Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 83 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Nom wlasnie nie wiadomo co to jest a tak 1700 zł po upuscie do zaplaty
ale cos tam mowil ze chyba to jest niemiecki bo rozmawialem z bratem wlasciela bo tamten nie mogl przyjechac... ale w nast tyg bede sie z nim widzial to moze tamten dokladniej bedzie wiedziec..
Przykro mi ale ten pług nie ma zabezpieczen to jestcoś podobnego do mojego niemeyera ale korpusy są na tyle solidne że się nie urwą no chyba że przy bocznym uderzeniu , jak miało to miejsce u mnie
No nic i tak kamien i nie mam w ziemi ale za taka kase jest 10x lepszy od grudziadza Wiec w nast tyg go kupie aa i wazy ok 1000kg
Mam pytanko odnośnie pługa B 200, mianowicie, jakie on ma szerokie korpusy, oczywiście mógłbym zmierzyć, ale jak to sie fachowo określa 5x ile? :/:/;) tylko sie nie śmiejcie ze starego taty, że nie wie takich rzeczy :D:D, bo niby skąd, dopiero 5 dni mam ten pług :beer:
jadę pod toruń obejżeć pług sześcioskibowy z forszajem 323;pług jest przerobiony ponoć z półzawieszanego na zawieszany od trzech lat ponoć chodzi z tym ciągnikiem niby hektar w niecałą godzinke znika co sądzicie o takiej przeróbce? jak obejże to napisze coś więcej cena za pług i ciągnik 88rok 19 tys. doradzcie coś
5 x 40
Czyli ten plug co wstawilem fotki wyzej to PHX czy cos innego? a bedzie do niego mozna jakies okladnie dopasowac w sklepie ?
a bedzie do niego mozna jakies okladnie dopasowac w sklepie ?
Do wszystkiego można coś dopasować , mój niemeyer ma polskie lemiesze , piersi i odkładnie , ostr wiertło chwila pracy i zrobione
Mam pytanko odnośnie pługa B 200, mianowicie, jakie on ma szerokie korpusy,
B-201 na pewno ma 5x40 nie wiem dla czego podali taką szerokość roboczą w b-200 no i to zapotrzebowanie mocy 58 KW. To wszystko wydaje mi się dziwne
Może na polskę szły takie b-200 z mniejszymi korpusami . Mój na pewno ma 5x 40 (b-201) i ma inne odkładnie niż ten na rysunku (ścięte końce i dużo dłuższe )
A Ja mam takie pytanko. Jak bede oral tym plugiem to kolo na koncu reguluje glebokosc orki. Wiec trzeba w ciagniku cos majstrowac tą dźwignią ostatnia przy fotelu kierowcy ( w temacie opis dźwigni, nr 13 -orka z kołem kopiujacym)?
Tak trzeba opuścić pług
Mój B 200 też ma inne skrzydła odkładnic niż te na rysunku, są takie duże prostokątne, chyba metr długie w bok, a patrzyłem dziś na dolny korpus, tam gdzie sie przykręca lemiesze, więc są porobione otwory na które pasują lemiesze od polskich pługów, takie jak mam przy moim starym pługu 4, więc nie będę musiał kupowac lemieszy po 60 zł
A co do pytania Radka, to poprostu tył pługa opiera sie na kole, a przód na podnośniku ciągnika, a wszystko musisz zgrać łącznikiem górnym, czyli śrubą rzymską, tak, żeby pług szedł równo w ziemi, a najlepiej jest przy pługu zrobić "fasolkowy" otwór do zachaczenia tej śruby, wtedy jest możliwość regulacji głębokości podczas orania nierównego pola, lub gdy poprostu chwilowo trzeba lekko odciążyć ciągnik, to lekko tylko podnośnikiem sie dźwignie, a podniesie sie tylko przód pługa a tył pozostanie bez zmian, ale wystarczy pomęczyć sie troche i już wiadomo o co chodzi, tak ok 1 ha i będziesz Radku umiał orać :beer:
nie chodzi mi o dzwignie od podnosnika tylko tą nr13 na rysunku. Trzeba ją jakoś przestawiac? bo chyba po cos ta dzwignia jest ?
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo