Odp: Żniwa 2010 czas zacząć
to jest wersja panoramiczna
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2010 czas zacząć
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 15 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
nawet na bliźniakach nie wiem czy miał by 4 metry, wiec może jakiś błąd, miałem pewna maszynę była to taka talerzówka tyle ze ja używałem jej do rozbijania brył i ona zajmowała tyle co Forsz, słaabo robota szla
Ja zacząłem i skończyłem w środę, zbiory żadne ale dla kur wujkowi wystarczy
to tylko ja jeszcze mam do cięcia?!
ja zwiozłem już 3 pokos trawy skończyłem o 3 a rano ulewa, trawy ponad polowe mniej niż poprzednio ale ważne ze coś jest, dziś miałem wozić obornik ale leje jak z cebra,
ja właśnie dzisiaj woziłem obornik
Fenol nie jesteś sam , też mam zboże w polu.
wczoraj przejechałem trasę przez Płock,Kutno,Łódż,Wrocław z przystankiem w Jeleniej Górze po drodze widziałem parę Fortschrittów i zastanawiałem się morze to ktoś z forum pracuje na tych maszynach ale zmierzam do tego co w temacie mianowicie do żniw ogólnie po trasie już po żniwach ale okolice Jeleniej Góry sporo pszenic do koszenia i akurat tam to czyniono zastanawia mnie to czy tam są jakieś niesprzyjające warunki pogodowe ,trzymam kciuki aby im powiodło się tam skosić wszystko suche i nie porośnięte
u mnie zawalił drugi deszcz (ulewa) to jest przykra glina zboże nie było jeszcze dojrzałe a już stało we wodzie przez parę dni następna ulewa a teraz co chwilę pada od 3 dni prawie wciąż takiej pory deszczowej mokrego lata u mnie we wiosce nikt nie pamięta
jesteś gdzieś z okolic Jeleniej Góry piękne widoki i ta ziemia miejscami aż czerwona
dokładnie to nowa wieś koło śmigla a śmigiel koło kościan i leszno
Panowie z okolic kolegi kris. 123.pl jak macie jakieś bliżniaki do forsza i mocowania do bliźniaków to podrzućcie człowiekowi na czas aż skończy żniwować, może to choć trochę pomoże mu szybciej zebrać plon. Szlag mnie trafia jak widzę że cała robota i nakład włożone w zasiewy przez tą *** pogodę powoli idą na marne
kris trzymamy kciuki by Ci się udało!!!
Tobie przynajmniej się chce a pogoda z tobą w huja leci.
mój sąsiad skosił 0,5 ha pękł mu pas jezdny i stał 2 tygodnie bo mu sie nie chciało.
Ma jeszcze 16 ha z 16,5 do skoszenia stoi pod sklepem i pije piwo
ja dziś położyłem parę ha łubinu zostało jeszcze kilka ale już koniec widać.
Ile sypie łubin? Nigdy nie siałem łubinu. Opłaca się siać?
Ja zacząłem wczoraj orać pod oziminy pierwsze hektary już padły, ale ogólnie chłopaki bardzo ciężko na glinie wychodzi 18 litrów na he.
ja mogę poratować tymi łacznikami do bliźniaków jak cos... jestem z okolic łodzi
ja dopiero podorywki zaczołem a o orce pod przenice mysle nie predzej jak po 15-18 bo sie nie wyrobie
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 15 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2010 czas zacząć
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo