721 Ostatnio edytowany przez Fenol (2010-09-07 21:33:30)

Odp: Pług

widzę dragonie że wk_rwił Cię jakiś nadęty posiadacz takiego pługa smile też znam takich całe życie orali zagonem dorwali obrota i teraz tylko wspomnieć o zagonie to obraza i zniesmaczenie hehehehe przynajmniej ja takich spotkałem, nobilitacja niczym doktorat honoris causa tongue  a orka jak była krzywa tak jest nadal krzywa tongue

draqon22 napisał/a:

Wszyscy  od  razu  się  wpisaliśmy  .  Marian  jesteś  zadowolony?  Chciałbym  zobaczyć  film  jak  orzesz  tą  obracalką  ,  bo  ciężki  pług  masz  ,  do  forsza  chyba  za  ciężki

forszaj powinien sobie radzić silnik daleko z przodu, obciążniki, myślę że lepiej się orze niż szóstką.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

722

Pług tak orze jak właściciel potrafi big_smile
Czuję się jakoś inaczej przez tą wahadłówkę, trochę jak kosmita wink

723

Dlaczego  nadęty  posiadacz  obrotówki  miałby  mnie  wkórwić?  Nie  ganię  obrotówek  zbytnio  i  też  zbytnio  nie  jestem  za  czekam  na  ten  zachwyt  posiadaczy  obrotówek.

na  marginesie  dodam  że  kuzyniak  właśnie  coś  takiego  sobie  sprawił  i  klnie  przez  to  jak  nigdy

724 Ostatnio edytowany przez Pietia (2010-09-07 21:49:40)

smile:):)Dragon to nie chodzi o to że obrotówka jest lepsza od zagonowej ale jak ktoś przesiadł się z Grudziądza którym orał całe życie to każdy inny pług będzie lepsze. Poczytaj sobie artykuły w prasie fachowj wszędzie piszą o plusach i minusach tych pługów ja osobiście tak jak pisałem wczesniej jestem bardzo zadowolony z PHX a Overuna potrzebuje na małe działki kilkunasto arowe gdzie pługiem ciaganym mozna sie zabić wczesnij był zetor 7211 i 3 zagonówka ale zamieniony na MTZ wię sam rozumiesz że potrzebuję jakieś alternatywy.:):):smiley:

PS.
sad:(Kuzyniowi możesz tylko doradzić niech sprzeda dalej bo jeśli pogieta rama albo szturchnięty obrot to jest kicha nic z tym już nie zrobi. Możesz mu podpowiedzieć że może sobie odkręcić górne korpusy i zrobić zagonoowy

725

draqon22 napisał/a:

Admin  kupił  obracalkę, MarekP i  Marian 323. Teraz  pochwalcie  się jak się  orze  obracalnymi  pługami  .  Nikt  się  nie  chwali  nie  zachwyca?  Co  jest? :hmmm:

Z całym szacunkiem, ale jako członek szacownego forum fortschritt zająłem się rewitalizacją B-010/2 Po pierwszych chwilach pracy stwierdziłem, że to fantastyczny pług. Staram się wszystko dokumentować na bieżąco. trójka to o wiele za mało dla ZT 325 i wbrew sugestiom Sławka42 który oglądał moje pola pojutrze przedłużam go do 4. Najcięższym tematem jest  dla mnie  stworzenie kół kopiujących, bo bez nich orka to męczarnia
Ps Trójkę na gliniastej ziemi mój forsz na II-4 ciąga jak szmatę(ile by się w ziemię ni wbiła).

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

726 Ostatnio edytowany przez draqon22 (2010-09-07 22:56:39)

3  skibki  do  forsza  to  malutko  4  chyba  ok .  Nie  wiem  jakie  ziemie  masz bo  chodzi  mi  o  to  żeby  ulżyć  sobie  w  robocie   dlatego  szukam  jakiegoś  super  pługa  co  lekko  idzie.  U  mnie  piątka  uniowska  podpięta  do  forsza to  max  nad  maxy!  obracalki  ponoć  ciężej  chodzą ~.

727

Mój sąsiad kupił pług dwu skibowy obracalny do c 360 i stwierdził że na większe plony o 20 procent  mieliśmy 3 skiby obracalne firmy fiskars dobry pług ale jak ale jak przyszło kupić odkładnie lemiesze to mało zawału tata nie dostał  tak więc w zamian  kupiliśmy 2 b 201 teraz jak oramy to robota idzie

728

draqon22 napisał/a:

3  skibki  do  forsza  to  malutko

Ja nie mam czym się chwalić, ale jak Forsz daje radę to znaczy, że jest bestiia. pytaj Sławka42

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej

729

Forsz dysponuje dużymi zasobami napięcia. Rok temu miałem pożyczone pług Lemken 6 skibowy, obrotowy, półzawieszane. Pług shot miałem około 220 cm. Orka tylko w samolocie. My Forsz pociągnął pług do Ix2 prędkości.

730 Ostatnio edytowany przez Fenol (2010-09-08 10:35:31)

!nie mam pytań...

a tu o 4 Mariana

marian 323 napisał/a:

3500 nawet transport gratis co do rostawienia szerokosci to mechaniczne jest mam nadzieje ze posluzy jak najdluzej juz mam nagrane nowe odkladnie oraz lemiesze do niego a forszajidzie z nim jak burza:)

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

731

Dragon chcesz to się pochwalę , moją czwórką z której nie jestem zadowolony , za mało bierze szkoda czasu i paliwa , poza tym mam klinowate pola więc obrotówka jest idealna , ale nie ta którą mam tak więc idzie na allegro a ja szukam czegoś innego.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

732

Piotrze towiedz mi to ile zabiera ze jest za mała

733

Piotrze mjest u mnie za płotem do sprzedania Vogel-Noot chodzi z Zetorem 16145 Jeśli jesteś zainteresowany to mogę popytać co i jak.
To ile bierze ten Eberhardt

734

nawet nie zabiera kawałka koła , myślę że duża 3 zabiera więcej ok 150

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

735

Próbowałeś go rozkręcić bardziej ?
1,5 metra na 4 skiby to trochę mało.

736

Też mi się tak wydaje że mało ja kupiłem 5 grudziądza od Woitasa rozkręciłem tylko na pół i bierze równo z końcem lewego koła a mogę jeszcze rozkręcic tylko wprawa za mała ale pola ubywa w oczach.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

737

Ja mam grudziądzskiego co jeszcze wystaje za koło jakieś 30 cm może więcej

Rolnik z powołania:-)

738

Próbowałeś go rozkręcić bardziej ?

Nie da się

739

Mój jak jest ustawiony w połowie to czwarta skiba idzie równo z kołem. Dzisiaj biorę się za tworzenie koła kopiującego.
PS. Piotrze jest jeszcze overum 4 obrotowa.
Poza tym mam pytanie: Czy ten Eberhardt nie jest za ciężki dla Forsza. Bo Forsz 323 który ciągał tego Eberhardta co ma Meder ma strasznie zmaltretowane wieszaki. Spaw na spawie i pogięte aż przykro popatrzyć na nie.
Zastanawiam się nad tym, bo moja czwórka też sporo waży i boję się, żeby swojemu krzywdy nie zrobić

740

Jeśli ktoś zainteresowany tanim pługiem to bardzo prosze tylko zdjęcie niewyraźne

http://moto.allegro.pl/plug-4-skibowy-o … 59030.html