21

Odp: Ładowacz czołowy czy koparko ładowarka?

12,5 z adaptacją?

Rolnik z powołania:-)

22

Tak

E 516 na części
Telefon 695 076 269

23

Trzeba do nich zadzwonić. Wiadomo transport i montaż dojdzie oraz osprzęt, ale do 20 może się zmieszczę.
Mam nadzieję że to nie z plasteliny

24

A może coś takiego? https://m.olx.pl/d/oferta/ladowarka-l20 … 2t51W.html

25

Zrobiłem rozeznanie rynku to za sam ładowacza wołają około 30 netto. Dla mnie cena kosmos

26

Niestety obecnie z ładowaczy najtańsze będą tylko  chwytakowe cyklop lub unhz...  Wapno, nawozy obornik  itd załadujesz, coś niedużego wykopiesz ale wiadomo nic nie przewieziesz

27

Dlatego pomyślałem o tym czymś https://m.olx.pl/d/oferta/ladowarka-un0 … bserved_ad

28

Ale tym na tira nie załadujesz. Nie myślałeś o teleskopie za troszkę większe pieniądze już jest co wybrać z mechanicznych

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

29

Teraz nie mam potrzeby ładowania tirów. Wystarczy że big bagi ściągnę. A w razie czego można podjazdy zrobić. Za teleskopową trzeba dać około 50 tyś. W tych pieniądzach to wolałbym koparko ładowarkę. Też się rozglądam za takim sprzętem

30

Do łyżki można dorobić przedłużkę i zboże na tira załaduje. Miałem taką przedłużkę do ostrówka żeby baloty na chlewnie wygodnie wkładać i sterty na 4 w górę. Obecnie przerobiona na łyżkę hydrauliczną do reni.

31

Pajej napisał/a:

Dlatego pomyślałem o tym czymś https://m.olx.pl/d/oferta/ladowarka-un0 … bserved_ad

Kuzyn to miał i miło wspominam dzień kiedy wywiózł ją na złom. Teraz ma teleskopa i żałuję że tak późno się zdecydował ale wiadomo często rozchodzi się o kasę

E 516 na części
Telefon 695 076 269

32

Opisuj jak możesz dlaczego ten czeski wynalazek taki zły

33

Do ładowania tira zrobiłem sobie łyżkę do wózka widłowego. Na raz biorę 800 kg.  Ale zanim wózek podniesie łyżkę na 4m to chwilę mija choć nie robi tego wolno... I doszliśmy do wniosku że żmijka ogarnie to szybciej. Mam duży kosz wrzucę i jadę po drugie zanim wrócę  jest pusto.

34

Co do czeskiej to miał problemy z napędem, szczegółów już nie pamiętam. Poza tym napęd na jedną oś.
A ze żmijką też dobry pomysł, jak sypią żmijką ze silosa i kierowca musi czekać to nic nie marudzi. U mnie akurat nie problem z ładowarką bo jest kilka w okolicy i zawsze ktoś podjedzie

E 516 na części
Telefon 695 076 269

35

Ja na jakichś czaszkich forach czytałem i opinie były pozytywne tylko pisali Ci co pracowali na tym jak było to nowe