Odp: Agregat Podorywkowy
komputer od pracy silnika tak naprawde to jest komp od siewnika kongskilde
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Agregaty » Agregat Podorywkowy
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
komputer od pracy silnika tak naprawde to jest komp od siewnika kongskilde
Bardzo ładny sprzęt Przemek. Ładny i skuteczny. Zasługuje na +. Że lubię się czepiać to się czepię. Nie trzymaj nogi na pedale że tak powiem sprzęgła w czasie przewidywalnej jazdy. Oszczędź swoją nogę i swoje sprzęgło. Widzę, że weszło Ci to już w nawyk. Zły nawyk !
no ja zawsze trzymam noge na sprzegle zeby wrazie "W" szyko stanac i juz wyrobilem taki nawyk
Zły nawyk Ojciec też mnie za to zawsze opier... i się oduczyłem
i jak wam sie sprawuja wasze grubery??:D i co myślicie o zrobieniu czegos takiego http://allegro.pl/item888298399_agregat … ruber.html forszaj by sobie poradził?
Ja mam 2,5 na gęsiej stopie i sobie radzi ale tu jest jeszcze talerzówka
http://allegro.pl/item905443855_1_agreg … atyra.html
co myślicie o takim nowym gruberze?
Witam kupiłem ostatnio grubra Mandam kus tandem 2,6 z dwoma wałkami co mi o nim powiecie dobra machina?
Mam pytanie do was. Ma moc ciągnik ZT303 + talerzowa brona BDT7? Lub tylko część środkowa, czyli 3,2 m?
mam pytanie odnośnie grubera. Czy to prawda że nie sprawdza się na piasku?
Zależy co nazywasz piaskiem:) w sumie nadaje sie do wszystkiego, ale dużo zależy od warunków, ja obrabiam nim wszytskie pola i gliniaste i piaskowe, ale mam jeden kawałek po dziadku gdzie jest troche perzu i tam sie nie sprawdzil - wyrywał straszne kawałki ziemi. A tak po za tym to rewelacja szybka i latwa praca. Moj ma 2.20 szer. roboczej i smigam jak nie wiem, super sprawa.
poulm nie ma szans na 7m jedynie 3m.
mam pytanie odnośnie grubera. Czy to prawda że nie sprawdza się na piasku?
Ja słyszałem że talerzówki nadają się tylko na lekkie ziemie chyba że talerzówka waży nie wiadomo ile <co łączy się z większym ciągnikiem itp>
Meder napisał/a:mam pytanie odnośnie grubera. Czy to prawda że nie sprawdza się na piasku?
Ja słyszałem że talerzówki nadają się tylko na lekkie ziemie chyba że talerzówka waży nie wiadomo ile <co łączy się z większym ciągnikiem itp>
Moim zdaniem jedno i drugie to bzdura. Jedno co wiem na pewno to to, że talerzówa fantastycznie rozmnaża perz. Zadaniem tych maszyn w uprawie pożniwnej jest zerwanie wierzchniej warstwy i spowodowanie wschodów chwastów i niedomłotów. Taki substytut podorywki tylko tańszy w wykonaniu.
http://otomoto.pl/agregat-scierniskowy-rau-A7216.html co myślicie o tym gruberze? Opłaca sie? i czy forszaj sobie z nim poradzi?
Opłacać się opłaca Warto kupić a Forszaj Napewno da rade z nim
tylko że brak talerzy i widać to w polu zostawia bruzdy
Dokładnie tak jak pisze damian bez talerzy to paskudnie pole potem wygląda , robiłem podobny tylko na wzór Kosa z unii i talerze posłużyły mi z starej talerzówki po uprzedni obcięciu na jeden wymiar ,więc jeśli byś do niego dorobił sekcję talerzy to maszyna będzie super.
Na glebach lekkich i piaskach jak najbardziej, ale od dłuższego czasu koledzy przeceniacie Forszaja. Pewnie, że pociągnie i co z tego jak na cięższych ziemiach roboty nie zrobi, bo dobrze zrobiona robota wymaga odpowiedniej szybkości, a z tym agregatem, na cięższych ziemiach, druga dwójka to max a to dla tego ścierniskowca to mało. Z moich doświadczeń wynika, że najodpowiedniejsza prędkość w Gruberze to II-4 a jeszcze lepsza III-2., bo pole pozostaje równe i nie potrzeba talerzy. Ja mam 2,2 9 łap z redlicami środkowymi i u mnie w polu na ściernisku musiałem szukać III-1. Fakt, że brał dość głęboko bo 12-15 cm, ale ściernisko wygląda lepiej niż u sąsiada po podorywce wykonanej C-360 plus 5 podorywkowa Grudziądz
5 szt takich http://www.sklep-grene.pl/index.php/cPa … 4_604_1907 to max co Forszaj może pociągnąć, aby pole przyzwoicie wyglądało. Testowaliśmy na różne sposoby i zawsze wychodziło, że lepiej jest szybciej niż szerzej.
Marku w pełni się z tobą zgadzam ja mam 2.5 na zwykłych redlicach przedtem były gęsie stopy wtedy forszaj miał co robić, a i teraz nie jest mu lekko na przyszły rok zrobie łapy mieszane.
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Agregaty » Agregat Podorywkowy
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo