Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Dzisiaj kupiłem on po 3'42za litr.Mleko za listopad wyszło mi po 0,94zł za litr a saletre CAN kupiłem po 697 zł za tone w big bak
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dzisiaj kupiłem on po 3'42za litr.Mleko za listopad wyszło mi po 0,94zł za litr a saletre CAN kupiłem po 697 zł za tone w big bak
lesław w jakiej firmie kupiłeś ON i saletrę???
saletra fińska jest po tyle jak narazie najtansza z dostepnych na polskim rynku
pszenica paszowa 450, mocznik 1040zł chemirol, 850zł saletra też chemirol
u mnie saletra 800 a mocznik 960
U nas pszenica konsumpcyjna 450-480zł a saletrzak 70-76zł
ON dostarcza mi firma PETRO-RM z Wolsztyna oddział NOWE MIASTECZKO
lesław a CAN od kogo kupójesz?
Saletre kupiłem od pośrednika(dystrybutor środków ochrony roślin i nawozów J.ŚWIRYDA-Golin)
Mocznik będe po nowym roku zamawiał,do tego pewni sól i superfosfat-oj pujdzie kasa.Nstępny wydatek to nasiona kukurydzy-też nie mały.
mi udało się kupić saletrę trzy tyg temu po 780 brutto/tonę z terminem płatności na koniec marca. Za gotówkę można było wytargać po 755 zł brutto/tonę. Saletra puławska.
fenol a ile stoi u ciebie disel z watem
mi udało się kupić saletrę trzy tyg temu po 780 brutto/tonę z terminem płatności na koniec marca.
Na identycznych warunkach kupiłem ja
w połowie listopada kupiłem całego tira 24t. saletra kędzierzyn po 740 za gotówke teraz jest po 780
3,02 za diesla na stacji WATIS w Ślesinie, hurtowe ilości w naftohurt Koło istnieje jakaś negocjacja cen, ale na wiosnę przyłożą cene.
Jutro ładuje dwa auta pszenicy. Cena 498 zł brutto/tonę. - ciekawe jaka cena będzie za dwa-trzy miesiące?????
Jedna firma zaproponowała mi kontrakt na tegoroczny rzepak po 1080 netto/tona (cena wyjściowa). Ja się targuję na 1150 netto. A jakie wam proponują ceny ???? Jakie macie przepuszczenia co do ceny rzepaku w żniwa ????
max 1300 w mojej okolicy gdzie nie popatrzyc to rzepak rośnie
co do ceny pszenicy to jest u ciebie wysoka u mnie sie zaczyna od 450 -500 z pełnymi parametrami niestety ich wymogów to nawet materiał siewny nie osiaga
tak czy siak jak narazie to mnie tylko cena oleju napędowego powala 4 zł za litr :uuuu::gun:
ja dziś sprzedałem dwie HL pszenicy po 480+vat parametry to tylko nie więcej niż 14,5%wilgotności i żeby nie śmierdziała
to fajne parametry u was u nas mieżą wszystko opad sita wilgotnośc zanieczyszczenie czy nie ma szkodników i pewnie cos jeszcze bo mówia że mają pszenicy ful opur
W rym roku czepiają się gęstości, bo podobno ten parametr w tym roku nie wychodzi, więc trzeba jakoś chłopu kłody pod nogi podrzucać.
U mnie parametry wyszły: wilg. - 12%, glutyn - 26,1, opadowość 320, gęstość 79. Za to dostałem 470+vat = 498 zł/tonę. Miało być do załadunku dwa auta a przyjechało tylko jedno - drugi nie mógł odpalić.... W poniedziałek kolejna transza....
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo