221

Odp: Chcę Kupic Kombajn Fortschritt

witam
ja też się przesiadłem z bizona na e-514 i jestem zadowolony w tym roku juz są 2szt
tak jak każdy kombajn ma swoje plusy i minusy ale e-514 to dobry wybór i z części sa dostepne i jak będziesz dbał o sprzęt to gwarantuje że nie będzie się nic większego działo
pozdrawiam

222 Ostatnio edytowany przez lukasz565 (2010-01-13 19:53:58)

.

223

lukasz565 napisał/a:

Witam chciał bym zakupić fortschritta e514 w cenie do 25 tys zł jak cośto na pw lub gg 714577

To nie jest giełda ogłoszeń, jest na forum odpowiedni dział na takie tematy.

tel: 605107385  czynny non stop
ZT 323 A 89`
E 512 77`
B 200/5 83`
Brakuje mi Trabanta   http://img77.imageshack.us/img77/6011/fzt303nb5.gifhttp://img519.imageshack.us/img519/7425/cccp.jpghttp://img148.imageshack.us/img148/4215/trolex.jpg

224

http://www.allegro.pl/item737925718_cla … ml#gallery

225

witam mam zamiar kupic rozdrabniacz  do słomy do 512 pytanie brzmi lepsza z napede od koła wyrzutnika  czy ta z napedem od siknika i elektrosprzegło  rurznica cenowa miedzy urzywana a nowa prawie zadna jaki miedzy piewsza a druga

226

Choć nie mam kombajnu to słyszałem narzekania na tą z elektromagnesem podobno jak on się zepsuje to koszt naprawy jest dość wysoki. Ale niech wypowiedzą się ci którzy takie mają. Poza tym poczytaj forum było gdzieś o tym elektromagnesie o znalazłem jest TUTAJ

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

227

Piotrfire masz racje co do oryginalnych niemieckich , ja mam wągrowiecką  na elektromagnes i jestem zadowolony u mnie przepracowała ok. 500 godzin . Mam514 .

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

228

własnie o ta wegrowska chodzi

229

rozpietos cenowa od 4tys do 5,5 tys

230

Ja mam tez sieczkarnie na elektromagnes marki BISO piekna sprawa przez 6 sezonuw tylko szczotki ale to tylko chwila i grosze za szczotki .

231

maciek a napet tp od silnika czy wyrzutnika

232

od silnika

233

Ja mam w 512 sieczkarnie REKORD załączaną na elektromagnes. Napęd od silnika. Jedyna poważniejsza naprawa to wymiana szczotkotrzymacza. Koszt oryginalnej u Pantery to wydatek rzędu 1600 zł. W Wągrowcu oferowali się dorobić taki szczotkotrzymacz za 300 zł. W końcu skończyło się na jego regeneracji za 100 zł. Naprawy wymagał gwint na śrubie w szczotkotrzymaczu. Wbrew pozorom jego naprawa nie była prosta.
Jeżeli chodzi o użytkowane to sprawa rewelacyjna. Złożenie sieczkarni zajmuje max. 5 min. Nie trzeba zrzucać żadnych pasków, tylko odkręcasz dwie śruby i po sprawie. Polecam z elektromagnesem.

234

Ja mam też sieczkarnie REKORD  przy e 514 na elektromagnes

235

co wy wiecie o rozłanczaniu sieczkarni ja w 524 mam sieczkarnię biso złożenie i rozłożenie trwa max. 15.........sekund. żadnych śrób tylko zatrzaski. można zgłosić do rekordów świata .Podobną sieczkarnie widziałem w niebieskiej514 92r . jest do wzięcia ze stołem do rzepaku i przystawką do kukurydzy za 50000zł .warto wziąć?

236 Ostatnio edytowany przez lukasz565 (2009-12-04 11:04:44)

jeśli kosil kukurydze to bym go nie preferował

ale myśle że warto ja dałem 45 tys za 91rok 1400mtg (udokumentowane)
od 1 właściciela zero rdzy, szerokie ogumienie 90%

237

Mając monetę skusiłbym się na tą 514 '92r o której pisze ford bo myślałem nad zmianą Bizonka na Fortschritta, we wsi koleś ma 4 sztuki 512, 514, 514, i 516 a z tego co wiem to chce kupić jeszcze MDW 524.

Fortschritt ZT-303-D------------A w przyszłości Fortschritt ZT-323-A

Sprzedam lampy zespolone diodowe, diody LED.
Bliższe informacje i zdjęcia na tej stronie:http://www.was.eu/index.php3?action=wyroby&kategoria=diodowe&strona=1&sort=&lang=PL

238

dzieki piekne teraz musze znalesc w rosadnnej cenie

239

rudemenes, a gdzie regenerowałeś te szczotkotrzymacze, może ktoś orientuje się gdzie można dokonać przeglądu takiego włącznika sieczkarni  na elektromagnes. Na chwilę obecna wszystko działa mi ok, ale w tym roku postanowiłem poddać wnikliwym oględzinom moją sieczkarnie rekorda w e 514 + elektromagnes

240

w mojej okolicy wszyscy pokupili zwykłe bo tu nikt słomy nie  zbiera całe żniwa nikt sieczkarni nie  odłącza  w całej miejscowości jest tylko jedna krowa .Ale gdyby była konieczność czsami odłączyć to wolałbym tą zwykłą bo kilka minut stracić to nie problem  ale za to nic się  nie pierdzieli  bo coś o tym wiem .W latach 90 tych kuzyn miał 512  z ładną  clasowską sieczkarnią  na elektromagnes ciągle były jakieś jaja  albo akumulatory za słabe albo sprzęgło slizgające , a czasem to całkiem jej coś ***  że nie chciała się załączyć  i zamiast  jazda w pole to jazda po elektryka  .Dlatego jak ktoś nie jeżdzi na usługi i nie musi kilka razy dziennie odłączać to chyba ta  zwykła jest lepsza i tańsza.Ja swojej od nowośći  ani razu nie opuszczałem więc nie mam problemu która jest dla mnie lepsza