Temat: Studzieniczna, Ośrodek pomocy czy przemocy ?
Na razie bez komentarza. Odnotowuję tylko fakt. Czekam na opinie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Studzieniczna, Ośrodek pomocy czy przemocy ?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Na razie bez komentarza. Odnotowuję tylko fakt. Czekam na opinie.
Nikt nie chce mówić na temat zdegenerowanych zakonnic. Fakt, są ciekawsze tematy.
Kobita się podk....a, potargała trochę dzieciaka - zdarza się. Nie mogę patrzeć jak te czarne ku..y przełożone (pewnie niejednokrotnie z lewa na prawo), z wrednym uśmieszkiem na ustach mówią, że nic zdrożnego w postępowaniu podwładnej nie widzą. Wskazany byłby okulista. No i ta chusta ! Niejednokrotnie zdarta i zwalona - chusta. Jak czapka milicjanta. Orzełek dotyka ziemi - pięć lat.
Dobrze, że o tym mówi się głośno.
nie widzą problemu współsiostrzyczki i ten wójt czy burmistrz ślepak. wiadomo takie dziecko nikomu nie powie. jak ktoś nie ma nerwów to niech się nie bierze za takie zajęcia. opieka to nie pier..ąć w rajtuzę
Sławku zawiniła jedna siostra zakonna ,a ty robisz krucjatę przeciwko całemu kościołowi katolickiemu. Zadużo naczytałeś się "FAKTÓW I MITÓW". Może pozostałe zakonnice dobrze wypełniają swoje obowiązki. Ja tego nie wiem, ale mam nadzieję że tak jest.
Ja bym taż z chęcią rospoczął krucjatę przeciwko księżą i im podobnym ale z nimi się nie wygra.
Trzy zdania i od razu krucjata. Ja się naczytałem a ty się nasłuchałeś i nawet wiem kogo. Twierdzisz, że to wcale nie zbuk, tylko jajeczko częściowo nieświeże. Można i tak. Ja wolę nazywać rzeczy po imieniu.
Kasa, władza, przywileje. To Św. trójca. A że po drodze jakieś dzieci, staruszki (z wysoką emeryturą), chorzy - to dla poprawy wizerunku. Ogólnie, ta czarna sotnia najbardziej dba i troszczy się o własne interesy.
Maksx, z całym szacunkiem - nie łudź się co do ich dobroci. I pomódl się jak potrafisz, żebyś nigdy nie musiał z tej ich dobroci skorzystać. Czarny chleb jest bardzo gorzki nawet posmarowany ich miłością. Dużo by gadać a mam zakaz ...
czarnuchy..... 1 na 50 chodzi po świecie tylko po to by pomagać innym. Dla 1 z 20 życie to modlitwa ( nie szkodzą, maja lepsze i gorsze okresy w życiu, tzn raz święcą przykładem innym raze nie ) a reszta to "zbuki", lenie, nieroby i materialiści.
mógłbym to rozwinąć ale mi się nie chce ....
ta mafia rządzi przeszło 2000lat nie tak prosto ich obalić czy nawet skutecznie oczernić każdy wybryk zamaskują
Nikt nie chce mówić na temat zdegenerowanych zakonnic...
Sławku, pewnie większość z nas chciałaby się wypowiedzieć, ale po co, skoro Ty, jako Moderator, z powodu rażącego naruszenia regulaminu, zaraz musiałbyś te posty pousuwać, he he
A tak serio, to można by to nazwać skandalem, ale czy skandalem jest coś, co w tych środowiskach jest rzeczą całkowicie naturalną? To jest raczej chorobliwa patologia, najdelikatniej mówiąc. Bobrze, że w końcu ludzie zaczynają otwarcie mówić to, co od wieków mówili po cichu i po kryjomu. Kończy się ciche przyzwolenie na tego typu praktyki i obyśmy jak najszybciej poszli w ślady takich państw jak Irlandia, Czechy czy cała Skandynawia. Widać, że można całkowicie uniezależnić się od religii i jakże to wszystkim wychodzi na dobre!
