Temat: Jak traktujesz gospodarstwo rolne
proszę wypełniajcie
GG 5280421 Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Przedstawmy się » Jak traktujesz gospodarstwo rolne
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
proszę wypełniajcie
Jak sport ekstremalny
A ja jako wszystkie trzy.
A ja pierwsze i ostatnie a poza tym to raczej nic innego nie potrafie
Polak potrafi Ty też na pewno.
ja jako hobby
Ja zaznaczyłem pierwsze. Na razie studiuje (jeszcze rok) ale już mam z dzierżawami koło 50 ha ornego i z 50-60 łąk i pastwisk do tego na dzień dzisiejszy 30 mamek mieszańców z limousine, chciałbym dojśc do 50-60 matek i tylko z tego se utrzymać. Mam nadzieję że się uda:)
no powodzenia areal nie maly tylko Forsza i wio
zdecydowanie główne źródło utrzymania, a dodatkowa praca (informatyk) jako dodatkowe źródło utrzymania. Żonie zawsze mówię że z ziemi żyjemy a z komputerów mamy na przyjemności tzn. wypady do knajpek, basen, kino, itp i oczywiście z tego jeszcze moją pasję czyli motory których roczne utrzymanie pochłaniają ok 5 tysiaków.
no u mnie główne źródło utrzymania ale jak czegoś się zasadzi pod szkłem z 1ha też się liczy ?
gospodarstwo to kręgosłup moich pieniędzy, mały procent to pieniądze z innych źródeł, przemyt, dziwki, haracze, wymuszenia ale to bardzo mało
Fenol coś czuję że mogli byśmy się zaprzyjaźnić a Twoje "inne" źródła utrzymania mogli byśmy rozwinąć do tego stopnia aby przynosiły dochód taki jak gospodarstwo - a może kilka kilkakrotnie większy
Bardziej jako hobby! Choć wiadomo jak się dobrze pomyśli to jakiś grosz na wakacje zostanie 😉
16 lat jako główne źródło utrzymania. Teraz hobby bo pracuję w wyuczonym zawodzie u kapitalisty.
Jestem kierownikiem utrzymania ruchu w dużym zakładzie produkcyjnym.
Ja swoje gospodarstwo prowadzę z zamiłowania zaczynałem 14 lat temu od 7 ha teraz obsługuję łąncznie z dzierżawami jakieś 105ha dodatkowo żonka prowadzi sklep z częściami do maszyn rolniczych
I jak na Tym wychodzi Zoneczka? Opłacalny interes?
U mnie gospodarstwo jako hobby, taka odskocznia od stresów które serwuje własna firma.
z bratem w niepisanej spólce ponad 200ha to się nie da jako hobby ,raczej.
chyba jesteś największym bambrem na forum:)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Przedstawmy się » Jak traktujesz gospodarstwo rolne
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo