1

Temat: dobre/tanie klucze

w tym jeszcze nie skończonym sezonie straszliwie poobijałem sobie łapy ślizgającymi się kluczami dziś złamałem dwie fajki do nasadek i poligon 24, potrzebny dobry i tani zestaw kluczy, widziałem walizeczkę toja w markecie po 150 tylko czy to nie jest chińszczyzna?
co polecacie? większość am ruskich i to one są już takie wyślizgane dosłownie na kilka razy... :nie_wiem:

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

2

Odp: dobre/tanie klucze

Kupiłem sobie 2 komplety proxon są rewelacyjne a jak coś się zesra(za długa rurka) to wymienią na nowe.Rewelacja  aczkolwiek zrobisz jak uważasz. Jeden komplet mam 2 rok i jest super a sprzętu rozbieram sporo.

3 Ostatnio edytowany przez wojtas (2009-09-09 20:57:49)

ja kupuje klucze w renomowanych sklepach    ostatnio kupiłem walizke kluczy  w sklepie BHP  walizka kosztowała 350zł  sa tam wszysatkie nasadki  ka grzechotki bez płaskich   gwarancja  i co najlepsze urzywasz tego bez obaw o własne ręce  mam druga walizke kluczy chrom vadium cyz jak się je tam pisze  walizke piastuje juz 3 rok i jak do tej pory bez zarzutu  zadnych przeskoków na grzechotkach czy uśliźniętego klucza płaskiego  kosztowała chyba 270zł zestaw kluczy płasko oczkowych od 8mm do 32mm 300zł ale przedłuzki zakładałem na co niektóre klucze po 2 metry i klucz nie szczelił

przypomniało mi sie nawet powiedzenie do tego taniego miesa to nawet psy nie chca jeśc
nie żebym się chwalił jakie klucze tam mam itp ale poprostu odkąd zaczołem sie bawic w takie żeczy to potrzeba też jest czym to krecic żeby łap nie poobijac i pobdzierac   poprostu dla własnego bezpieczenstwa

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

4

Ja mam walizkę z nasadkami Yato, a płasko-oczkowe firmy Dedra oba zestawy jak narazie wytrzymują wszystko smile

5

klucze zachodnie jednym słowem? w grene też widziałem zestaw ale ciul wie co oni tam sprzedają kosztował 370 a nie  był jakoś szczególnie wypasiony.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”

6

ja dużo kluczy ma firmy TOPEX - dość tanie a jakoś mi się sprawdzały. Jednak od jakiegoś czasu kupuję STANLEYA - drogie ale dobre. Jak gdzieś jestem to zawsze kupię jakiś element. A to przedłużkę, a to jakąś nasadkę - i wcale nie trzeba od razu kupować całego zestawu.

gg 5118068

7

toya to raczej tandeta. lepiej odżałować raz parę stów i masz spokój na długie lata

8 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2009-09-10 21:39:49)

Nie wiem jak z kluczami, ale mlotki Toya i Topex są bardzo dobre, czeko nie można już powiedzieć o Coval'u.
Jeśli chodzi o klucze to mam między innymi dwa komplety kluczy płasko-oczkowych YATO i powiem szczerze - rewelacja. Tylko trzeba kupić te wzmocnione (o niższych numerach w symbolach), bo są ich dwa rodzaje. Nasadki, przedłużki i pokrętła też Yato, ale w wersjach udarowych. Yato, to taka lepsza seria narzędzi Toya, podobnie jak Neo w Topex'ie. Słyszałem, że tymi seriami, firmy te chcą odbudować swój wizerunek na rynku i uważam, że bardzo dobrze im się to udaje.

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

9

oglądałem dziś zestawik stanleya jedyne 500 zł...

10 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2009-09-10 15:41:16)

Klucze Yato, z tej mocniejszej serii, mają oznaczenie YT-0075 - http://allegro.pl/item733681103_gratis_ … _0075.html . Na tej aukcji są w cenie prawie 400-tu zł, a i jest jeszcze magnetyczna miseczka gratis - bardzo fajna sprawa, żadna śrubka i nakrętka się nie zgubi ;-). Jedyną ich wadą jest słaby pokrowiec, u mnie żaden nie wytrzymał hmm
Słabsze klucze mają oznaczenie YT-0365, są sporo tańsze, ale o nich się nie wypowiem, bo nimi nie pracowałem - http://allegro.pl/item737436522_gratisy … _0365.html .

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

11

ja mam klucz z ddutry i jakos jeszcze sie nei łamie a reszta to z yato z mocniejszej serii .Kupiłem kiedys klucze od takiego ruska to połowy juz nie ma

Sprzedam U-4514

12

ja mam duzo starych ruskich a jak cos potrzeba to kupuje Stanleya covala. ostatnio kupiłem pokrętło do nasadek odkręcałem nakrętkę 32 pokretło kowala plus 1m rury widziałem jak się wygina w łuk  ( pokrętło ) nakrętka puściła a pokrętło wróciło do normy.
Młotki tylko topex przez moje rece przeszło kilka bo pracowało się tu i tam rewelacja coval mi spadł.....

