361

Odp: Ile wart jest zt 323? na co zwrócić uwage,co jest delikatne

misiek18 napisał/a:

koledzy chce kupic na wiosne ciagnik i nie wiem jaki mam kupic chce fortschrita 323 ale moze 423 co jest lepsze i czym sie roznia moze ktos sie orietuje w cenach pozdrawiam

Życze szczęścia w zakupie 423 :hmmm:, wątpie czy nawet w byłym NRD jeszcze coś takiego byś znalazł neutral

tel: 605107385  czynny non stop
ZT 323 A 89`
E 512 77`
B 200/5 83`
Brakuje mi Trabanta   http://img77.imageshack.us/img77/6011/fzt303nb5.gifhttp://img519.imageshack.us/img519/7425/cccp.jpghttp://img148.imageshack.us/img148/4215/trolex.jpg

362

aha ok bo wiem ze byl taki ciagnik dlatego pytam dzieki za info bede sie rozgladac wtedy za 323

363

Pamiętaj jak kupujesz wiekowy sprzęt to powinien być jak najbardziej powszechny bo z częściami mniejszy problem a jak niema to innego na części.

364

dlatego chce kupić forsza mało pali duża moc małe pieniądze i z częściami tez jest dobrze przynajmniej w moim rejonie

365

witam widzę że ktoś chce kupic forszaja.Mam na sprzedaż fortschritta zt323a,rok produkcji 1988 dwa nowe akumulatory,nowa pompka wspomagania kierownicy.nowa pompka sprzęgłowa,silnik zalany płynem,rozrusznik po regeneracji-(pali na dotyk),silnik w bardzo dobrym stanie chodzi równo i naprawde niedużo pali,komplet obciążników i zaczepów,zarejestrowany i opłacony.Cena jaka mnie interesuje to 16000zł.Nic już nie opuszcze bo traktor chodzi dobrze.Mój numer tel.664892027.Pozdrawiam Piotrek.

Typ traktora-zt323a

366

Nie mogłeś miesiąc temu tego napisać.

367

no wałąśnie ktos wspomniał o cenie, dlatego pytanie dlaczego forszaki są takie tanie? tyle koni za taką cene i ten rok prod.  to żadnego innego ciągnika nie kupimy więc dlaczego tak tanio? co one dużo palą? czesto się psują?

368

Wg mnie są niepopularne, stare i mogą straszyć swoim wyglądem <wielkość> ale niska cena tych ciągników to chyba największy plus, a spalanie mieści się w granicach 10-12 litrów.

369

Dlaczego tani ?
Dlatego, że:
1. jest z DDR,a ten kraj nie istnieje;
2. fabryka również nie istnieje;
3. w Polsce mało popularny, u nas monopol miał Ursus i Zetor;
4. polski chłop jest głupawy, ten starej daty miał wbite do łba, że traktor to tylko Ursus i Zetor, a nowej daty po praniu mózgu wie, że najlepszy traktor to John Deere i Fendt, kombajn to Claas, a wszystko z czym te maszyny rady sobie nie dadzą należy polać Roundupem;
5. stan techniczny sprzedawanych Fortschrittów jest niekiedy w tak koszmarnym stanie, że nawet ta niska cena bywa za wysoka.

Podobnie jest z MTZ ciągnik dużo lepszy od c-360 w cenie niższej niekiedy niż c-330. Inna sprawa, że on jest ruski, ukraiński czy białoruski, sam nie wiem smile

370

acha masz racje Dario smile a jak jest z tym stanem technicznym? bo zamierzam kupić ten traktorek i nie wiem czego się spodziewać...

371

Wszystkiego !
Najpierw patrz na właściciela, jego pozostały park maszynowy, kondycję jego psów i kotów, nastrój jego żony i dzieci. Jak to wszystko wygląda przyzwoicie - idź oglądać forszaja.

372

najlepiej spodziewaj się wszystkiego big_smiletongue bo nigdy nie wiesz  czy będzie na 100% sprawny tongue ale najważniejsze żeby skrzynia cicho chodziła i silnik ładnie chodził

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

373

dziekuje za rady na pewno sie przydadzą smile smile mam nadzieje ze juz wiosenne siewy będe wykonywał tym bydlakiem

374

Kupuj śmiało jak go sam rozgryziesz to go polubisz. Na tle ursusów i zetorów wypada dobrze dobry holownik do prac polowych .

375

Jak właściciel forszaja ma rower z błotnikami na sznurku od prasy, z zaspawanymi korbami. Psów siedem a budy ani jednej. Żona tuż po "dzień dobry" mówi - Panie a ten mój skur....n, ostatnie pięć złotych  dziecku zap.......ł itd. Wycofuj się ! Jakby chciał Ci dać swojego forszaja darmo - grzecznie odmów. Jakby nalegał - uciekaj ! Jakby Cię gonił i łapał - krzycz i dzwoń na 997 !

376

oj takiego co b y dawał ciągnik za darmo to raczej się nie znajdzie:D:P

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

377

Trochę przerysowałem, ale tylko dlatego, aby przestrzec przyszłych użytkowników forszajów i tego zacnego Forum, przed zakupem czegokolwiek, od ludzi genetycznie pozbawionych poczucia tzw. kultury technicznej. Jeszcze dobrej klasy rower, za nikczemne pieniądze - bym zaryzykował. Nic poza tym !
Jak tak uczciwie pomyślę, nowe, to kupiłem ; pierścionek zaręczynowy mojej przyszłej żonie (czasami myślę, że to był błąd), rower córce, ostatnio Tura do trzydziestki i tyle. Wszystko co kupowałem znaczącego (nie mówię o pieczywie), było używane. Że moje podwórko wygląda jak prowincjonalny auto złom, wspominać nie muszę.
Nie kupować żadnych sprzętów od tzw. rzeźników !  Nie obrażając masaży.

378

Jest druga sprawa kupna używek bo zazwyczaj kupuje się je za swoje pieniądze a nowe za kredyt i wtedy stajesz się niewolnikiem banku na czas spłaty a spróbuj nie spłacić piszę to trochę pod wpływem programu System 09 wczoraj na dwójce i do czego doszedłem jak komuchy rządziły tak rządzą tylko teraz rządzą kasą a kto ma kasę rządzi nami.

379

tomek1974 masz racje!!

Fortschritt ZT-303-D------------A w przyszłości Fortschritt ZT-323-A

Sprzedam lampy zespolone diodowe, diody LED.
Bliższe informacje i zdjęcia na tej stronie:http://www.was.eu/index.php3?action=wyroby&kategoria=diodowe&strona=1&sort=&lang=PL

380

Witam Mam Takie Pytanie Rozglądam Sie Za Kupnem Fortschritta 323 I Spotkałem Sie Z Oznaczeniem Fortschritta 325 Czym On Sie Różni Od 323

PRZYJECHAŁEM NIM NA KOŁACH Z OSTROWA WIELKOPOLSKIEGO DO FIRLEJA 450KM  W 12 GODZIN