Odp: Pszenica
Na późną po qq już dałem, po rzepaku może za tydzień. Dziś to nie ma opcji żeby żona pozwoliła mi za bramę ciągnikiem wyjechać.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Strony Poprzednia 1 … 146 147 148
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Na późną po qq już dałem, po rzepaku może za tydzień. Dziś to nie ma opcji żeby żona pozwoliła mi za bramę ciągnikiem wyjechać.
Jak u was pszenice chłopaki susza jak diabli przypala wszędzie będzie duża redukcja plonu
Po rzepaku siana w terminie trzyma się nieźle. Po kukurydzy na ziarno wiosną ruszyła ładnie obecnie mocno podsycha. Wytłumaczenie jest takie, późne miały już przed zimą dużo wody, wiosna nadmiar i wytworzyły słaby system korzeniowy.
Susza ogólnie mocno daje się we znaki. Obserwowałem na radarze dzisiejsze opady i burze. Wisły na całej jej długości praktycznie nie przekraczały, więc do mnie nic nie dotarło.
A mnie ominęło jakoś niestety!!
Dziś wywiozłem zeszłoroczna pszenicę
To ile dostałeś za pszenicę ? Ja się pospieszyłem pod koniec kwietnia za konsumpcję o bdb parametrach dostałem 800 netto
U mnie teraz paszowa 840 konsumpcja 12,5 960 a 14 1030
U mnie wzrosły wymagania, a ceny zostały.
13 białko 910netto
Moja daje radę. Mimo że przypalonych placy wygląda bardzo dobrze. Siana bardzo wcześnie miała czas by nabrać sił.
Zostało mi z 20 t paszowki i wygląda na to że sprzedam ją drożej od konsumpcji.
No rudy obiecał że coś da. Zobaczymy ile wyjdzie jak podzieli wszystkich równo....
Ja równo połowę gospodarstwa mam do dopłat w wyższej stawce. Wnioski do wyborów podział po, więc różnie może być.
Od poniedziałku do dziś wlało 53 l z czego 30 dziś w nocy.
U mnie tylko 7 litrów spadło, na razie zboża trzymają się kopałem w grochu do korzeni to wilgoć jakaś w ziemi jest
Strony Poprzednia 1 … 146 147 148
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo