Odp: turbo doladowanie
Jaką sprężarkę podłączyć do doładowania?
Kompresor
GG 5280421 Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » turbo doladowanie
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 70 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jaką sprężarkę podłączyć do doładowania?
Kompresor
To ten kompresor musiałby być *** . Silnik wolnossący przy tysiącu obrotów na minutę "zużywa " ok 3250 litrów powietrza więc sprężara musiałaby pompować więcej żeby dawała jakieś ciśnienie. Jak na sprężarkę tłokową to jest duża ilość do przepompowania.
dragon22 ty widziałes kiedykolwiek na oczy spreżarke (kompresor) do doładowania silnika ??
jestes w błędzie że ta spręzarka ma tłoki ....
dragon22 ty widziałes kiedykolwiek na oczy spreżarke (kompresor) do doładowania silnika ??
jestes w błędzie że ta spręzarka ma tłoki ....
Opowiadaj Wojtas.
masz tu wszystko narysowane na fotkach masz wszystkie typy spręzarek do doładowania silnika jakie występują
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http … s%3Disch:1
Faktycznie z tłokami to przesadziłem , ale tam jest napisane że na początku inżynierowie użyli sprężarek tłokowych, więc ja jako początkujący inżynier pomyślałem właśnie o nich . A czy w ogóle da się kupić taki kompresor? Na allegro są same turbo .
są do kupienia ale to jest parę razy droższa sprawa niż turbo
przeważnie w TIRACH są montowane turbosprężarki a nie sprężarki ponieważ turbo sprężarka nie "marnuje " mocy silnika na doładowanie go a sprężarka w jakimś stopniu zużywa moc silnika by mogła chodzić bo jest napędzana przez pasek klinowy z koła pasowego na silniku
Do ciągników, nie widzę dobrej turbosprężarki stosowanie.
Z 1000ot. już działa normalnie turbo. Jazdy na pełnym gazie pod 1000ot. jest nadal głupi. Do codziennej pracy wystarczy zwykły turbo. Inwestowanie w turbosprężarki do ciągników Fortschritt, nie jest już skuteczna.
W tym przypadku, może być wykorzystana, turbo napędzane, z obrotową łopatek. Który jest nadal kupić za dobrą cenę.
tak nak pisze Czech kupić turbo sprężarkę od mniejszego silnika 1,9 TDI będzie kręciła się od niższych obrotów..... a ciągnik to nie formuła 1 i nie musi przyspieszać jak rakieta....
nie na temat ale
Musze pogratulować koledze Poulm gdyz wciągu 20 dni zdobył więcej plusów niż ja przez niecałe 3 lata ;-) gratuluje i to tylko przez turbo.....
Trza było turbo założyć,korzyści żadnej a ile punktów byś miał.
Tak jsem udÄ›lal nÄ›kolik nových zlepąenÃ. PÄ›kný nový komÃn, nové vstÅ™ikovaÄe z Liaze, a kola z E516. Do vstÅ™ikovaÄů jsem dal, pÄ›ti otvorové trysky. Startovánà motoru je mnohem lepąÃ. Jsem s tÃm hodnÄ› spokojený.
polum za tłumik masz plusa ) cholernie mi sie podoba
Przepraszam, włożonych w niewłaściwy tekst nie jest poprawnie:
Więc zrobiłem kilka nowych usprawnień. Ładny nowy komin, nowe wtryskiwacze z Liaz, i koła z E516. Dałem do wtryskiwacza, pięć otworu dysz. Uruchomienie silnika jest dużo lepszy. Jestem bardzo z niego zadowolony.
Nie możesz Poulm wkładać do wtryskiwaczy dysz 5-cio otworowych. W tłokach są komory typu M Man'a i tam może być tylko rozpylacz jednootworkowy i ten otworek musi być skierowany dokładnie w odpowiednią stronę. Inaczej porobią Ci się dziury w tłokach.
Cześć Poulm podoba mi się to wszystko ale mam kilka pytań: czy tłumik jest podłączony do turbo na sztywno czy się nie urwie? Czy długo już jeździsz na tych wtryskach i czy silnik pracował pod max. obciążeniem?-{jestem bardziej skłonny wierzyć Piotrowi co do końcówek} Czy na tych szerokich kołach orzesz?
to PiotrK:
O tym samym myślałem też. Czy kiedykolwiek próbował go też? Albo masz te dotyczą tylko teoretyczne?
Wiem, że to zastrzyk "Man", ciężarówki Avia ma też. Końcówka ta jednootworkova, od nowości spray jest bardzo źle, a tłok nie przeszkadza. Czy istnieje ryziko uszkodzenia tłoka, ale myślę, że nie jest tak źle. Jest to tylko kwestia strachu. Mam cztery zapasowe tłoki. Jeśli okaże się, że będzie działać dobrze, a to boli nic, więc będzie znowu duży krok naprzód.
jaki to jest rozmiar opon a tłumik masz super najlepszy na forum
Z tych kół, nadal nieorzszalem, ale będę próbować to robić. Komina jest mocno przykręcone do turbo. W kabinie jest przykręcone poprzez Siding na zamocowanie lusterek. Z tych zastrzyków, jadę na około tydzień. Wtórnego złe skutki, nie widziałem.
Opony rozmiar 23,1 / 18 do 26
Jest to oryginalna w E516.
to takie w jednym 323 też mam pasują z felgą uciąg niesamowity
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 70 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » turbo doladowanie
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo