Temat: Fortschritt zt 303
Oto mój nowy nabytek zakupiony wczoraj jeszcze tylko czeka na przywiezienie jak przyjedzie zrobie więcej fotek
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Nasze Ciągniki » Fortschritt zt 303
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Oto mój nowy nabytek zakupiony wczoraj jeszcze tylko czeka na przywiezienie jak przyjedzie zrobie więcej fotek
Napisz ile dałeś na pierwszy rzut oka to brakuje połowy obciążników. Ale ogólnie wyglada dobrze , no morze oponki zdałoby się zmienić. Jak podasz cene to zobaczymy czy zrobiłeś dobry interes
Dałem za niego 5500 a reszta obciążników jest w garażu bo odpadła, a oponki przednie to do wymiany
odpalałeś go?
Nie udało się odpalić bo aku sie rozładowały i 3 tygodnie nie był odpalany
Jeśli tylko oponki do wymiany to cena dobra , lecz dziwi mnie fakt że praktycznie wziąłeś ciągnik w ciemno bez odpalanie i sprawdzenia czegokolwiek.
Na fotce wygląda dobrze, do tego czerwony jak Ferrari więc pewnie szybki będzie
Za te pieniądze to on wygląda bardzo dobrze, ja za 6,5 prawie 2 lata temu kupiłem kupę złomu i do dziś do końca go nie wyremontowałem.
Na dworze -12 °C i nie odpalił skubany, tylko dym wydmuchuje z tego co płomieniówka pali, najgorsze że nie wiem czy mam zimowe paliwo, ale trochę podładuje aku i spróbuje raz jeszcze.
Poprzedni właściciele wyglądali na porządnych ludzi i raczej nie mieli powodu do oszukiwania, a tak poza tym to było -12 a on stał 3 tygodnie bez odpalania
Skoro do końca chodził, to będzie działać .Za tę cenę 100 koni i z przednim napędem, moim zdaniem warto. Wystarczy nim uprawić 8 ha ziemi i dopłaty diabła z DDR-u spłacą.
no nawet ładnie sie prezentuje to że nie odpalił to się niema co dziwic w nocy było -20C tylko szkoda że w ciemno wziołeś mogłeś poczekac na odpowiednią pogode by go odpalic
Ja swojego jak kupowałem to dziadek obejrzał i padło słowo "bierzemy" a facet zdziwiony z tekstem wyskoczył, a nie odpalacie??!
A na to dziadek no w sumie możesz, to odpal.
Podszedł było 10-15sek na nagrzanie świec i brum^^
Myśle że w moim przypadku koleś chciał pokazac że ciągnik dobrze pali.
A kolegi ferrari też wygląda na niczego sobie.
ja też się nie dziwie że nie chce odpalić. W takim mrozie bez pożądanego kopnięcia i płomieniówki nie zapali nawet całkiem sprawna maszyna.
Jak nie zamierzasz używać go zimą to nie nie przejmuj na 8ha ........
ja zeby swojego dziś odpalic to mu nawet płomieniówka nie pomogła jedynie co to samostart go pobudził do życia śniegu mamy jakieś 15-20cm -15 w stodole było ale musiał odpalic i odpalił pozatym to nie pogoda na ciagnik wkażdym razie żadne górki mnie dziś cofło całe szczęscie że hamulce w przyczepie jeszcze dobre
Ja jak musze odpalać w taki mróz,to przez wom odpalam długi wałek tylko od orkana i jazda.Nie ma że boli musi odpalić tylko że potrzebny jest drugi traktor najlepiej 60 lub zetor.
ale w jaki sposób ?? wałek się kręci w prawo (chyba) stajac tyłami do siebie ciągnikami to w jednym i w drugim ciągniku będize sie kręcił wałek w przeciwną strone czy sie myle ??
No to u mnie podobnie jak u Damiana tylko tata z wujkiem byli oglądać ładnie wyglądał był kompletny no to wzieli. Poprzednie jak oglądali to albo nie miały zaczepów, belek od podnośnika, a jeden to powiedział żeby przyjechać na wiosne bo za duże mrozy
Ciągnik który kręci musi być przełączony na zależne obroty wom wrzucasz luz na reduktorze i przez wsteczny leci.Forszajowi włączam Wom na 1000 i kręci bez zarzynania rozrusznika i aku jak jeszcze dobrze podgrzejesz płomieniówke,lub dasz cygaro to pali bez problemu.Bez żadnych samostartów i innych wynalazków.
Hah, ja nie mam womu w swoim niestety....I nie wiem dlaczego;/
Pewnie lał się olej i ktoś go wyciągnął i zaślepił deklem z blachy.
Hah, ja nie mam womu w swoim niestety....I nie wiem dlaczego;/
Więc załóż nowy wątek (oczywiście nie tutaj) i wszystko wyjasnimy
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Nasze Ciągniki » Fortschritt zt 303
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo