Odp: turbo doladowanie
Ten 323 od czego ma silnik wstawiony?? Chyba od Zetora 8011?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » turbo doladowanie
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 70 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ten 323 od czego ma silnik wstawiony?? Chyba od Zetora 8011?
Uploaded with ImageShack.us Oto zdjęcie Silnika Ifa z Oryginalnie założoną turbiną ... ( Tak mi się wydaje )
ciekawa sprawa...
Paulm to ciekawy gostek jest. Grzebie tam w tym silniku aż huczy. Myślę że czymś ciekawym zaskoczy tu nas nie jeden raz.
pięknie to wygląda aż miło się patrzy
Kamil gdzie to wygrzebałeś?
Turbo...
Kiedy byłem jeszcze piekny i młody 1993 - 96 u mnie w okolicy jeździło kilka naszych 323
w zasadzie nikt nie znał tej marki ale miały ze tak powiem "ksywę" gwizdałki
bo jedyne co było słychać to specyficzny dla doładowanych motorów świst powietrza i wątpię by były to maszyny przerabiane u nas....
W tym ZT323 ciągnika, silnik jest zbudowany z Zetor10145. Myślę, że dla tego ciągnika jest słaby, choć również 100 KM.
Właściciel ciągnika, powiedział, że maksymalna prędkość ponad 50km / h.
Czy to rzeczywiście możliwe? Czy te ciągniki ZT323, zbudowany na tak wielką prędkością? Te cztery główne prędkości, zamiast trzech, prawdopodobnie robi dużą różnicę.
To ZT323 ciągnika jest bardzo dobry do transportu drogowego towarów.
możliwe, gdyby założyć wyższe kola i silnik który wchodzi na wyższe obroty można by uzyskać wyższą prędkość, chociaż i tak moje drogi nie pozwalają na szybszą jazdę
jak by tak wsadzic silnik ad jakiegoś CASE tam silniki mają po 3600 obr to by było coś
do tego siedzenia kubełkowe, pasy, pilota z mapa okolicy obok i wioo
30, szuter, tnij
i się jedzie na pole
http://www.hornoxe.com/traktor-gibt-gas/
:lol::lol:
:walka::walka::walka:
:smiley::smiley::smiley:
Kamil w czym zamontowany jest ten silnik ze zdjęcia?
nie do mnie pytanie ale ten silnik jest w kombajnie
ja jak szukałem swojej 514 byłem u faceta miał 514, tylko dziwną kabina claasa, kolor claasa, heder claasa, na boku pisało e 514, a na tylnych ścianach turbo. Myślałem ze Perkins a to ifa turbo 150 km i dziwny rocznik 97, w tych czasach tego nie było ale z tabliczką się zgadzało przebieg miał niecałe 500 godzin stan igła i cena 75 tys. zł
myślałem że takich nie było bynajmniej nie widziałem szkoda że nikt na forum takiego nie ma
E514-tka nie składak i nie bita, dobrze się prowadzi, podgrzewane siedzenia, klima, pełen lifting z silnikiem Ifa 4VD SRW turbo rocznik '97 Dobre, dobre Dobry bajer, połową sukcesu Ciekawe kto się dał nabrać?
Kiedyś na Allegro był kombajn z turbodoładowanym silnikiem, tylko nie wiem czy to był oryginał czy tuning. Niżej fotka tego silnika.
http://www.fotoload.pl/123aa29/c3d1c8a4 … 06_min.jpg
Tak teraz są dwa.:beer:
niezły pomysł kupić 512 za 10 tys zrobić face-lifting na 514 dołożyć turbo i sprzedać za 40 tyś jako model z 1999r ;-)
widzę ze silnik ifa z turbo wytrzymuje a skąd można podłączyć centralne smarowanie turbiny? ja myślałem żeby wziąć z magistrali olejowej co o tym myślicie?
widzę ze silnik ifa z turbo wytrzymuje a skąd można podłączyć centralne smarowanie turbiny? ja myślałem żeby wziąć z magistrali olejowej co o tym myślicie?
Smarowanie turbiny nie jest trudne.
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 70 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » turbo doladowanie
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo