Odp: Rolnictwo ekologiczne jak to się robi?
Może biorą wcześniej bo mają zbyt na ekologiczny i twój jeszcze do wiosny sprzedadzą.
Sprzedawałem kiedyś seradelę i w ogłoszeniu zaznaczyłem wyraźnie że nie stosowałem oprysków. Przyjechał jeden klient wziął "ćwiartkę"
w kółko dopytując o ochronę. Po tygodniu wrócił zabrał wszystko co zostało mówiąc że jego się nie udała i nie zebrał a planuje więcej zasiać. Tak coś kręcił że po kilku dniach postanowiłem sprawdzić jego numer telefonu w internecie i wyskoczyło gospodarstwo ekologiczne a i ogłoszenie się znalazło z moją seradelą już z certyfikatem ekologicznym. I ceną 16 zł zamiast 8. Tak się robi produkty eko.
W tym roku mógłbym mu sprzedać owies ekologiczny
Oprysku nie robiłem bo miał być na zielonkę. Saletry tylko trochę a przez to że w maju siany wygląda jakby w ogóle nawozu nie widział. Odrobina rdestu plamistego i komosy tak 5 % tylko dodaje autentyczności
Prawdziwie ekologiczne gospodarstwo z 10 km w prostej linii ode mnie. Kosiłem tam jako kombajnista 3 lata temu kawałek żyta. Pole coś ok 4-4.5 ha nakosiłem prawie dwa zbiorniki bizona żyta (z całości).
Szef był zadowolony kombajn się nie spocił,mimo że z sieczkarnią chodził. Dwójka pełen przyśpieszacz i do przodu