Maksx, a Ty przeczytałeś chociaż jeden numer „Faktów i Mitów”? Ta gazeta ma o wiele więcej wspólnego z chrześcijaństwem (nie mylić z katolicyzmem), niż cały kościół, co więcej, niż cały Watykan, ze wszystkimi swoimi placówkami na świecie razem wziętymi. Uwierz mi, ale nie trzeba wcale czytać żadnych gazet, słuchać radia i oglądać telewizji, aby widzieć tą, delikatnie mówiąc obłudę, patologię, cynizm, dwulicowość, bałwochwalstwo itd. całego kleru, bez znaczenia jakiej płci i jakiego koloru kiecki nosi – białe, czarne, niebieskie, brązowe, czy purpurowe. Wystarczy tylko twardo stąpać po ziemi oraz widzieć i słyszeć to, czego inni nie chcą. Nic więcej nie trzeba. Spójrz chociażby na ten ostatni śmieszny, wręcz żałosny, "cud" w Sokółce...
A "NIE" Urbana jeszcze istnieje? Tam były te same bzdury pisane co teraz "Fakty i Mity"je powielają.
pomijam zawartość gazet, pomijam religię zachowanie człowieka to kwestia przyzwoitości. Spotkałem kilku duchownych i byli to przyzwoici ludzie, i tacy sami byliby w sutannie czy w kombinezonie roboczym.
Ja wiem jedno to są tacy sami ludzie jak każdy tylko poco robią tą całą szopke z tym bogiem każdy co trochę myśli wie że żadnego boga nie ma a wszyscy prorocy to szaleni ludzie a najgorsze to że robią z nich świętych.
No to teraz ja powiem jak to widzę , czy to ksiądz czy zakonnica to normalni ludzie i mają swoje potrzeby a ten cały śmieszny celibat nie służy im najlepiej , wiadomo nierozładowane napięcie seksualne prowadzi do agresji . Więc ja pozwoliłbym księżom zakładać rodziny dać im pensję i niech przestaną żyć w obłudzie , bo puki co odstraszają wiernych od Kościoła , a te zboczone baby tzn zakonnice rozgoniłbym po świecie (nie widze potrzeby istnienia zakonów bo nie wiem czemu one mają służyć ) . Z drugiej strony nie tak dawno pod Warszawą była taka sama sytuacja tylko w domu spokoinej starości i nie prowadziły go zakonnice dowodzi to tylko tego że do wszystkiego człowiek musi mieć powołanie , a w takich przypadkach to jednak i trochę serca . I jeszcze jedna sprawa nad takimi ośrodkami jednak ktoś ma kuratele i nie wierzę że niewiedzą co siętam dzieje , poprostu najwygodniej nie wiedzieć .
A "NIE" Urbana jeszcze istnieje? Tam były te same bzdury pisane co teraz "Fakty i Mity"je powielają.
To Ty tego nie wiesz?
Bzdury powiadasz? Hmmm... Ale jakoś nikt nie neguje tych "bzdur", a nawet wielkie i opasłe purpurencje im się nie sprzeciwiają, co więcej, coraz częściej je potwierdzają, no ale o tym nie usłyszysz z ambony. Wiesz dlaczego? Podaj chociaż jedną taką "bzdurę" i ją uzasadnij. Będzie ciekawie....
Normalny człowiek to nie idzie do zakonu tylko zakłada rodzinę kocha żonę ,dzieci a nie ukrywa się pod sutanną .Kiedyś tato powiedział mi że na księdza i milicjanta idą tylko nieudacznicy , nieroby którzy nie dali by sobie rady w codziennym życiu , i co zakonnica oraz kiądz może wiedzieć o wychowaniu dzieci o macieżyństwie ,czy wstają dziesięć razy albo i więcej w nocy gdy dziecko ma kolkę albo ząbkuje ,nie księża potrafią tylko piep.... farmazony jak mamy wychowywać własne dzieci. A te zakonnice to na sybir bym wysłał za to jak perfidnie w żywe oczy kłamały na temat zachowania ich siostrzyczki.
Z tym sybirem to przypomniał mi się jeden pomysł na przeludnione więżenia bo każdy wie jakie drogie jest utrzymania więźnia więc jakby eksportować ich na wschód to tam koszty są 10 razy mniejsze.A dowiedziałem się czemu w kościele wprowadzono celibat a po to żeby majątek kościelny został w rękach kościoła a ich rodzin.U mnie to połowa księży ma rodziny ,dzieci tylko daleko żeby nikt nie widział.
Tylko połowa ?? W naszych stronach z koleji dzielimy księży na korki (pijaki),worki (kasa) i rozporki - wiadomo co
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Studzieniczna, Ośrodek pomocy czy przemocy ?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo