Temat: Mam pytanie którego byście wybrali forszaja Uzasadnijcie wybór !!!
Ja nie znam sie na tym ale może sie naucze
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup Fortschritta » Mam pytanie którego byście wybrali forszaja Uzasadnijcie wybór !!!
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja nie znam sie na tym ale może sie naucze
chyba jeśli nie ma opcji co do kasy, czyli można wydac ile się chce to na bank 323!!
Kolego ciągnik Fortschritt przeważnie, podkreślam przeważnie kupujemy dlatego, że chcemy mieć stukonny traktor , a nie stać nas na stukonny traktor. Wobec tego kupujemy taki na jaki naciułaliśmy gotówki i jeśli jest jej więcej to jest to ZT 323, a jeśli jest jej mniej to jest to ZT 303. Oglądałem już kilka ZT 323 i zawsze jest tak, że sprzedający chce wziąć jak najwięcej, a kupujący chce dać jak najmniej. Na przyłkład sprzedający pisze w ogłoszeniu 100% sprawny kpl. zaczepów i obciążników, a na pytania: Jak się włącza żółwia?, Dlaczego na tylnych kołach nie ma obciążników?, Gdzie jest tylny, dolny zaczep? odpowiada, że musi już iść gdzieś zadzwonić, bo coś tam, coś tam... a Panie bo ta pneumatyka, elektryka... a, coś tam spuszcze.
Taka gadka. Pozdrawiam, życze cierpliwosci i sukcesów.
Krótko mówiąc tylko i wyłącznie 323
Jak masz więcej kasy to tylko 323 ładniejszy, nowszy i szybszy a w polu lepsze przełożenia na poszczególnych biegach
Krótko mówiąc tylko i wyłącznie 323 :gun: , komfortowa kabina , szybszy na drodze :walka: i ładniej wygląda :dance:
Moim zdaniem komfortowe powinno być łóżko, szybki - samochód, ładna - kochanka, a traktor powinien być sprawny, silny i niedozaje..ania jak żona. Zalecam daleko posuniętą ostrożnośc względem wieku i stopnia zużycia.
forszajfield napisał/a:Krótko mówiąc tylko i wyłącznie 323 :gun: , komfortowa kabina , szybszy na drodze :walka: i ładniej wygląda :dance:
Moim zdaniem komfortowe powinno być łóżko, szybki - samochód, ładna - kochanka, a traktor powinien być sprawny, silny i niedozaje..ania jak żona. Zalecam daleko posuniętą ostrożnośc względem wieku i stopnia zużycia.
Jak się rozglądałem za forszem i oglądałem u jednego gościa który jest wymieniony na tym forum ( chandlarz) to myślałem że nie przeżyję tej próby tego forsza . To był 303 , jak go odpaliłem to z kabiny zaczęła odpadać rdza a huk w kabinie to taki był że myślałem że zaras będzie dachował :wow: chociaż w miejscu stał
Po namyśle przejechałem 300 km i kupiłem 323 . kosztowało 8 tysi drożej ale warto było
Po namyśle przejechałem 300 km i kupiłem
I o to chodzi. :brawo: Z naciskiem na stwierdzenie "po namyśle"
forszajfield napisał/a:Po namyśle przejechałem 300 km i kupiłem
I o to chodzi. :brawo: Z naciskiem na stwierdzenie "po namyśle"
a co!!!!???? nie podoba się to stwierdzenie???
Jak się masz za inteligenta no to już twój problem
My na wsi dajemy sobie radę bez takich inteligentów jak ty
Forszajfield, na moje oko źle odczytałeś posta. Coś nerwowy jesteś.
Forszajfield, na moje oko źle odczytałeś posta. Coś nerwowy jesteś.
może i tak , sorki marekpe
forszajfield napisał/a:ps czasami trzeba zapić te kłopoty :red:
Zły sposób na kłopoty, nie tędy droga
tylko żebyś czasami nie mówił, że cię pouczam.
spoko
forszajfiled nie moge sie zgodzic z toba ze o john deere malo i slabo pisza bo jestr drogi i nie kazdego stac ale serwis jest super podwarunkiem ze znasz angielski oni maja strone w internecie z katalogami wszystkich maszyn rozebranych do srubki i kazdy moze zobaczyc tam za darmo zreszta jak ja robie cos przy swoim to patrze bo jest wszystko co i jak nawet podaja kody do zamienników np rozmiary gwintów itp i sa tam maszyny sprzed wojny ale tylko po angielsku .
może i tak , sorki marekpe
za dużo kłopotów w życiu no i dzisiaj za dużo piwka
ps czasami trzeba zapić te kłopoty :red:
Nie ma sprawy, chciałem Cie pochwalić za rozsądek, a Ty zjechałeś mnie jak burą sukę.
ps. Dzięki za -
ale serwis jest super podwarunkiem ze znasz angielski oni maja strone w internecie z katalogami wszystkich maszyn rozebranych do srubki i kazdy moze zobaczyc tam za darmo zreszta jak ja robie cos przy swoim to patrze bo jest wszystko co i jak nawet podaja kody do zamienników np rozmiary gwintów itp i sa tam maszyny sprzed wojny ale tylko po angielsku .
Mam takie katalogi na płytkach do wszystkich maszyn Claas (6 płyt) z 2006 roku Jakby ktoś potrzebował to slużę pomocą
a są jeszcze inne forszaje np. 300 305 320 325
Kolego, potrzebuje jakieś info do Class dominik 108sl maxi, 1996r
Kolego, potrzebuje jakieś info do Class dominik 108sl maxi, 1996r
Jak już pisałem płyty zawierają katalogi. Jest ich sporo i trzeba by było się dokładnie w nie zagłębić. No i język tylko angielski.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup Fortschritta » Mam pytanie którego byście wybrali forszaja Uzasadnijcie wybór !!!
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo