221

Odp: Agregaty Uprawowo Siewne

PEPE 75 czy ty poszeżyłeś swojego poznaniaka??? bo te siewniki siały 2,70 ,a agregat masz 3 metry??? ale sprzęt ładny wiele pracy włożone gratulacje.

222

Pepe ile Cię kosztował ten agregat , jak można wiedzieć bo przymierzam się do zrobienia takiego cuda .

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

223 Ostatnio edytowany przez pepe75 (2009-11-26 12:22:07)

dokładnie przerobiony na 3m-jest 25 apararów wysiewających więc tak jak teraz w nowych trzymetrowych już zdjęcia gzdieś wstawiałem znalazłem
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=297
agregat wyniósł ok2000ale większość części ze złomowiska była Nowe były łożyska z oprawami gęsiostopki i plaskownik na wały

224

Ok dzięki.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

225

Witam kolegów. Mam pytanie-jaka jest wydajność waszych agregatów uprawowo-siewnych?

226

Ja kupiłem agregat 3.30 jak go wypróbuje to postaram się podać jego wydajność.

Fortschritt ZT-303-D------------A w przyszłości Fortschritt ZT-323-A

Sprzedam lampy zespolone diodowe, diody LED.
Bliższe informacje i zdjęcia na tej stronie:http://www.was.eu/index.php3?action=wyroby&kategoria=diodowe&strona=1&sort=&lang=PL

227

Ja przy Amazonce wychodzi hektar na godzinę. Ale zależy, jakie masz ziemię kiedyś prubowałemu 10 - 13 h. Na cały dzień spokojnie zrobi. Ale z drugiej strony jak robisz dla siebie pamiętaj, że to maszyna aktywna ja taka posiadam i wolę trochę wolniej, ale porządnie mam znajomego z takim samym agregatem na usługach potrafi od 1,4 – 1,8 h. na godz. a kasuje od hektara

228

Witam.Ja swoim agregatem robie około hektara na godzine.Myśle że to taka norma.

229

witam
gdzie mogę kupic kolki do sprzegla walka mocy do agregatu aktywnego lely fi 12?

230

Ja bym pytał w GRENE

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

231

koledzy wicie ile waży wał Packera 3m do agregatu siewnego

232

zależy jaki wał tzn od jakiego producenta: np. agro-masz ma dość małej średnicy, na allegro prywaciarze to różnej wielkości robią. Ja mój upr-siew mam robiony na zamówienie i mam wał o dużej średnicy z grubych elementów. Agregat waży ok 1200 a sam wał hmm nie chcę strzelać ale 400 na pewno.

gg 5118068

233

zorak rozumiem,że sam agregat waży 1200 wiesz chodzi oto,że mam agregat ''sam'' i nie jest składany a chciałbym zamontować w nim packera i obawiam się,że będą problemy z podnoszeniem agregatu , siewnik mam saxsonie tj.460 kg.

234

Mam 3 metrową wachadłową amazonke z packerem + D7 nasypałem do pełna siewnik 4 worki pszenicą,plus 4 worki na siewnik. Przód troche po dziurach tracił kontakt z ziemią,ale dawał rade.Mam dodatkowy siłownik wspomagający  przy podnośniku, ale pompa powiedzmy lekko zdychająca.Musisz sam ocenić ile twój zestaw może mieć kg i w jakim stanie masz pompe.

235

ja w zeszłm roku siałem uprawowosiewnym nabudowanym agragat rau aktywny a siewnik amazon z wałem oponowym.
Tu jest filmik w którym widać ten zestaw, co prawda nie forszajem tu siałem ale rzepaku z tym zestawem to chyba z 50ha zasiałem
http://www.youtube.com/watch?v=THJr99IdVLE i dodam jeszcze że nie mam siłownika wspomagającego

236

jan... przed kupnem też się bałem że nie da rady podnieść lub że przód będzie niestabilny - moje obawy mogłem sobie w buty wsadzić bo z podnoszeniem nie ma najmniejszego problemu z rozłożonym zestawem a ciągnik jest bardzo stabilny. Teraz żałuję że nie wziąłem crosscil-a zamiast pakera bo pierwsze plany były właśnie o crosskilu ale bałem się że nie podniesie bo wał był cięższy od pakera o 200 kg. Z pakera jestem zadowolony ale z crosskila pewnie byłbym bardziej wink
Reasumując - jeśli hydraulika nie szwankuje to nie ma się co bać o udźwig i podrywanie przodu a jeśli zaczyna być niestabilnie zawsze można koła napełnić wodą i po problemie.

gg 5118068

237

dzięki zorak teraz mogę spokojnie brać się do roboty.pozrowienia

238 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2010-08-28 23:09:10)

o myślicie o takie przeróbce? Hard core? miało by to jeździć za 323
http://img718.imageshack.us/img718/7828/rysunek1iz.jpg

Uploaded with ImageShack.us

239 Ostatnio edytowany przez zorak (2010-08-28 23:36:53)

dlaczego nie, zestaw będzie długi ale da radę. Będzie bez siłownika ?? jeśli tak wystarczy nie duży skok w jakim będzie poruszał się siewnik, dobre mocowanie i może wypali

gg 5118068

240

myślicie ze na te "wieszaki" wystarczy kształtownik 60x60x3?
Rama w agregacie ma taki przekrój