221

Odp: Żniwa 2010 czas zacząć

to jest wersja panoramiczna

222

nawet na bliźniakach nie wiem czy miał by 4 metry, wiec może jakiś błąd, miałem pewna maszynę była to taka talerzówka tyle ze ja używałem jej do rozbijania brył i ona zajmowała tyle co Forsz, słaabo robota szla

223

Ja zacząłem i skończyłem w środę, zbiory żadne ale dla kur wujkowi wystarczy smile

224

to tylko ja jeszcze mam do cięcia?!

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

225

ja zwiozłem już 3 pokos trawy skończyłem o 3 a rano ulewa, trawy ponad polowe mniej niż poprzednio ale ważne ze coś jest, dziś miałem wozić obornik ale leje jak z cebra,

226

ja właśnie dzisiaj woziłem obornik

227 Ostatnio edytowany przez kris. 123.pl (2010-08-27 19:25:16)

to chyba ja jestem w tyle tylko ok 15h we wodzie zboża a w mojej okolicy to jeszcze pełno zboża stoi we wodzie nie ma szans żadnych na wejście w butach gumowych a gdzie kombajnem?http://www.fotoload.pl/123aa4/bccbcdcd27068fe52de15a3c4646514614360_min.jpghttp://www.fotoload.pl/123aa19/b6f09264728fcff10ae7b8ef48eb5d603657_min.jpg

228

Fenol nie jesteś sam , też mam zboże w polu.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

229

wczoraj przejechałem trasę przez Płock,Kutno,Łódż,Wrocław z przystankiem w Jeleniej Górze po drodze widziałem parę Fortschrittów i zastanawiałem się morze to ktoś z forum pracuje na tych maszynach ale zmierzam do tego co w temacie mianowicie do żniw ogólnie po trasie już po żniwach ale okolice Jeleniej Góry sporo pszenic do koszenia i akurat tam to czyniono zastanawia mnie to czy tam są jakieś niesprzyjające warunki pogodowe ,trzymam kciuki aby im powiodło się tam skosić wszystko suche i nie porośnięte

230

u mnie zawalił drugi deszcz (ulewa) to jest przykra glina zboże nie było jeszcze dojrzałe a już stało  we wodzie przez parę dni następna ulewa a teraz co chwilę pada od 3 dni prawie wciąż  takiej pory deszczowej  mokrego lata u mnie we wiosce nikt nie pamięta

231

jesteś gdzieś z okolic Jeleniej Góry piękne widoki i ta ziemia miejscami aż czerwona

232

dokładnie to nowa wieś koło śmigla a śmigiel koło kościan i leszno

233

Jeszcze żniwa ratuję się czym się da teścia wistula po małym tuningu i na bliżniakach od c-360 i nic nadal pada i za mokro a w kłosach trafiają się kiełki .http://www.fotoload.pl/123aa28/557c56f0afa8cf63aed24d0c22dfd8463959_min.jpg

234

Panowie  z  okolic  kolegi  kris. 123.pl  jak  macie  jakieś  bliżniaki do  forsza  i  mocowania  do  bliźniaków    to  podrzućcie  człowiekowi na  czas  aż  skończy  żniwować,  może  to  choć  trochę  pomoże  mu  szybciej  zebrać  plon.  Szlag  mnie  trafia  jak  widzę  że  cała  robota i  nakład włożone  w  zasiewy przez  tą  ***  pogodę powoli  idą  na  marne

235 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2010-09-04 20:29:25)

kris trzymamy kciuki by Ci się udało!!!
Tobie przynajmniej się chce a pogoda z tobą w huja leci.
mój sąsiad skosił 0,5 ha pękł mu pas jezdny i stał 2 tygodnie bo mu sie nie chciało.
Ma jeszcze 16 ha z 16,5 do skoszenia stoi pod sklepem i pije piwo

236

ja dziś położyłem parę ha łubinu zostało jeszcze kilka ale już koniec widać.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

237

Ile  sypie  łubin?  Nigdy  nie  siałem  łubinu.  Opłaca  się siać?

238

Ja zacząłem wczoraj orać pod oziminy pierwsze hektary już padły, ale ogólnie chłopaki bardzo ciężko na glinie wychodzi 18 litrów na he.

239

ja mogę poratować tymi łacznikami do bliźniaków jak cos... jestem z okolic łodzi

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

240

ja dopiero podorywki zaczołem neutral  a o orce pod przenice  mysle nie predzej jak po 15-18  bo sie nie wyrobie big_smile

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile