Odp: Pług
Znalazłem jeszcze jeden http://allegro.pl/item863992377_sprzedam_plug.html
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Strony Poprzednia 1 … 27 28 29 30 31 … 83 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Znalazłem jeszcze jeden http://allegro.pl/item863992377_sprzedam_plug.html
Ja również miałem Biegusa pięcio skibowego ale u mnie za dużo kamieni i wylądował na złomie . Żeby nie te kamienie to dobry pług zabierał na szerokość ciągnika a koło szło w bruździe . Na pamiątkę zostało koło , śruba rzymska i tłok.
ja temat ożywię
my mieliśmy b-200 no ale ze względu na wielkość pól i gliny poddaliśmy go malej przeróbce...
nie wygląda to dobrze ale jak na razie zdaje egzamin a parę lat już u nas jest, wiec krotko mówiąc odcięliśmy kolo i piata skibę i została piękna 4
trzeba było przerobić parę elementów ale glebę przerzuca
teraz patrze tak za jakaś 5'tka zab. resor nie wiem ile by można dać za taka?? w ogóle mało takich widuje
Witam panów kupiłem PHX 5 pół zawieszany i mama pytanie ile przewodów hydraulicznych od pługa idzie do ciągnika ponieważ u mnie jest jeden którym podnosi się tylne koło, a przy kondensatorze jest jeszcze króciec i wygląda jakby ktoś odkręcił od niego przewód jeśli powinien być to do czego służy? i gdzie się go podłącza do forszajka.
Prawidłowo jeden do unoszenia tylnego koła w pługu a drugi w razie potrzeby do podniesienia lub obniżenia ciśnienia w zbiorniku powinien być jeszcze manometr do ustawiania ciśnienia.
Wielkie dzięki jak byś mógł to napisz jaki zakres ciśnienia powinien mieć ten manometr i w jaki sposób reguluje się tam ciśnienie , oczywiście +
Powiem tak mam PHX 2 lata i jeszcze tego nie ruszałem ustawione było u poprzedniego właściciela i u nas sprawdza się w 100% a tak na marginesie mam też tylko jeden wąż a drugi mam odłożony. Robi się tak ze podłączasz pod hydraulikę ciągnika i podnosisz ciśnienie w bezpieczniku znam u nas takich asów, że potrafili ustawić na kamień 200 kg a później okazywało się w praktyce ze cały korpus odpadał gościu twierdził, że przy mniejszym ciśnieniu tłoczyska mu się wycierają. Ale lepiej później cały dzień naprawiać tak jak on to robił.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=sh … board=addn kupuje ten plug z linku co wy na to? Poradzi sobie forszaj z nim?:D
Człowieku będzie szedł jak burza.
mam taka nadzieje jutro jak przywiozą to zrobię zdjęcia...:D
Meder przy okazji pooglądaj ciągnik jak będzie godny uwagi to daj znać
Widzę, że nie Ja jeden szukam 323 Pooglądaj i dobrze się przypatrz przyda Nam się to na pewno
no ja już nie będę u gościa bo on przywozi mi go do domu a ciągnik jak mówiłem silnik wymieniany u Niemca nie ma większych przecieków opony troszku słabe cena jak gościu mówił to za 15 tys pójdzie myślę ze warto pojechać i zobaczyć....
Dzięki Meder za informację zawsze to coś.
No ładny. Trochę farby i będzie git. Ile dałeś za to cacko?
Mader, ładny sprzęt. Masz +.
szkoda go malować bo jest jeszcze oryginalna farba w dobrym stanie a dalem prawie 5000 i dzieki slawek za plusa...:D
Mader ładny sprzęt poza tym nie ma problemu z podnoszeniem ?? czy jest w miarę lekki
no właśnie ile wazy ten plug dobre pytanie ja miałem atlasa 5 waży 1200kg i miałem trochę problemy z jego podnoszeniem i przód mi podnosiło aż dziwnie taki duży ciągnik no ale plug atlas tez nie jest mały
Strony Poprzednia 1 … 27 28 29 30 31 … 83 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo