Temat: elektrozawory do opryskiwacza
A więc tak mam pomysł nie wiem czy wypali znaczy po czesci juz wypalił a mianowicie znalazłem elektrozawory (z pralki) ale one sa na 230V i w tym cały problem bo w ciągniku nie mam 230V
te elktro zawory podłącze w opryskiwaczu i normalnie do nich doprowadze ciecza i z poszczegulnego elektrozaworu wyprowadze ją na poszczegulną strone lanc to już prowizorycznie rozwiązałem podłączając do gniazdka z 230V wszystko by działało ... (zdemontowałem to by mi teraz nie przeszkadzało podczas oprysków bo to prowizorka )
tylko teraz mam taki problem czy poprostu kupic przetwornice którą oferuja na allegro co ma niby 500W a przy ciągłym urzywaniu max 350W czy ona poprostu wytrzyma i nie będzie sie rozłączac (przeciązenie )
Myslałem nad jakims transformatore3m z którego uzyskam prąd 230V z akumulatora 12V ale zbytnio nie wiem skąd taki mozna wziąc ?? może ktoś ma pomysł ??
oczywiście wszystko by się ładnie opakowało w jakąś skrzyneczke z przełącznikami i by hulało
(przynajmniej tak mi sie wydaje ) bo takie elektrozawory oryginalne to niestety duzy wydatek a tak to mozna by było tanim sposobem to samo uzyskac
Co o tym sądzicie ??:hmmm: