Odp: Pług
a ze ddr sie kumalo z zssr to by pasilo ze sie kirowce z forszajami dogadali chyba bo nie pamietam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 83 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a ze ddr sie kumalo z zssr to by pasilo ze sie kirowce z forszajami dogadali chyba bo nie pamietam
a czy w b-201 mozna jakos regulowac szerokosc orki czy jest stala i ile wynosi a i czy mozna jakies narzedzie doprawiajace podpiac
a czy w b-201 mozna jakos regulowac szerokosc orki czy jest stala
oczywiście że można , a jeśli chodzi o walek doprawiający to trzeba byłoby pokombinować i zrobić tak aby był podwieszany żeby podczas przejazdów nie ciągnął sie po polu.
a regulacja jest hydrauliczna czy trzeba wylazic z kajuty i jaka jest maks szer orki i jaka min
Trzeba wyłazić, jest przy tylnym kole taka śruba "rzymska" do regulacji.
no a jak jade sobie na pole to plug jedzie rowniutko za ciagnikiem i co jak dojezdzam na pole trzeba ta sruba krecic az sie ustawi odp szerokosc czy jest to inaczej rozwiazane
Nie, ten pług ma taki wynalazek, że przy podnoszeniu do położenia transportowego tylne koło skręca i pług posłusznie idzie za ciągnikiem a gdy opuszczas w położenie robocze pług nalatuje na swoje miejsce.
LINK Do ogłoszeń z pługami Fortschritt
Tato to 4 czy 1 odkręcony ???
Widac ,że przynajmniej od roku nie używany . Poza tym jeśli ma odkręcony jeden korpus to by oznaczało ,że nie ciagał go większy traktor jak 80 KM więc pewnie nie zrobił mu krzywdy ,do tego cena bardzo kożystna -jednym słowem udany zakup. Gratulacje :beer:
Ten pług był ciągnięty przez Forszaja 323, a piąty korpus jest zdemontowany, bo sie gościowi uszkodził, lekko podgięty jest przy tej płycie co sie mocuje do ramy, ale mam na miejscu super kowala, który nie raz mi prostował słupice od mojego pługa, więc sie zbytnio tym nie przejmuje, bo to jest do naprawienia, ale także jest to pretekst do zbijania jeszcze ceny
Pług już mam :beer: Czeka mnie teraz troche roboty przy nim, słupice chyba kupie nową w Agromie, a tą co jest podgięta też dam zrobić i może skompletuje szósty korpus, na ramie chyba sie zmieści :stu:, a poza tym, musze wymienić uszczelnienia w siłowniku od podnoszenia przy tylnym kole, bo leci z niego olej, jeśli ktoś to już robił, to prosze o wymiary oringów, no i musi też dostać nowy lakier, poza tym pług ma nowe (zaorały 30 ha) skrzydła i piersi odkładnic, oraz ścinacze i lemiesze.
Ogólnie stan jest w miare dobry, nie ma luzów na tulejach w zaczepie ani w tylnym kole, gośćiu powymieniał. Rok produkcji pługa 83, ma nawet tabliczke na ramie
Ja wymieniałem, ale przetaczałem na nowy wymiar aby można było założyć polskie uszczelniacze bo w moich stronach ciężko już dostać do Orsty.
Ciekawe czy dałby radę forszaj
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 83 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo