101

Odp: Sieczkarnie Fortschritt

Ciężko stwierdzić ale może około 10% , no nie wiem nigdy tego aż tak wnikliwie nie sprawdzałem , wiem jedno jak masz noże i stalnicę dobrze ustawione to będzie git.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

102

miały gniorownik ale maralki choś mi sie trafiła e 281 z gniotownikiem z 1989 roku i śmiga jak cholera fakt ze silnik jest podkręcony na dawce no ale coś za coś

103

Cześć, może mi ktoś napisać jak sprawuje się sieczkarnia z Gniezna, podobno to jest nowość? Nie wiem którą kupić, może już ktoś taką ma i wie co jest warta?

104

A tobie to chodzi sieczkarnie do kukurydzy czy do kombajnu zbożowego?

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

105

Chodzi mi oczywiście o sieczkarnie do kombajnu zbożowego.

106

waldi1 powinieneś napisać w dziale kombajny zbożowe pod strona inne ,tam jest prawie wszystko o sieczkarniach .A jeżeli tam nie ma tego producenta to przedstaw ja albo wstaw zdjęcia jak ona wygląda.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

107

Witam wszystkich. Jestem świeżym posiadaczem forsznita E281C  kosił sezon bez problemów do czasu aż zaczeła wyciekać woda z pompy wody. podczas pracy nie cieknie natomiast po wyłączeniu silnika leje aż miło nie kapie tylko leje. Dlatego mam takie pytanie czy możliwa jest regeneracja pompy wodnej jeśli tak to proszę o jakieś namiery gdzie to można zrobić. lub proszę o jakieś inne rady i pomysły.

108 Ostatnio edytowany przez Pietia (2010-03-25 11:08:56)

W zakładce masz namiary na serwis zadzwoń do PiotraK ni na pewno udziela pomocy

PiotrK 693 37 67 77

Serwis Grudziądz 56 46 20 128

Powaołaj sie na forum Fortschritta na pewno cos poradzą lub naprawia

Pozdrawim

Dzięki Piotrze za uwage kolega dzwonil by i dzwonił

109

Lub w Pankowie patrz zakładka sklep

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

110

Samo to że leci z pompy, to trochę za mało. Napisz jeszcze skąd dokładnie z tej pompy leci ta woda. Pewnie cieknie Ci ona tym otworem kontrolnym z korpusu i to wskazywałoby na to, że poleciała Ci reperaturka. To jest normalna i typowa awaria pompy, a naprawa nie stwarza większych problemów, więc bez obaw. Jak byś w razie kupował tą reperaturkę, to starą musisz mieć na wzór, bo jest ich kilka rodzai i jeśli będziesz chciał zrobić to sam, to załóż nowy wątek, a Cię odpowiednio poinstruujemy smile

P.S.
Pietia, w numerze komórki, dwójkę zamień na trójkę i będzie O.K.

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

111

Witam panowie. Jak już pisałem kilka postów prędzej kupiłem sieczkarnią Fortschritt E281C ale nie mam do niej katalogu części. I mianowicie tutaj sprawa do was. Czy ktoś z użytkowników posiada taki katalog i byłby w stanie wrzucić na skaner i podzielić się? Moja wdzięczność dla takiego człowieka będzie nie oceniona. Pozdrawiam

112

Lepiej trafić nie mogłeś wink Katalog już dawno gotowy, a dzięki uprzejmości jednego z naszych forumowych kolegów, i polska instrukcja obsługi to tej sieczkarni też już m.in. dla Ciebie jest przygotowana...

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

113

Na polską instrukcją obsługi do sieczkarni od dawna poluje,jak narazie z marnym skutkiem,więc czekam z niecierpliwoscia na jej przygotowanie,katalog kupiłem na allegro za 70 zł i jak najbardziej wart jest tych pieniędzy.

114 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2010-04-07 01:59:15)

Tak jak napisałem wyżej, to wszystko już jest przygotowane. Zarówno katalog jak i polska instrukcja obsługi do E281. Jak ktoś potrzebuje to proszę pisać, na PW lub maila.

www.rajstop.pl

115

A ja chętnie zamieniłbym oryginalny katalog od E-281 na katalog od ZT-325

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

116

Mam instrukcję naprawy uwzględniającą ZT 325... Z typowym katalogiem do 325 będzie raczej ciężko.

www.rajstop.pl

117

Witam wszystkich.Męczy mnie taki problem - co zrobić żeby sieczkarnia lepiej "wydmuchiwała " pociętą masę. Noże mam ustawione do wanny ,stalnica na 1mm, no i niby dmucha ale gdy dojeżdżam do końca pola i wylatuje ostatnia zielonka z rury to potrafi spaść w połowie.Zauważyłem że jest bardzo mały podmuch powietrza z rury wylotowej, a oglądając kilka innych sieczkarni zauważyłem że nawet gdy nie mają dosuniętych noży do wanny to z rury wyżutowej podmuch jest taki że o mało łba nie urwie(może trochę przesadziłem :   ).Może gdzieś ma być "dolot" powietrza potrzebnego do wydmuchiwania masy?

Druga sprawa to przyśpieszacz. Czy w układzie hydraulicznym sterującym przyśpiszaczem jest a raczej czy ma być tzw.zamek hydrauliczny zapobiegający "cofaniu" sie przyśpiszacza, czy powrót oleju z przyśpieszacza blokowany jest tylko przez rozdzielacz?

118

Jak noże masz ok to zobacz czy w rurze nie masz zadartej blachy tej na zakręcie i moja rada zdejmij rurę i wytnij wyżej blachę od strony bębna i kawałek blachy tej górnej na bębnie , poszerzy się wlot masy do rury , ja po takiej przeróbce cały sezon nie zatkałem rury.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

119

może i masz te noże dobrze ustawione tylko jaki jest ich stopień zurzycia sprawdz to na nowych nie ma bata musi iść

120

Jest szczelin do zasysania powietrza,tam gdzie konczy sie wanna a zaczyna podatawa rury(kolo zbiornika na paliwo)i tam własnie jest zasysane powietrze,powinna być taka szczelina na 4-5 cm,z doswiadczenia wiem ze jak tnie sie mokrą zielonkie czy kukurydze to lubi sie to miejsce zakleić i nie ma takiej siły wydmuchu.