Odp: Mapa miejsc w których mieszkacie
Chełm
powiat Chełmski
woj.Lubelskie Niedaleko Ukrainy
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Przedstawmy się » Mapa miejsc w których mieszkacie
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chełm
powiat Chełmski
woj.Lubelskie Niedaleko Ukrainy
Suchoręczek gm.kcynia pow nakielski
wszyscy proszą to ja też prosze
zorak
pow. złotoryjski, gmina Świerzawa
Podgórz, gm.mrocza, powiat nakło nad notecia ,kuj pom
Widze żekolega mieszka blisko.
A no tak całkiem niedaleko
Lubniewice
powiat Sulęcin gmina Lubniewice woj. lubuskie
No w końcu się za to zabrałem , jeśli ktoś został pominięty to prawdopodobnie błędnie wpisał nazwę swojej miejscowości lub podał tylko gminę i powiat
To teraz Ja Stary Waliszów gmina Bystrzyca Kłodzka powiat Kłodzki woj.Dolnośląskie
.
Miejscowosc Prochy Gmina Wielichowo Powiat Grodzisk wlkp Wielkopolska
Witam wszystkich jak widać jestem nowym na forum
Witam wszystkich jak widać jestem nowym na forum
Śmigiel woj . wielkopolskie pow.Kościan
Witam nowo przybyłych.
Patrzę na mapę i widzę że nie mamy nikogo w południowo-wschodniej polsce. Czyżby używano tam sprzęt z byłego ZSSR?
Napewno tak po części mają blisko,mam znajomego z gg to ma 3 szt K150T.
A czemu tu się dziwić? Teść mojego bata jest rolnikiem z okolic Hrubieszowa. Z jego opowieści wynika,że jes tam niewielka część rolników (w tym on) dorzynających poczciwe sześćdziesiątki, ale posiadacze areałów większych niż 30 ha posiadają już prawdziwe, nowoczesne, nowe maszyny, bo ziemia tam pierwsza klasa no i plony gwarantowane. ( Teść mojego brata ma 12 ha i obsiewa 4 ha rzepaku, 2 ha fasoli piękny Jaś, 6 ha pszenicy ) ! Kiedyś jeszcze 4 ha buraków cukrowych w miejscu pszenicy! Wystarczy tylko dodać, że w jego powiecie gospodaruje przewodniczący Krajowego Związku Producentów Rzepaku. Ponadto masa upraw warzyw dla przetwórstwa takich jak marchew czy burak czerwony. Gospodarowanie praco- i nakładochłonne ale dochodowość jak na razie przyzwoita. W związku z tym dwudziestoletnie i starsze maszyny nie leżą w kręgu ich zainteresowań. Jak mu zaproponowałem kupno E-512 z 1977 w stanie jako tako za 8,500 zł to parsknął śmiechem i powiedział, że 6 ha pszenicy sąsiad skosił mu Lexionem za 1000 zł (2 godziny z niewielkim hakiem) i kombinacje w jego przypadku nie mają sensu. Poza tym im dalej na wschód tym mniejsza ilość handlarzy i sklepów z częściami do produktow Kombinatu V.E.B. W związku z tym - jak na wstępie - Czemu tu się dziwić?
Sieradz
Powitac nowych^^
Kawle, powiat sępoleński, woj. kujawsko - pomorskie
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Przedstawmy się » Mapa miejsc w których mieszkacie
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo