161

Odp: Agregat Podorywkowy

komputer od pracy silnika tongue tak naprawde to jest komp od siewnika kongskilde big_smile

GG:1910208

162

Bardzo ładny sprzęt Przemek. Ładny i skuteczny. Zasługuje na +. Że lubię się czepiać to się czepię. Nie trzymaj nogi na pedale że tak powiem sprzęgła w czasie przewidywalnej jazdy. Oszczędź swoją nogę i swoje sprzęgło. Widzę, że weszło Ci to już w nawyk. Zły nawyk !

163

no ja zawsze trzymam noge na sprzegle zeby wrazie "W" szyko stanac i juz wyrobilem taki nawyk

GG:1910208

164

Zły nawyk hmm Ojciec też mnie za to zawsze opier... i się oduczyłem

165 Ostatnio edytowany przez Meder (2010-01-16 16:11:11)

i jak wam sie sprawuja wasze grubery??:D i co myślicie o zrobieniu czegos takiego http://allegro.pl/item888298399_agregat … ruber.html forszaj by sobie poradził?

166

Ja mam 2,5 na gęsiej stopie i sobie radzi ale tu jest jeszcze talerzówka

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

167

http://allegro.pl/item905443855_1_agreg … atyra.html
co myślicie o takim nowym gruberze?

168

Witam kupiłem ostatnio grubra Mandam  kus tandem 2,6 z dwoma wałkami co mi o nim powiecie dobra machina?

posiadacz jedynego fortschritta w wiosce                                                                                                                     gg    3152125

169

Mam pytanie do was. Ma moc ciągnik ZT303 + talerzowa brona BDT7? Lub tylko część środkowa, czyli 3,2 m?

170

mam pytanie odnośnie grubera. Czy to prawda że nie sprawdza się na piasku?

171

Zależy co nazywasz piaskiem:) w sumie nadaje sie do wszystkiego, ale dużo zależy od warunków, ja obrabiam nim wszytskie pola i gliniaste i piaskowe, ale mam jeden kawałek po dziadku gdzie jest troche perzu i tam sie nie sprawdzil - wyrywał straszne kawałki ziemi. A tak po za tym to rewelacja szybka i latwa praca. Moj ma 2.20 szer. roboczej i smigam jak nie wiem, super sprawa.

172

poulm nie ma szans na 7m jedynie 3m.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

173

Meder napisał/a:

Ja słyszałem że talerzówki nadają się tylko na lekkie ziemie chyba że talerzówka waży nie wiadomo ile <co łączy się z większym ciągnikiem itp>

174

misiek napisał/a:
Meder napisał/a:

Ja słyszałem że talerzówki nadają się tylko na lekkie ziemie chyba że talerzówka waży nie wiadomo ile <co łączy się z większym ciągnikiem itp>

Moim zdaniem jedno i drugie to bzdura. Jedno co wiem na pewno to to, że talerzówa fantastycznie rozmnaża perz. Zadaniem tych maszyn w uprawie pożniwnej jest zerwanie wierzchniej warstwy i spowodowanie wschodów chwastów i niedomłotów. Taki substytut podorywki tylko tańszy w wykonaniu.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

175

http://otomoto.pl/agregat-scierniskowy-rau-A7216.html co myślicie o tym gruberze? Opłaca sie? i czy forszaj sobie z nim poradzi?

176

Opłacać się opłaca smile Warto kupić a Forszaj Napewno da rade z nim smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

177

tylko że brak talerzy i widać to w polu zostawia bruzdy

178

Dokładnie tak jak pisze damian bez talerzy to paskudnie pole potem wygląda , robiłem podobny tylko na wzór Kosa z unii i talerze posłużyły mi z starej talerzówki po uprzedni obcięciu na jeden wymiar ,więc jeśli byś do niego dorobił sekcję talerzy to maszyna będzie super.

179 Ostatnio edytowany przez MAREKPE (2010-10-23 08:48:59)

Na glebach lekkich i piaskach jak najbardziej, ale od dłuższego czasu koledzy przeceniacie Forszaja. Pewnie, że pociągnie i co z tego jak na cięższych ziemiach roboty nie zrobi, bo dobrze zrobiona robota wymaga odpowiedniej szybkości, a z tym agregatem, na cięższych ziemiach, druga dwójka to max a to dla tego ścierniskowca to mało. Z moich doświadczeń wynika, że najodpowiedniejsza prędkość w Gruberze to II-4 a jeszcze lepsza III-2., bo pole pozostaje równe i nie potrzeba talerzy. Ja mam 2,2 9 łap z redlicami środkowymi i u mnie w polu na ściernisku musiałem szukać III-1. Fakt, że brał dość głęboko bo 12-15 cm, ale ściernisko wygląda lepiej niż u sąsiada po podorywce wykonanej C-360 plus 5 podorywkowa Grudziądz
5 szt takich http://www.sklep-grene.pl/index.php/cPa … 4_604_1907 to max co Forszaj może pociągnąć, aby pole przyzwoicie wyglądało. Testowaliśmy na różne sposoby i zawsze wychodziło, że lepiej jest szybciej niż szerzej.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

180

Marku w pełni się z tobą zgadzam ja mam 2.5 na zwykłych redlicach przedtem były gęsie stopy wtedy forszaj miał co robić, a i teraz nie jest mu lekko na przyszły rok zrobie łapy mieszane.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty