Odp: Zwrotnice w 303 D 4x4
Zabezpieczenie to pierścień segera o który opiera się podkładka, to ma puścić w konkretnej sytuacji i widać puściło, czyli zabezpieczenie działa. Bez rozkręcenia zwolnicy nie da się tego naprawić.
116 i 118 na obrazku
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ jezdny » Zwrotnice w 303 D 4x4
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zabezpieczenie to pierścień segera o który opiera się podkładka, to ma puścić w konkretnej sytuacji i widać puściło, czyli zabezpieczenie działa. Bez rozkręcenia zwolnicy nie da się tego naprawić.
116 i 118 na obrazku
Czyli muszę odkręcić całą zwrotnice od mostu a co z nakrętkom chyba nakrętka 119 jakie ona ma zadanie bo jeszcze tego nie rozbierałem i chce dowiedzieć się jak najwięcej bo będę sam to rozbierał a nie chce czegoś jeszcze popsuć.
Dzięki za schemat
Nakrętka 119 trzyma podkładkę, która opiera się o seger. Najczęściej jak ośka przegubu po stronie piasty koła się zacina (ma tam wałek przegubu pływać) to przy skręcie przegub próbuje wyjść i podkładka wyrzuca seger.
Zwolnicę musisz odkręcić inaczej się nie da, no chyba że kupisz drugi ciągnik
No to dziś zrobiłem tom zwrotnice i jak mówiłeś Dario popękał pierścień segiera no i podkładka też była do wymiany dzięki za schemat i informacje.
Skutek naprawiłeś, a przyczynę ?
Pierścienia nie zrywa z okazji święta państwowego czy kościelnego.
Poprzedni właściciel zgubił dekielek z przedniego koła i frezy suwały się na sucho wiec przypuszczam że to był powód zerwania teraz to na smarowałem i dorobiłem dekielek nic więcej tam popsutego nie widziałem wic przypuszcza że będzie dobrze chyba ze ktoś wcześniej jeszcze gdzieś namieszał a ja tego jeszcze nie zauważyłem.
To się często zdarza. W ten dekielek dobrze jest jeszcze wkręcić kalamitkę i od czasu do czasu dobrze tam towotu wcisnąć.
Skutek naprawiłeś, a przyczynę ?
Pierścienia nie zrywa z okazji święta państwowego czy kościelnego.
komuch! 22 lipca nie odpuścisz co?
możecie wskazać mi ten dekielek na rysunku nie kumam gdzie on jest.
Dekielek jest na zewnątrz w piaście koła, jak patrzysz na przednie koło to jest on na samym środku tylko na trzeźwo musisz patrzeć
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ jezdny » Zwrotnice w 303 D 4x4
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo