Odp: obciążniki
Może mieć też zakamienioną chłodnicę
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Nasze Ciągniki » obciążniki
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Może mieć też zakamienioną chłodnicę
Taki może bo jest niestety długi i nic złożyć się w nim nie da.
Chyba raczej podniesie przód, a co by było jakby Forszaj był lżejszy??;D
no nie wiem czy takie normalne. Dłuższy od zwykłego uprawowo-siewnego nie jest. Upr-siew jest długi i duży ciężar (siewnik ze zbożem) wisi za agregatem co przekłada się na stabilność a w tym co masz cały ciężar spoczywa na agregacie a za agregatem to już nie ma tak dużo. Co nie zmienia faktu że mimo wszystko jest ciężki.
Spuść powietrze z przedniego koła, podnieś na lewarku, wentylek ustaw w górnym położeniu koła. Dopasuj do węża z wodą jakieś przejście abyś mógł założyć na wentylek i załóż go na wentyl (oczywiście bez zaworka) i spokojnie zacznij napełniać wodą. Co jakiś czas zdejmij wąż aby powietrze uszło. Nalej według uznania i potrzeby. Zakręć zaworek i dobij powietrzem (tylko nie wykręcaj zaworka ), opuść lewarek, powtórz dla drugiego koła i w drogę.
Jest dłuższy, bo to się nie składa jak agregat z hydropakiem i siewnikiem. Ten zbiornik na zboże jest z tyłu nad wałem doprawiającym. Fajny patent ale nie za bardzo do Forszaja.
normalna sprawa gdy ciężar jest blisko punktu podnoszenia łatwiej podnosi, jednak to też swoje waży, i wygląda bardzo solidnie. zboża wejdzie gdzieś koło tony zestaw koło 2t, 3 t jak nic. dodatkowe obciążniki z czegokolwiek, lanie wody w opony jest kłopotliwe, jak to późnej wyciągnąć?
marek w oddali widzę 303? ładny zestawik
Powtarzam ja niemam problemu z przodem nigdy mi się nie poderwał a mam zaje...te góry a nie mam w kołach wody .
Panowie ja mam zt300 bez obciążników na kołach tylnych nie wiecie może gdzie moge dostać takie obciążniki albo od czego je pod pasować??? :hmmm:
Na złomie.
A ja zapytam u nas we wsi kolesia który mi sprzedał części do303, może będzie miał i obciążniki.
JA mam takie pytanie ile waży obciążnik z przodu( 1 z 10 ) a ile ten okrągły na tylnim kole?
przedni 25 kg
tylny 30 kg
przednich obciążnik jest wszystkich 8 po 25kg a tylnich jest ile po 30kg ?
przednich obciążnik jest wszystkich 8 po 25kg
chyba komplet to 10
przednich obciążnik jest wszystkich 8 po 25kg
chyba komplet to 10
Dokładnie jest 10 co prawda ja mam tylko 8 ale 4 leżą sobie bo przez tą ramę co mam na przodzie nie mieszczą się wszystkie.
więc z przodu jest 10 po 25kg a z tył ile jest tych po 30kg ?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Nasze Ciągniki » obciążniki
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo