Odp: Skrzynia biegów - naprawa
Dzień dobry Tomekj86 !
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zrób to sam » Skrzynia biegów - naprawa
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dzień dobry Tomekj86 !
Dzięki za odpowiedź.
Chciałem zobaczyć jak złożyć wodziki skrzyni bo kupiłem zt 323 z 89r z uszkodzoną skrzynią łożysko na środku gòrnego wałka i chyba pod nim igiełkowe bo też tam jest luz.
Przyczyną awarii był niski stan oleju w skrzyni.
Jeszcze nie rozebrałem skrzyni widać to po ściągnięciu pokrywy skrzyni. Do tego pękła podkowa łożyska gdy ja przyblokowało.
Co do skrzyni to pytaj rób foty i coś pomożemy. Jest parę osób co skrzynie widziało od środka to w czymś możemy pomóc.
Dzięki gdy zacznę naprawę to na pewno skorzystam z pomocy.
Panowie, brak przedniego napędu. Zdjęta przystawka, okazało się że jest ścięty frez na wałku wychodzącym ze skrzyni biegów. Teraz ważne pytanie. Czy ktoś z was już przez to przechodził i czy możliwe jest wybicie wałka do przodu? Teoretycznie jak patrzę na schemat i mam dorobiony wałek w ręku - jest to możliwe. Natomiast wczoraj męczyłem się z tym dłuższy czas i nie idzie mi jak powinno
Dzień dobry.
Dzień dobry, Proszę wybaczyć brak kultury. Czy ktoś z Was ma wiedzę ww. pytanie?
Dzień dobry, Proszę wybaczyć brak kultury. Czy ktoś z Was ma wiedzę ww. pytanie?
Wydaje mi się, że z tyłu jest seger i bez odpinania skrzyni od mostu się nie obejdzie
Tak , na końcu jest seger i skrzynia musi odjechać od mostu.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zrób to sam » Skrzynia biegów - naprawa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo