie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » ZAGROŻENIA
Strony Poprzednia 1 … 27 28 29 30 31 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Oj tam.
Byle zdrowie było. Aczkolwiek tak jak było, już nie będzie.
W piecach gazowych i pompach ciepła chrustem nie napali.
To nie moje myślenie, jak do tej pory zawsze znajdowałem sposoby na problemy.
Palić czym zawsze się znajdzie ... tylko czy będzie nas stać zapłacić za opał i podstawowe produkty ?? Patrząc na to co się dzieje nie napawa optymizmem ,,, pieniądz gówno warty ... zwykłe zakupy w biedrze 300zł spokojnie na raz ... zatankować auto 400zł kredyty z opłatami 2000 zacznie brakować zwykłemu kowalskiemu i to za chwilę ... i co wtedy ?? znów dodrukują ??
Cieszymy się jako rolniczy nieliczni co trzymają zboże że zarobimy ... niestety ... sprzedamy po 2 tys pszenice fajnie ale nasze koszty będą 3 razy tyle większe niż w tamtym roku ... wg mnie ten rok zweryfikuje dużo z naszego kręgu ... nie jeden się podda
Dobrze to nie będzie.
Dziś paliłem to co grabie w ogrodzie zgarnęły i się zastanawiałem czy dobrze robię czy czasem nie odstawić tego do pieca...
Mogę Cię poratować foliami po kiszonce i bańkami po olejach jak nie będziesz miał czym palić
W piecach gazowych i pompach ciepła chrustem nie napali.
W jednorodzinnym domu to jeszcze coś wyrzeźbi gorzej gdy ktoś np w bloku czy szeregowce mieszka.
Ze sprzęgłem hydraulicznym czy buforem można podpiąć druge źródło ciepła czasem trzeba będzie tylko z kominem pokombinować we wspólnocie nicnie zrobi.
Pamiętam jak za gówniarza to zgrabione ładowałem w worki i woda do mycia na tym się grzała....
Krzysiek napisał/a:Dobrze to nie będzie.
Dziś paliłem to co grabie w ogrodzie zgarnęły i się zastanawiałem czy dobrze robię czy czasem nie odstawić tego do pieca...Mogę Cię poratować foliami po kiszonce i bańkami po olejach jak nie będziesz miał czym palić
A Ty czym będziesz palił?
Lasu mam ponad 2ha. I dwie działki na których olchy rosną z tym że te działki to tak z dokładnością do 10m wiem gdzie są
Powiniem spać bo rano trzeba wstać do dojenia ale nie daje mi spokoju informacja na temat przekazania myśliwców Ukrainie. Myślę, że Rosja może to wziąć za bezpośrednie zaangażowanie się w konflikt a wiadomo jakie niesie to skutki... Mam nadzieję, że jednak te migi nie opuszczą granic naszego kraju , że jest wśród tych rządowych cymbałów ktoś racjonalnie myślący. A Wy jakie macie zdanie w tej sprawie?
Jaka kolwiek ingerencja w konflikt Ukraina Rosja naruszy porządek traktatowy, dając taką samą możliwość na zerwanie traktatów że strony Rosyjskiej. Z innej beczki , co takiego załatwiają sobie żydzi u Putina? Ostatnio nader często do niego na pogaduchy latają.
Żydzi chcą kawałek Ukrainy. Mniej więcej 1/3 nad morzem czarnym. Jest o tym wywód na YT. Nagranie z 2017 czy 2018. Ktoś nawet książkę napisał...
Putin, Zełenski, Morawiecki, to górale ze Wzgórz Golan. Duda tylko żonę ma stamtąd albo precyzyjnych danych na jego temat nie mam. Proszę sprawdzić samemu.
Wszyscy oni rozgrywają jakąś grę. Widać, że przykładają się do roboty. Nasi pożal się Boże "politycy" wciągają nas w tą wojnę jak pająk muchę za szafę - a my nic, jak ta martwa mucha. Źle to się skończy.
Zgadzam się z Krzyśkiem w 100 %. W tym temacie leży drugie nam nie znane dno.
Sławek, z całym szacunkiem. Jednak mając takie podejście, żeby Ci nie przyszło czasem do głowy zrobić sobie test na pochodzenie etniczne.
Putin dostanie łomot. Może nie zdąży nacisnąć guzika, może rakieta nie wystartuje. W każdym razie Ukraina będzie zniszczona i będzie wymaga masy $$$$ na odbudowę... No i drugie dno nagle wyjdzie na wierzch.
Chwała Ukrainie!!!!
Za co?
Za co?
Przemyśl jeszcze raz ten wpis ! Stoisz po stronie agresora ludobójcy ?
O nie , tylko nie to .... Skąd tak daleko idące wnioski? Pamiętam słowa mojej śp babci. Nic więcej. Pytanie tak proste że wystarczy podać jeden argument.
Mi babcia też opowiadała, 3/4 mojej rodziny z tamtych stron pochodzi.Dzisiaj oni jutro my jak tego nie powstrzymają dlatego im chwała!
Dlatego dopóki nie wyrzekną się bandery i nie spalą ich flag, nie mogą być traktowani jak bracia. Z drugiej strony ciekawy jestem jak długo będą potulni jak baranki w naszym kraju?
Strony Poprzednia 1 … 27 28 29 30 31 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » ZAGROŻENIA
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo