1

Temat: prawnicy/lekarze/rachunki od 2010?

czy już w tym roku te korporacyjne klany są zobowiązane wystawić rachunki za usługi? pytam bo będę miał wizytę u prawnika a w zeszłym roku czytałem o czymś takim w wyborczej.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

2

Odp: prawnicy/lekarze/rachunki od 2010?

byłem u prawnika w tygodniu nie daje rachunków...polska rzeczywistość.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”

3

Widzisz Fenol, to jest taka tajemnica poliszynela. Lekarze, prawnicy, księża. Wszyscy biorą, wszyscy o tym wiedzą, ale też i wszyscy udają, że tego nie widzą.
Jeśli już jesteśmy obiektywni, to trzeba przyznać, że my, rolnicy, też do tej grupy należymy. Rocznie wykaszam ok 100 ha pszenicy po ludziach, kasuję ich, a rachunku nie wystawiam.... polska rzeczywistość

4

zgadzam się z Tobą tylko nie powiem że ta sytuacja-rolnicza- jest dla nas korzystna (jeżeli mielibyśmy być do końca uczciwi. Grupa uprzywilejowana -lekarze, prawnicy do pasożyty totalne i wnoszą ogromne straty. A co do nas smile to po pierwsze definicja rolnika- na tego kto jest rolnikiem, to diametralnie zmieni strukturę rolnictwa na rzeczywistą tu wyjaśniam: jak mieszkałem w Lubuszu to cała wieś pracowała w rzeszy a tylko  jedno gosp ojca rzeczywiste, reszta kawałek ugoru i już płaci KRUS. Państwo dokłada do KRUSu jeżeli dokładałoby połowę tej kasy na prawdziwych rolników-producentów rolnych-to te renciny pewnie były by z ludzką twarzą a system byłby zdrowy, składka naliczana od dochodu, nie wspomnę że przecież Francuzi i Goebelsy mają to samo rozwiązanie co my obecnie. Tylko u nich rolnik jest rolnikiem... kolejna sprawa podatek rolny nie ważne czy jesteś na plusie czy minusie musisz zapłacić, dlaczego nie jest to podatek dochodowy? osobiście płaciłbym niższe podatki niż obecnie, w pesymistycznej opcji tyle samo. Podatek VAT w rolnictwie... jestem watowcem z tego zostaje sporo kasy, 100 miesięcznie dla księgowej. Nie rozumiem jak to się stało że unia wzięła nas do siebie bez reformy rolnictwa... Nie mówię o skutkach społecznych tego oczym piszę bo nagle pojawi się masa ludzi którym trzeba wypłacić pomoc, zatrudnionych w rolnictwie będzie góra 5%, bezrobocie wskoczy na 20%. Chcąc prawdy ujawni się smorodliwą tajemnicę wszystkich rządów od 1989r do dziś nikt nie chce gówna ruszyć hehehhe  w naszym interesie są zmiany, to moje zdanie. a w interesie lekarzy, prawników itd jest brak zmian. nie lubię tych gnojów niszczą mi kraj. a inne gnoje zamiast zabrać się za normalizację rolnictwa sankcjonują chore uprawnienia wąskiej grupy zawodowej kosztem szerokiej i dającej wielu innym zarobić, wielu innym! polska rzeczywistość.
ps. pokaż mi tego kto chce wystawiać rachunki w każdej innej działalności, weterynarz, budowlaniec, mechanik, elektryk.

5

Fenol
Odnośnie rachunku> Jeśli ktoś obojętnie jakiego fachu ma zarejestrowaną działalność a nie chce Ci wystawić rachunku jest bardzo prosty sposób zgłoś do Urzędu Skarbowego.

6

rudemenes napisał/a:

Jeśli już jesteśmy obiektywni, to trzeba przyznać, że my, rolnicy, też do tej grupy należymy. Rocznie wykaszam ok 100 ha pszenicy po ludziach, kasuję ich, a rachunku nie wystawiam.... polska rzeczywistość

Jak chcesz to możesz wystawić rocznie rachunki na 40 000 jewro i jest to zgodne z przepisami i nnie musisz odprowadzać z tego tytułu żadnych podatków ponieważ płacisz podatek zryczłtowany w postaci podatku rolnego. Ja osobiście nie mam oporów przed wystawianiem faktur RR czy to na towary czy usługi.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

7

Marcel, a tak ogólnie - jak się czujesz ?

8

u mnie weterynarz sam pisze bez gadania

9

Sławek trafne pytanie , przecież nie jesteśmy donosicielami.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

10

Podpier......e to nasz sport narodowy. W czasie ostatniej wojny, było więcej zarejestrowanych konfidentów niż żołnierzy WP. Więcej o dwieście tysięcy. To skrzętnie ukrywany fakt, ale jednak fakt.

11

Sławku o co kaman?

12

Z prawnikami jeszcze nie miałem do czynienia, ale mam do czynienia dużo z lekarzami. 15 lat temu, jak ojciec przechodził zawał serca, to lekarz zaprosił moją mamuśkę do siebie do gabinetu i powiedział - "stan pacjenta jest poważny. Potrzebne są leki, których nie zdobędziecie szybko, a ja mam je w szufladzie". SUKINSYN. No i co, nie dasz w łapę ????
Moja żona jak chodziła z pierwszym dzieckiem w ciąży jeździła do lekarza, który przyjmował ją w szpitalu, w godzinach swojej pracy. Robił USG sprzętem szpitalnym, ale kasę za wizytę brał już do prywatnej kieszeni - nie kazał wpłacać do kasy szpitala. Faktem jest, że ten pierwszy wyciągnął ojca z zawału - do dziś mi pomaga na roli, a ten drugi przyjął na świat moją córkę (przyjechał jak były komplikacje przy porodzie i wszystko skończyło się dobrze). Żyjemy w kraju w jakim żyjemy i nic na to nie poradzimy. Nas kroją to i my musimy kroić.
Co do reformy rolnictwa - myślę, że szybko ona nie nastąpi. Mimo, że rolnicy są najmniej zorganizowaną grupą zawodową to się nas jednak boją. Chcieli uciąć przywileje górnikom i jak to się skończyło ???? Zrobili rozpierduchę i nikt już nie ma chęci tego ruszać. Z rolnikami będzie tak samo. A szkoda - bo ja też jestem osobiście za podatkiem dochodowym dla rolników, ale na zasadzie księgi rozchodów i przychodów i ze zniesieniem podatku rolnego, a nie na zasadzie ryczałtu od faktur RR

Do marcel: już na tym forum był gość, który sugerował niektórym donosicielstwo smile

13 Ostatnio edytowany przez Fenol (2010-01-17 23:04:06)

przesadzasz Sławku czasy PISu już minęły, z resztą pier**l co to zadna frajda zero satysfakcji big_smile heheheh

hmmm chociaż nie, u nas wystarczy że jeden kupi auto, pomaluje dom, kupi ciągnik już jest nienawidzony. Tak denuncjowanie z zawiści, aby skrzywdzić. rudemenesku ciekawa sprawa z tym ryczałtem ciekawa.
Mnie brzydzi kanciarstwo, gram w określonych zasadach, chyba jestem moralany (mam nadzieje) z resztą taki chłopek roztropek jak ja to z punktu widzenia budżetu państwa to pył jest. Dodać trzeba jeszcze to tej zgraji pasożytów kościół, religia to moja sprawa a nie Polski, podatki konkordat z tego co wiem księża mają coś w rodzaju wypłaty od państwa. eh wszystko gnije.

14

Chodzi o to Marcel, że Świata nie naprawisz, tym bardziej przy pomocy Urzędu Skarbowego.

15

Przykro mi Sławku że tak mnie oceniłeś i reszta też. Daleko mi do donosicielstwa. Jeśli ktoś miał problem jest to najprostsza droga do rozwiązania problemu. Samo postraszenie strony próbującej zrobić Ciebie w balona z reguły działa tak że znajduje się bloczek z rachunkami/fakturami

16

Przepraszam, nie chciałem Cię urazić.
¬le zrozumiałem Twoje intencje.

17

To ja z innej beczki trochę . Ktoś miał styczność  z tym "doktorem"  albo coś słyszał  o nim ? Jedni piszą że ok a inni że szkoda czasu .
http://www.biorezonans.pl/gabinety-mazo … plock.html

Wiadomo,  tonący brzytwy się chwyta .  Byłem u niego i tak średnio to wygląda .  Jedno muszę przyznać kasuje nieźle . Kuracja jaką mam stosować ma oczyścić  organizm z wszystkich toksyn i pasożytów itp. itd.  Kuracja chyba działa  bo  zafundowała mi sraczkę na dzień dobry ,  mam nadzieję że nie tylko ją a poprawę  zdrowia też smile  . Umówiłem się na następną wizytę za 7 tygodni , najwyżej nie pójdę .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

18

Nawet nie wiedziałem że taki jest,a co on w ogóle ma Ci wyleczyć?

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

19

Sebastian chyba chce się wyleczyć z pieniędzy  albo forsza chce wyregulować w gabinecie regulacyjnym ?Jak gdzieś widzę jakikolwiek certyfikat albo że dany lekarz brał udział w jakimś sympozjum to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera !

20

Jeśli chodzi o pasożyty to nie lepiej się po prostu nieźle nachlać? Gwarantuję że wypali wszystko. smile