Odp: To na początek ja
mam wstawiona fotke na agrofoto. pod zasiewy to ciągam kultywator 5m razem z bronami i dzie bez problemów
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Jakie maszyny ciągacie? » To na początek ja
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 … 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mam wstawiona fotke na agrofoto. pod zasiewy to ciągam kultywator 5m razem z bronami i dzie bez problemów
moze jakis wal albo cos
Wał to by był gites, ale kasiory już brak. Patrzyłem na taki zajefajny, podwójny, karbowany, ale to jest kasa około 2,5 tys. sam wał. Brona- wiadomo zaczepiam i wiśta wio.
http://www.allegro.pl/item950474858_wal_3_m.html Może cosik takiego zrób.
Ooooo fajna sprawa. Wzór już mam. Dzięki tomek za podpowiedź.
zawsze mozesz kombinowac i robic samemu, najprostsze wyjscie
Witam wszystkich po przerwie chłopaki mam pytanie czy 323 z PHX -5 da rade jeszcze pociągnąć ten agregat kusi mnie. myśle że bardzo ładnie wyglądfało by pole
ten agregat to stawia opór minimum jak jedna skiba więc odpowiedz sobie na pytanie czy masz tyle zapasu myślę że nie jak masz silnik ifa
jak masz 125 KM to pójdzie jak masz 100 to też pójdzie ale wolniej....
no ale pytanie na jakiej ziemi jak szeroko masz rozstawiony pług no i czy szerokość tego agregatu nie jest za mała do twojego pługa
http://www.youtube.com/watch?v=pmQhSU956LA to mówi wszystko za siebie
:)Muszę zadzwonić i spytać sie, jaka szerokość tego agregatu a z uciągiem to bywa różnie zależy, na jakich ziemiach na glinie to 2/2 i cały gaz aż jęczy wszystko takie mam kawałki chodziło mi o cos, co by ładnie wyrównało pole włóka zrobi swoje, ale na słabszej ziemi a na glinie każdy wie jak wygląda:):):)
Witam spraw sie wyjaśniła on ma tylo 170 cm. wię cjest stanowczo za mały..
Pozdrawiam wszystkich
witam. Ja swoim zt 300 ciągam następujące maszyny:pług 4 skibowy ruski, kultywator 3.30m ,
brony 5, przyczepa 8t sztywna, rozrzutnik obornika, beczka do gnojówki 2500, przyczepa samozbierająca poza tym worze nim baloty takim kolcem na podnośnik i to chyba na tyle by było pozdrawiam
a zbierajaca jaka bo ja tez posiadam
zbierająca to T09
to powinien smigac z nia jak ta lala, a sprzet zostal chyba od c360, agregat beczka
beczka tak kultywator był zrobiony później
ursus C-360, T-25 ( planuje kupić fortschritt), pługi 2 i 3 skibowe, brony, sadzarke, kombajn anna, kombajn zbożowy MF 186, kultywator, siewnik konny przerobiony do ciągnika (2,70m), TUR do T-25, kosiarke rotacyją
Cześć Panowie dziś widziałem jak Forszaj miał przewagę nad JD mamy trochę ziemi na zachodzie i przyjechał facet obejrzeć agregat ścierniskowy rocznym JD z turem o mocy 105 km. Powiedział ze takiego masywnego to jeszcze nie widział a jest to czeski FARMER 7 łap + talerze + wał na sprężynach powiem tak forszaj ma trochę gwałtu przy nim, ale idzie pracować 4x1 to wychodzi 8 km \h . Więc tak podpiekliśmy tego JD do farmera i chciał spróbować na takiej samej prędkości jak my jeździmy i po ruszeniu ciągnik zgasł. Druga próba dwie połówki w dół i po dwóch metrach JD zgasł stwierdził, że jego Unia jest o połowę delikatniejsza od czeskiego Farmera. Postaram się jutro wstawić zdjęcia agregatu
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 … 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Jakie maszyny ciągacie? » To na początek ja
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo