661

Odp: ZAGROŻENIA

Kosa na sztorc.....historycznie...pozdrawiam

Leszek   dla kolegów'

662

Pajej napisał/a:

Było mówione że następnym razem jedziemy na Warszawę

Ja po prawej.  Na wawe nie dali wjechać, tak było obstawione.  Przeszliśmy się kawałek to pochowane wozy opancerzone i kolczatki wszędzie

663

Nie wiem Panie i Panowie jak najbliższą przyszłość widzicie. Ja mam przeczucie graniczące z pewnością, że w przyszłym roku będzie w Polsce wojna domowa.
Rudy dobrowolnie władzy nie odda. Po unieważnieniu wyborów (bo unieważnić musi), kilka milionów ludzi będzie wkurwion.ch. Z dziesięciu milionów niech na ulice wyjdzie co piąty. Niech każdy z nich weźmie w kieszeń po jednym kamieniu. Żaden Kierwiński czy inny Siemoniak nie są w stanie sytuacji opanować. Będzie koszmar każdej władzy - wkurwiony tłum.
Przewiduję maj - wrzesień.
Pierwszego października jak nic takiego się nie wydarzy, wchodzę pod biurko i odszczekam to co mówię dziś. Agnieszka będzie nagrywać. Wstawię filmik w tym temacie.

664

Wątpię,naród śpi a młodzi chodzą jak zachipnotyzowani, mają *** i *** ***

mdw

665

Podobno jest już ustawa o ochronie ludności,czyli będzie powtórka jak za dawida c19zakazy nakazy wyjdą pały,będą tworzyć kotły i pałować.
Swinie mocno trzymają się przy korycie.Apropo masła żucili ponoć na rynek 1000 ton,jak wyngiel na wioske.

666

Mrożonego które uj wie ile faktycznie czasu ma... Mleko co parę groszy poszło w górę to pewnie znowu klęknie.

667

Ktoś taki, co pracuje w formacji siłowej, umundurowanej, uzbrojonej za nasze pieniądze, musi mieś świadomość kto jest jego suwerenem - czyli kto trzyma smycz i szczuje. Elementarz "demokracji". Naród w wolnych wyborach wybiera swoich przedstawicieli do parlamentu (liderzy partii ustalają listy wyborcze). Parlament wybiera rząd. Rząd posiada w swojej gestii resorty siłowe. Prosta konstrukcja.
Pies ma brata, siostrę, matkę, ojca, sąsiada, kolegów (wątpię). Tu jest nasza rola. Podpowiedzieć mu - przestrzegaj prawa, skoro stoisz na jego straży, bo jak nie - będziesz siedział i taki sławek będzie cię cwelował nogą od taboretu. Może dotrze.

668

Sławek widzę że jesteś optymistą przewidując unieważnione wybory i rozróbę.
Po pierwsze wynik wyborów może odbiegać od tego jak głosowali Polacy.
Jeśli nawet wynik będzie nie sfałszowany to jesteś optymistą myśląc że nie wygra rafalek.
Ja myślę realnie i trzeba cudu by stało się inaczej. Fakt że małe cuda się dzieją. Wygrał Trump, w Niemczech upadł rząd, UE toczy się w przepaść i mimo głosów by zawrócić nikt nie skręca.....
Cóż większość decyduje kto rządzi
Szkoda że większość ma problemy z myśleniem

669

Chyba muszę się zgodzić z Krzyśkiem. Kanalarz z warszawy, syn TW Justyny w mediach społecznościowych  jest przedstawiany jakby już wygrał. Ale przed nami jest jeszcze cała kampania,  a jak wiadomo w każdej kampanii wyciągany jest gnój wobec przeciwnika. Ta ich śmieszne koalicja jest tak słaba, że nie wystawili jednego kandydata od całej ko tylko każdy swojego i każdy ma chęć na ten fotelik. Jak zaczną się publiczne wylewanie pomyj to prędzej czy później dojdzie do kłótni wewnątrz i rozłamu.

670

A propos wyborów to co *** się w Rumunii przechodzi ludzkie pojęcie.

671

Wbrew pozorom jeszcze dużo czasu do wyborów, ryży na złego konia postawił w USA. Teraz jego okołodupne media próbują z Trumpa zrobić idiotę w naszych oczach. Źle się kończy zadzieranie z Ameryką, a to głównie dzięki niej dwukrotnie wybijaliśmy się na niepodległość.

672

Do Tuska nigdy nie pałałem miłością ale to co z ekipą *** w temacie Trumpa wyzerowało resztki mojego szacunku dla jego i spółki.
Co trzeba mieć we łbie by będąc premierem państwa które jest zależne od wszystkich wokół wypowiadać się niepochlebnie o kandydacie na prezydenta mocarstwa decydującego o losach narodów?  *** i tyle. Jak chce kogoś krytykować niech to będzie przyszły prezydent Sri Lanki.

673

*** pis znaczy tyle co komuno wróć i ich liebe deutsch

mdw

674 Ostatnio edytowany przez androl (2024-12-29 08:02:38)

Komuna to nam wróciła 13XII w wersji powojennej. Tylko towarzysze wspierający ją, tym razem nie w Moskwie a w Brukseli.

675

Pytanie kiedy rozpadnie się związek socjalistycznych republik europejskiech?

676 Ostatnio edytowany przez sławek 42 (2024-12-30 00:29:20)

Post pasowałby do kilku tematów, niech będzie w tym.
Wczoraj trafiłem na moim zdaniem rewelacyjny film, 20 min trwa plus komentarz nawet ciekawy.
https://www.youtube.com/watch?v=cxDa-fk1pRE
Film odnosi się do ruskiej mentalności ale nie tylko. Mnie on przypomina sytuację z wyborów parlamentarnych z października ub roku.
Dzieci podrośnięte, posiadające czynne prawo wyborcze, pustkę pomiędzy uszami i wyciągnięte kciuki od buszowaniu w necie ale już pełnoletnie - niechcący dali się oszukać. Niechcący komisja wyborcza w Jagodnym pozwoliła głosować do 3 rano. Niechcący PKW wybory zatwierdziła bo wg ich komunikatu skarg wyborczych było tyle, że w jakimś przewidywalnym terminie rozpatrzeć ich by się nie dało.
Efekty jak widać.
Polska w rozsypce, wszystko się wali, za chwilę zdechnie, a gamonie którzy to "niechcący" spowodowali martwią się żeby zdechłe nie śmierdziało i jakby co - to nie oni.
Taka słowiańska skaza.

677

Dla tego prawo głosu powinni mieć tylko ci którzy płacą podatek od nieruchomości....

678

Krzysiek napisał/a:

Dla tego prawo głosu powinni mieć tylko ci którzy płacą podatek od nieruchomości....

Nie, Cit, Vat i Rolny do wyboru. Głos oddajesz pod warunkiem, że składasz deklarację podatkową i masz potwierdzony przelew do US, lub potwierdzoną wpłatę raty podatku do UG. Kto utrzymuje ten rządzi. Dzisiaj słucham jak utrzymanki budżetówki tłumaczą jakie to one podatki płacą. Ciekawe?

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

679

Słyszę, że wg jakiegoś tam sondażu, 53% polaków nie jest zadowolonych z rządu 13 grudnia. Poziom życia im spadł.
Pisowi rudy nie chce dać pieniędzy, żeby kandydat prawicy przerżnął wybory w maju. Oj co to będzie jak to będzie. Trzaskowski pieniądze będzie miał a Nawrocki nie. Gdyby ostatniemu gamoniowi dać na kampanię wyborczą jeden miliard złotych toby wygrał ? 
Czyli co, gdyby poziom życia tych 53% nie spadł, toby rząd 13 grudnia chwalili - mimo wszystko ? Znaczy pełny żołądek i stan konta wyznacza który krzyżyk na liście wyborczej zakreślić ? Czy tu jest ku..a Bangladesz ?
Pieniądze na kampanię wyborczą. Idą na reklamy, wyjazdy, spotkania, opłacenie sztabów, itp. Czyli, czyj baner reklamowy wielkości stodoły jest większy - na tego zagłosuję ? A jak nie będę widział żadnego to na wybory wcale nie pójdę ?
Sondażowni narobiło się co niemiara. Każdy co sondaż zamawia (i płaci), ten w sondażu wygrywa - proste. To po kiego grzyba w ogóle wyniki sondaży brać pod uwagę ?
Największym zagrożeniem dla Polski są sami Polacy. Wychodzi bokiem demokracja, bo jak mawia Korwin M "głupców jest więcej niż mądrych". Wybrać jakiegoś króla, zamknąć ten cyrk - zabrać małpie brzytwę.

680

Co do małp, ktoś powiedział że w W-wie kandydat na prezydenta może być i małpą byle z PO i tak wygra. Na szczęście w wyborach na prezydenta RP zwycięzca  w W-wie, nie koniecznie wygrywa w RP.