13

mam trochę ruskich kluczy te nowe ostatnie badziewie już chyba chinole robią lepsze ale mam też trochę baaaardzo starych i są nadal świetne, jest też trochę hinduskich tez dobre. niestety nabyłem też ostatnio kilka polskich od jakiejś firmy z Poznania i też lipka fajka złamała się 2 razy.
oglądam właśnie stronę  yato  mają co zaproponować...

klucze które zaproponował Piotr w porównaniu do zestawu stanleya które dzisiaj oglądałem są ubogie i drogie zestaw stanleya w cenie o 100 więcej był w walizce i miał masę kluczy.
Yato jest japońskie?
cóż dobre ma swoją cenę, tona pszenicy na walizkę/etui kluczy...

14

Też mam trochę ruskich kluczy m.in. z mojego MTZ-ta z 86 roku i są nie do zdarcia. Co do nowych narzędzi to bardzo chwalę sobie klucze NEO. Są dość drogie ale jeszcze mnie nie zawiodły. Mam od nich duży klucz dynamometryczny i jest kapitalny.

Tylko głupi nie wie że jest głupi a mądry to wie

15

Chłopaki po co nam takie drogie klucze , jeszcze rok takiej polityki i nie będziemy remontować bo nie będzie za co .

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

16 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2009-09-10 22:04:47)

Możesz Fenol poszukać gdzieś ten zestaw Stanley'a i podać linka?
Już widziałem kilka produktów Stanley'a, które niestety wiele nie wytrzymały, tylko czy to aby był na pewno Stanley? Nie wiem. Te Yato, co mam, jak na razie to rewelacja, ale mam je dopiero od roku. Ostatnio klucz 27 był podpięty do półtora metrowej rurki, a na jej końcu dwóch panów i nawet nie stęknął, a byłem pełen obaw. Opakowanie fakt, cieniutkie, ale nie zawsze ono jest potrzebne. Przy zakupach zwróćcie uwagę, aby w kluczach była jak najpełniejsza rozmiarówka, bo najgorzej jak zabraknie jakiegoś nietypowego rozmiaru.
Z trochę gorszymi markami to jest tak, że nikt ich nie podrabia, bo to się nie opłaca. Dobrze to widać zwłaszcza w olejach silnikowych i elektronarzędziach. Marki z górnej półki, są podrabiane masowo i dotyczy to każdej branży i można się nieźle sparzyć.
Z górnej półki bardzo dobra jest Zebra, Proxxon, Honiton. Stanley również, ale pod warunkiem, że to oryginał. Na Covalu mocno się sparzyłem i nikomu go nie polecę.
NEO są również świetne, a to przecież tylko ekskluzywny Topex, tak samo jak Yato to Toya smile

www.rajstop.pl

17

Gedore ktoś zna lub posiada moim zdaniem solidna marka

18

Ja polecam Modeco Expert mam od kilku lat płasko-oczkowe wytrzymują 1,5m rurę nasadki z grzechotką też a cena hmmm przystępna .

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

19

Gedore to bardzo dobre klucze mialem takie w kombajnie lub traktorach z niemiec i choc sa stare to sie niezawodne, sa to crom vanadium a ruskich tez kiedys mialem 2 komplaty ale gdzies sie kilka pogubilo. ostanio kupilem walizeczke chyba toolsa w bricomarche to grzechotka poszla sie rypac przy drugiej odkreconej srubie 6 !!! a przedluzki do nasadowych kluczy to dwie zlamalem na jednej srubie jednym slowem tandeta no w sumie dla majsterkowicza co ma maly pokoik na poddaszu to bedzie super ale nie do maszyn gdzie zdarza sie ze sruby zardzewiale i ciezko sie odkrecaja. Ostatnio na dozynkach bylem gminnych i razem z tata bralismy udzial w konkursie organizowanym przez krus na temat bhp w rolnictwie i tato zdobyl pierwsze miejsce i wygral walizke topexa z wiertlami i wkretakami chyba 117 elementow natomiast ja zdobylem 3 miejsce i wygralem walizeczke toolsa chyba 30 elementow kluze nasadowe srubokrety gzrechotka imbusy.

20

Polecam klucze  proxona, są może drogie ale wiesz za co płacisz, używam je 1,5roku i nie widać śladu zużycia, bez problemu odkręcasz każdą śrubą - warte swoich pieniędzy, jeśli będę powiększał mój komplet to tylko klucze z tej firmy