Odp: Pług
1 dzień to kropla w morzu potrzeb z tydzien deszczu by nie zaszkodził przynajmniej dało by sie ziemniaki wykopac chodź tez ich jak na lekarstwo
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Strony Poprzednia 1 … 25 26 27 28 29 … 83 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
1 dzień to kropla w morzu potrzeb z tydzien deszczu by nie zaszkodził przynajmniej dało by sie ziemniaki wykopac chodź tez ich jak na lekarstwo
Ja orze 4 grudziąc bierze połowe koła biegiem 2-4 spalanie 10literków przy 1400 obrotach i 1 lemiesz na hektar.
@Misiu02, co to za lemiesze, jeśli starczą tylko na 10 ha ?
ja dziś orałem lekką ale wysuszoną ziemię ( 4a -4b) b-201 - 5 jeżdziłem szosową 1 ciągnik dość często schodził z obrotów z 1700 na 1400 czyli szedł na 100% no i efekt do 9 litrów jutro jadę na glinę zobaczę ile spali sąsiad ma przez granicę i jego johny spalił 30 litrów na ha
a lemiesze mam borowe zaorały po 3 ha każdy no i nie widzę nadmiernego zużycia
Chłopaki a co myślicie o phx 6 skibowym , czy dobrze kryje np kukurydze i czy 12145 potacha taki sprzęt . Widziałem taki na allegro za 2000 i zaczynam się napalać .
Co sądzicie o 4 korpusowym fortschrit'owskim zawieszanym pługu? Wyprzedzając wasze odpowiedzi że b 200/201 jest lepszy to może i owszem ale na moich ziemiach ciężko z takim pługiem - już próbowałem i za dużo zbędnego kręcenia Teraz mam unie 5*30 i żeby mi dziura po kole nie zostawała to muszę przód pługa ustawić zdecydowanie głębiej niż tylni korpus <przód prawie po ramę, tył lekko ponad pół korpusu>
normalne takie ustawianie jest jak sie ciaga grudziądza niestety ten pług nie jest przystosowany do duzych ciągników pewnikiem ten zawieszany bedize ładnie krył i lekko sie nim orało widziałem w akcji ale 3 skibowy forszaja ładnie było po nim zaorane
Widziałem pracę zestawu PHX-6+1224, bez problemu daje rade, a kryje super, wręcz idealnie nawet ścierń po kukurydzy zbieranej na ziarno. Za taką cene, to nie masz co się obracać, tylko brać!
Misiek - powiem inaczej niż się spodziewasz - zawieszany forszajowski jest bardzo dobry, tak samo jak półzawieszany (kwestia przyzwyczajenia)
Jeśli masz okazje kupić taki pług, to się nie zastanawiaj, grudziądzkieko nie da się inaczej ustawić aby dorzucał pierwszą skibę, a to nie orka, tak nie powinno się robić, więc sam widzisz, że grudziądz nie nadaje się do forszaja.
Cholera ten co widziałem sprzedany , ale obiecał taki sam pod koniec tygodnia ( w tej samej cenie ) . Jak będzie miławy to chyba się skusze .
Jeśli masz okazje kupić taki pług, to się nie zastanawiaj.
Wydaje mi się że mogę kupić okazyjnie - cena 1500zł. Facet z resztą likwiduje gospodarstwo i ma jeszcze phx5+1 z aktywnie regulowaną szerokością orki oraz B201 5+1.
Misiek nie wiesz ile chce za phx ?
Chyba 3tyś.
Chłopaki może tak myslę że swojego phx bym sprzedał za takie pieniądze
Chłopaki może ktoś się zamieni , moją 4 x40 cm podwyższana skiba na phx 6 .
A jakiej produkcji jest ten pług mogę dać B 200 5 lub 6 skib:):)
Pawelg to jest ten pług:):)
Mój jest firmy stanrol polska firma , a odpowiada 4 grudziądzkiej (chyba atlasowi , przynajmniej lemiesze kupuje do atlasa ) Pług jest z 99 roku i ma czopy 35 .
Ile sobie cenisz. Wstaw zdjęcia zobaczę czy sie nada do Belarusa potrzebuję cos mniejszego i mnie kusi aby przerobić B 200 na zawieszana czwórkę
Do mtz to będzie git , ja go kupiłem do ursusa 5314 i powiem szczerze nie miałem problemów śmigał aż miło , a b 200 to jakie szerokie ma skiby . Ze zdjęciami to może być problem , bo za cholerę nie wiem jak je wżucić ale jutro ob rana będę się molestował moż się uda .
B200 jest regulowany na cięgle na tylnym kółku w zalezności jak rozkręcisz tak bdzie zabierał jak kiedys robiłem jeszcze podorywke 303 to miałem na 6- skibach ustawione 2,80m i szedł aż miło.
Pawełg jak by co podaje tel. 501 29 63 10
to przeslij mi na ades
jpietia@gazeta.pl
Witam chłopaki poradzcie mi, co wybrać mam na oku pługi do Belarusa Atlasa -4,
Overuma -4 na zabezpieczeniu olejowym lub gumowym ceny raczej zbliżone wszystkie zawieszane.
PS.
czekam na wasze opinie????
Strony Poprzednia 1 … 25 26 27 28 29 … 83 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo