Odp: Agregaty Uprawowo Siewne
PEPE 75 czy ty poszeżyłeś swojego poznaniaka??? bo te siewniki siały 2,70 ,a agregat masz 3 metry??? ale sprzęt ładny wiele pracy włożone gratulacje.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Agregaty » Agregaty Uprawowo Siewne
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 26 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
PEPE 75 czy ty poszeżyłeś swojego poznaniaka??? bo te siewniki siały 2,70 ,a agregat masz 3 metry??? ale sprzęt ładny wiele pracy włożone gratulacje.
Pepe ile Cię kosztował ten agregat , jak można wiedzieć bo przymierzam się do zrobienia takiego cuda .
dokładnie przerobiony na 3m-jest 25 apararów wysiewających więc tak jak teraz w nowych trzymetrowych już zdjęcia gzdieś wstawiałem znalazłem
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=297
agregat wyniósł ok2000ale większość części ze złomowiska była Nowe były łożyska z oprawami gęsiostopki i plaskownik na wały
Ok dzięki.
Witam kolegów. Mam pytanie-jaka jest wydajność waszych agregatów uprawowo-siewnych?
Ja kupiłem agregat 3.30 jak go wypróbuje to postaram się podać jego wydajność.
Ja przy Amazonce wychodzi hektar na godzinę. Ale zależy, jakie masz ziemię kiedyś prubowałemu 10 - 13 h. Na cały dzień spokojnie zrobi. Ale z drugiej strony jak robisz dla siebie pamiętaj, że to maszyna aktywna ja taka posiadam i wolę trochę wolniej, ale porządnie mam znajomego z takim samym agregatem na usługach potrafi od 1,4 – 1,8 h. na godz. a kasuje od hektara
Witam.Ja swoim agregatem robie około hektara na godzine.Myśle że to taka norma.
witam
gdzie mogę kupic kolki do sprzegla walka mocy do agregatu aktywnego lely fi 12?
Ja bym pytał w GRENE
koledzy wicie ile waży wał Packera 3m do agregatu siewnego
zależy jaki wał tzn od jakiego producenta: np. agro-masz ma dość małej średnicy, na allegro prywaciarze to różnej wielkości robią. Ja mój upr-siew mam robiony na zamówienie i mam wał o dużej średnicy z grubych elementów. Agregat waży ok 1200 a sam wał hmm nie chcę strzelać ale 400 na pewno.
zorak rozumiem,że sam agregat waży 1200 wiesz chodzi oto,że mam agregat ''sam'' i nie jest składany a chciałbym zamontować w nim packera i obawiam się,że będą problemy z podnoszeniem agregatu , siewnik mam saxsonie tj.460 kg.
Mam 3 metrową wachadłową amazonke z packerem + D7 nasypałem do pełna siewnik 4 worki pszenicą,plus 4 worki na siewnik. Przód troche po dziurach tracił kontakt z ziemią,ale dawał rade.Mam dodatkowy siłownik wspomagający przy podnośniku, ale pompa powiedzmy lekko zdychająca.Musisz sam ocenić ile twój zestaw może mieć kg i w jakim stanie masz pompe.
ja w zeszłm roku siałem uprawowosiewnym nabudowanym agragat rau aktywny a siewnik amazon z wałem oponowym.
Tu jest filmik w którym widać ten zestaw, co prawda nie forszajem tu siałem ale rzepaku z tym zestawem to chyba z 50ha zasiałem
http://www.youtube.com/watch?v=THJr99IdVLE i dodam jeszcze że nie mam siłownika wspomagającego
jan... przed kupnem też się bałem że nie da rady podnieść lub że przód będzie niestabilny - moje obawy mogłem sobie w buty wsadzić bo z podnoszeniem nie ma najmniejszego problemu z rozłożonym zestawem a ciągnik jest bardzo stabilny. Teraz żałuję że nie wziąłem crosscil-a zamiast pakera bo pierwsze plany były właśnie o crosskilu ale bałem się że nie podniesie bo wał był cięższy od pakera o 200 kg. Z pakera jestem zadowolony ale z crosskila pewnie byłbym bardziej
Reasumując - jeśli hydraulika nie szwankuje to nie ma się co bać o udźwig i podrywanie przodu a jeśli zaczyna być niestabilnie zawsze można koła napełnić wodą i po problemie.
dzięki zorak teraz mogę spokojnie brać się do roboty.pozrowienia
o myślicie o takie przeróbce? Hard core? miało by to jeździć za 323
Uploaded with ImageShack.us
dlaczego nie, zestaw będzie długi ale da radę. Będzie bez siłownika ?? jeśli tak wystarczy nie duży skok w jakim będzie poruszał się siewnik, dobre mocowanie i może wypali
myślicie ze na te "wieszaki" wystarczy kształtownik 60x60x3?
Rama w agregacie ma taki przekrój
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 26 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Agregaty » Agregaty Uprawowo Siewne
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo