21

Odp: Najemnicy

A życie grupa pierwiastków przypadkiem przetworzyła się w jednokomórkowy organizm? Albo skąd Ty się wziąłeś? Przypadkowy plemnik trafił do komórki jajowej? jedni wierzą w przypadki i prawdopodobne zdarzenia cykliczne (bo ta teoria nie jest udowodniona) a inni w Boga, to jest podobna wiara. tak samo wierzy się albo ze Bóg istnieje, albo ze go nie ma , bo jednoznacznie nie da się tego potwierdzić bądź wykluczyć

Rolnik z powołania:-)

22

Pajej napisał/a:

A życie grupa pierwiastków przypadkiem przetworzyła się w jednokomórkowy organizm?

tak wystarczy woda C, O, H, N, S wyładowanie atmosferyczne i mamy aminokwasy które są podstawą do budowy białek

23

Krzysku, ale czy Ty uważasz że to wszystko stało się przypadkiem, bo ja nie

24

Pajej  Krzysiek wytłumaczył temat naukowo i dla mnie to jest zrozumiałe bo jakoś nie wieżę w stwórcę chyba że jest nim materia bo jakoś Twoje wypowiedzi nie mają jakiego kolwiek poparcia naukowego a znając skład chemiczny ludzkiej komórki nie opowiadał byś o stwórcy bo to jakoś nie trzyma się wszystko kupy bo dla takich jak Ty to Bóg zrobił to i tamto i jeszcze coś więc po co ta cała materia wytłumacz mi.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

25

Człowiek składa się z pierwiastków chem. ale czy same te pierwiastki gdyby je wziąć nie stałyby się człowiekiem...
Nikt nie udzielił mi jeszcze odpowiedzi czy to ze żyje to przypadek (przypadkowy plemnik trafił do komórki jajowej)

26

mnie fascynuje wielki wybuch inicjacja wielkiego wybuchu, skąd? jak? dlaczego? samorzutnie? nic nie dzieje się samo jest przyczyna i skutek. jeżeli coś jest ograniczone barierą to co jest za barierą? W takich miejscach widzę palec Boży.

Pajej widzę że chcesz wierzyć i ja też chcę utożsamiać się z Katolikami, choć jeszcze żadnego nie spotkałem. chcę wierzyć w dekalog w dobro. Niestety ludzie którzy jakoby budują kościół zaprzeczają sami sobie, jak można nawoływać przez rozgłośnie ponoć katolicką do nienawiści i segregacji rasowej, jak można wygadywać takie kłamstwa i to nawet u mnie w kościele. jak moż naginać sumienie, jak można cynicznie grać. brzydzę się tym. jestem marnym katolikiem czuję coraz większą awersję do tych bydlaków którzy tak perfidnie manipulują i knują a wszystko dla kasy. Kościół Pajej to ja i Ty i nikogo już nie potrzeba. bywam w kościele ale jak być w tym moim śleśinie to najchętnie tych buraków bym złapał za kołnież i pokazał rzeczywistość aby już nie pier**l od rzeczy. z resztą lud twierdzi że to kurwiarze. jak ktoś taki możę odwoływać się do zasad które sam ma w doopie? dlatego wybieram inne kościoły paradoksalnie normalni księża są w mniejszych wiejskich kościołach, po kazaniu jestem zbudowany człowiek myśli a nie zaciska pięść. dobre msze są też w licheniu ale nie w bazylice bo to zwykły biznes i komercha tylko w tym starym ubogim pierwotnym kosciółku.
widzisz Pajej nie ma co się pienić, nasi forumowicze ateiści, realiści oni mają rację i ja jestem z nimi w absolutnej zgodzie bo mają rację kościół jest zepsuty, zgniły. Katolicyzm to coś dobrego wiele wartego i nie agresywnego. ale w łapach durni zamienił się w kloakę. nie ma dowodów na istnienie Boga, nie ma bata i ktoś kto twierdzi że są jest albo bardzo sprytny albo głupi. to kwestia wiary. zwykle jest tak żz człowiek zadaje sobie pytanie i dochodzi do wniosku sam albo Bóg jest albo nie. I nikogo nie przekonasz bo to najczęściej bardzo głeboko przemyślane tematy.     Nasz tu ciekawy przykład z czasów komuny:
"czy bóg mogłby stworzyć głaz które sam by nie uniósł"?
pułapka na 102 hehhehe
i bądz tu katolikiem heheheh, zwykły czarny wysiada prz takim pytaniu. za to X. Tiszner odpowiedziałby pięknie ale on był kimś szczególnym, nie był bydlakiem. a w tej firmie 99% to chołota, niestety.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

27 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2010-06-18 23:42:15)

Papej Ty ciągle z tym plemnikiem. Nie wiem jak w Twoim przypadku ale w moim plemnik nie był przypadkowy, to był plemnik mojego ojca!! Tak! Jeden plemnik z miliona ale pozostałe 999999 mu  pomogło. A to że wyglądam jak wyglądam mam takie geny a nie inne to wynik mitozy i mejozy oraz tego że kiedy  mnie robili to byli trzeźwi, a nie palca Bożego. ( nie twierdzę że z kimś coś jest nie tak albo ktoś był zrobiony po pijaku)
Nie mówie ze boga nie ma,Co nie znacz jest w naszych umysłach i nam pomaga tylko ze wygląda to rożnie
u jednego ( słowa wypowiadane w myślach )
1 Boże dopomóż ......
2 Jahwe pomocy.....
3 Allah pomóż.....
4 ku.... żeby się udało.....

nikt tu nie jest gorszy dopóki nie wyrządzi krzywdy innemu albo nie pier.... bez sensu

28

Felol dla mnie bycie katolikiem polega na ciągłej pracy nad sobą, a ze kościół jest jaki jest to inna bajka. Sam powiedziałeś ze są też ks. którzy mówią z sensem. To dlaczego wszyscy skupiają się na tych złych...? dlaczego prawie nikt na tym forum nie dostrzega dobrych ks. którzy na pewno są w bliższej lub dalszej okolicy.
To prawda nie ma dowodów ze Bóg istnieje, ale też nie ma dowodów że Boga nie ma i albo się wieży w to że On istnieje albo ze Go nie ma. To jest prawie taka sama wiara.

29

Przydrożny ładunek wybuchowy ich zaatakował !
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, … caid=1a6af

30

tylko współczuć rodzinie

31 Ostatnio edytowany przez draqon22 (2010-07-10 14:12:22)

jan070770 napisał/a:

tylko współczuć rodzinie

No  tak  .   Ten biedak  tylko  pojechał  sobie  postrzelać  do  ludzi  a  tu taka  tragedia.  Zal.