Temat: Popaprany porządek świata czyli jak długo jeszcze damy się .ebać w d.
czyli ,że znowu będzie nam przed nosami drożało ale nasze w kieszeni taniało.Dlaczego przykładem drożeje nieprzeciętnie nawóz czyżby znowu podrożał gaz w rurociągu a może r- aczej ma to się do stanu hossy na rolniczych kontach ?całkiem świeżo pamiętam kwik tanich świnek a serwuje się nam tę kaszankę znowu.Doszły mnie słuchy o schabowym sciągniętym ze stanów co może pamiętać jeszcze rządy Regana -ale jest tanszy o 3 złote na kg.Smaczku dodają też świńskie szyje ściągane z uni naszej kochanej-po parokrotnym szczepieniu biednego zwierzaka zwykle w tym miejscu robi się maleńki ropień a unijny rzeżnik nie ma czasu na wykrajanie tego ...szyjki więc wędrują do nas.Mam nadzieję ,że nasi rzeżnicy mają czas te wrzodki wykroić ,no chyba ,ze nie zatem smacznego na polskim stole.Jutro skoczę po cegłę i stawiam wędzarnię .Nadziewarkę już kupiłem a maszynka duża będzie w poniedziałek.W poniedziałek też kwikną sobie ostatni raz 2 kabanki i do dzieła,powiem wam póżniej czy te internetowe przepisy na wędliny są dobre.Eksperymentujemy z kumplem najwyżej coś nie wyjdzie ,ale chyba bedzie lepiej niż ze sklepu.
Rzeka mleka się rozlała kumpel wiele zainwestował nieswoich pieniędzy w rozwój gospodarstwa mlecznego.Pojawił sie nawet 100 konny dżonek.Ale kałuża z mleka okazała się bardziej śliska niż niejedna zamarznięta sadzawka -krówki pojechały do nowego właściciela a bank nie zezwala na sprzedaż ziemi by mógł raty popłacić i kredyty spłacić.A tyle się słyszy o dobrej woli banku a tu d.pa.Pewnie komornikiem i cholera wie czym jeszcze się skończy.A mleko?-najtańsze to z węgier ale i tak *** duzo droższe niż w skupie nasze...
ostatnie dziś -widzę księdza co pomstuje na rolników ,że palą w piecach zbożem.GRZECH WSZYSCY PÓJDZIEMY DO PIEKŁA czemu nie kupujemy taniuśkiego węgla czemu w co 2 domu u nas czuć zapach przypieczonego chlebka?no i czemu przede wszystkim nie opłacamy akcyzy od zboża przeznaczonego na cele opałowe.Tak teraz już wiem na pewno-nie pójdziemy do piekła -ono już jest ,coraz bardziej śmierdzące co rusz nową władzą....................................................................................................